KORTTEILUA

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Minulta toivottiin itsetehtyjen korttien postausta. Lemppari aihe askartelialle. Tässä sitä nyt tulee. Ostelen tuotteita vähän sieltä sun täältä, osan netistä, osan haen kaupoista. Kuten jalkahoito postauksessa kerroin että hoidon voi tehdä monella tavalla, korteissa voi tehdä monella sadalla eri tavalla. Toiset tekee mitä taiteellisempia ja hienompia luomuksia ja kortit ovat täynnä koristeita, nauhoja, pitsejä, leimoja jne... Itse olen aina aika pelkistetyn kortin tekiä. 


Suosittelen hommaamaan kuumaliimapistoolin sekä kaksipuolistateippiä. Puikkoliimat sekä erikeepperit kannattee jättää kauppaan, ne saa paperin ja korttipohjan taittumaan kuprulle ja jälki on sen mukainen.
 

Suosin valmiita korttipohjapakkauksia, niissä yleensä on mukana myös kirjekuoret. Varsinkin jouluna kortteja tehdään paljon ja näin säästät tosi paljon aikaa, vaivaa, hermoja ja mielestäni myös rahaa. Itse ostan korttipohjapakkaukset yleensä täältä.

Erilaisiin paperipakkauksiin olen heikkona ja niitä onkin kaapit pullollaan. Pakkauksissa on yleensä tosi kivoja toisiinsa sopivia koristepapereita. Ostin myös erivärisiä kartonkeja joilla voi myös tehdä yhtä sun toista. 

Helmet, pitsit ja kimalleliima on minulla aika suuressa osassa joulukorteissa.Nämä on viimevuonna tekemiäni kortteja, niissä käytin leimasinkuvia sekä leimailin myös korttipohjat itse. 


Nämä on nyt tehtyjä kortteja. 
Suosittelen tekemään hyvinkin samanlaisia kortteja, aikalailla liukuhihna meiningillä. Muuten kortteja saa tehdä ikuisuuksia. Kaikkia kuvissa näkyviä materiaaleja en ostanut yhdellä kertaa vaan niitä on kertynyt kaappiin pikkuhiljaa. Kuten jo aiemmin mainitsin, teen aika yksinkertaisia kortteja mutta ehkä nämä kuitenkin on niitä minun näköisiä luomuksia. 
Mitäs tykkäätte?

Blogiini saattaa tulla muutaman päivän tauko uuden tietokoneen asennuksen ja opettelun vuoksi. Tekniikan ihmelapsena en ehkä ihan heti pääse siihen käsiksi vaikka puoliso saisikin sen nopeasti asennettua. 
Voitteko kuvitella mikä määrä valokuvia koneellani on, sillä tämä vanha kone on noin 8vuotta vanha ja kamerahan kulkee minulla lähes joka paikkaan mukana. Eli kuvien siirtely koneelta ulkoiselle kovalevylle on ollut aika homma.

7 kommenttia:

 1. Uskomattoman hienoja kortteja!!!

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita kortteja! Eivät ne minusta "yksinkertaisia" ole, sillä onhan niissä aika paljon elementtejä. Itse olen alkanut amatöörimaisesti harrastaa korttien tekoa lasten myötä. Omat tuotokset eivät todellakaan ole tätä tasoa, ja jotenkin se idean ja suunnitelman keksiminen tuntuu aina vaikealta. Aina tulee vain toistettuja samoja juttuja, ja siksi pyysinkin ideoita. Kiitos! :)

  Mistä yleensä teet parhaat tarvikelöydot, eli mistä kannattaa lähteä esim. paperisettejä metsästämään? Tänä vuonna ajattelin käytää noita pieniä kakkupapereita, joita sinullakin parissa kortissa oli, mutta en ole ainakaan oman kotikylän kaupoista löytänyt niitä myynnistä. Mistähän niitä löytäisi..? -MY

  VastaaPoista
 3. Kiitos, itsekin kyllä tykkäsin noista tämän talven korteista. Jotenkin paperi ja muut valinnat osuivat kivasti kohilleen. Voin kaivella korttikuvagalleriastani muitakin korttikuvia, malleista saat vapaasti ottaa vinkkejä. Jos löydät kirjastostasi kirjan nimeltä "maijun korttitekniikat" kirjoittanut Marjo Kauppila ja hänen kortti luomuksiaan voit myös katsoa täältä http://www.pinterest.com/korttigalleria/ siinä vasta korttien teon guru, tajuat tuon jälkeen mitä tarkoitan kun sanon että korttini ovat aika yksinkertaisia. Mutta tuo kirja on todella huippu, se on ollut minulla joskus lainassakin.
  Itse olen askarrellut ihan pienestä pitäen mutta kyllähän tuo kunnon askartelu alkoi tuossa noin 10vuotta sitten. Parhaimman ideat ja opit olen saanut ystävältäni joka etsii netistä kaikki uusimmat tekniikat ja opettaa niitä sitten minulle.
  Itse ostin noi kyseiset paperisetit jotka on kuvassa, sinooperistä mutta samoja settejä löytyi myös Kärkkäiseltä ja sieltä ostelin pitsejä ja jotain muuta härpäkettä. Olen tilaillut paljon noita paperisettejä esim sieltä sinisiipi verkkokaupasta sekä paperinauha on yks tosi kiva paikka, ja vaikka ja mistä. Kesällä löysin tosi ihanan paperisetin Ideaparkin Sinellistä joilla myös on verkkokauppa, siellä myydään myös korttipohja settejä, suosittelen kyllä lämpimästi niitä hommaamaan. Jossain vaiheessa voin katsella noita mun tarvikkeita ja laittaa lisää niistä postausta. Jonkin verran olen ommellut jotain pientä kotiin ja lapsille mutta sekin on sellaista kausiluonteista hommaa.
  Kivaa jos minusta oli hieman edes apua. Vastauksesta taisi nyt sekameteli soppa, toivottavasti sait tästä jotakin irti.

  VastaaPoista
 4. Voi, ei voi kun ihailla näitä taideteoksia, ne on niin ihania : ) Tuo on kyllä ihan oma maailmansa, joka vaatii hyvää sommittelukykyä ja silmää,Jota siis sinä omaat : ) Vaikka itsekkin käsitöitä itsekkin teen, niin tuo korttiaskartelu ei mulla tunnu luonnistuvan ollenkaan.

  -Anu

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Onhan noissa käsitöissä aina puuhaa, oli se sitten pieni tai iso käsityö. Tänään kävin täydentämässä tarvikevarastoa ja nyt uudelleen korttien kimppuun että ne saisi ennen reissua valmiiksi.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -