JALKAHOITOA TEKEMÄSSÄ

tiistai 12. marraskuuta 2013

Kuten lupailin "millä muistaisin" postauksessa, että teen isälleni jalkahoidon isänpäivälahjaksi, sen myös tein. Jalkahoitoja voi varmasti toteuttaa todella monella tavalla ja ammattilaisen käsissähän se on aina ammattilaisen tekemä. Miten minä teen jalkahoidon? 

 Kamat kasaan ja menoksi. Eli näillä tuotteilla saan tehtyä itselleni ja muille pikajalkahoidon. Kuten huomaat, puukkoa en jalkahoidossani käytä, eli tarkoitus on hemmotella ja saada hieman ainakin jalkoja pehmeämmäksi. 
 Suosittelen laittamaan vadin alle ison pyyhkeen. Kuten sanotaan, rapatessa roiskuu. Aluksi jalat saa olla lämpöisessä vedessä jossa on jalkasuolaa. En katso kellosta aikaa mutta olisiko 5-10min hyvä aika. Kun jalat on hieman saaneet pehmentyä vedessä, raspaan niitä kovimmista kohtaa joka yleensä on monella kantapäät. Olen joskus kysynyt ammatti-ihmiseltä, että millä raspilla jalkoja saa raspata ja millä ei, kuulemma ei ole väliä joten olen päätynyt tuohon aikalailla perinteiseen jalkaraspiin. Täytyy vain muistaa, että raspit on henkilökohtaisia, eli ei mielellään samalla raspilla raspailla koko perhettä.
 Raspaamisen jälkeen kuorin jalat kauttaaltaan hienollasokerilla ja öljyllä. Öljyllä ei varmaankaan sinäänsä ole väliä, mitä se on. Minä olen tykästynyt tuohon vartalon hierontaöljyyn. Sokeri toimii öljyn kanssa todella loistavana kuorinta-aineena ja öljy sinäänsä kosteuttaa ihoa todella mainiosti.  Tätä tekniikkaa kuulemma voi käyttää kaikkialle vartalolle lukuunottamatta kasvoja. Raspaamisen ja kuorinnan jälkeen pestään jaloista sokerit pois ja kuivatellaan jalat kevyesti. Sen jälkeen kosteutetaan iho oikein kunnolla. Kosteuttamiseen käytän näitä aloe vera boxin tuotteita, joista ensin laitan tuota keskimmäistä ainetta eli sprayta jossa muutes on AV.aa 83% ja viimeisenä tuota propolis voidetta jonka AV pitoisuus on 79%. Aloe verahan kosteuttaa ja hoitaa ihoa todella tehokkaasti ja näitä tuotteita voi käyttää paljon moneen muuhunkin kuin jaloille. Ja jotta homma ei olisi niin tylsää niin aina on kivaa kun on apua saatavilla. Kiitos meidän kuusi vuotiaalle valokuvaamisesta, siitä se ura urkenee. 
Suosittelen kokeilemaan jalkahoitoa itselle tai vaikka puolisolle. Olen tehnyt näitä hoitoja esim. vauvakutsuilla ja polttareissa, kiva idea siis yllättää päivänsankari. 
Jos teillä on helppoja, kivoja ideoita kotitekoisiin hoitoihin, kuulisin niitä mielelläni.

4 kommenttia:

 1. Tuollaiset hemmotteluhoidot on kyllä kivoja lahjoja. Ainahan lahjan ei tarvitse olla materiaa. Kelpaa aina itsellekin tällaiset muistamiset :)

  VastaaPoista
 2. Hemmottelut menee kyllä kevyesti ohi monen muun lahjan. Toki ihania lahjojakin on runsain mitoin.

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä oikein mainio lahjaidea kenelle tahansa. Pitäisi itsekin enemmän tämän kaltaisia lahjoja suosia ;)

  VastaaPoista
 4. Suosittelen kyllä lämpimästi.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -