MAKE UP

lauantai 30. marraskuuta 2013

Olen "aina" tykännyt kosmetiikasta, monessa muodossa. Tykkään meikata ja joka päivä töihin meikkaankin mutta hyvin kevyesti. Harvemmin tuleekaan tehtyä näyttävämpää meikkiä. Itseasiassa tykkäänkin aika kevyestä luonnollisesta meikistä. Omien kasvojeni meikkaamisen lisäksi tykkään todella paljon meikata myös muita. Tilanteita joihin olen muille meikin tehnyt on:
-Valmistujais juhlameikin
-Vanhojenpäivä meikin
-Polttareihin PinUp meikin, joka oli samalla ehkä myös haastavin
-Hääjuhliin meikki
-Omiin häihini meikkaisin oman äitini
-Bile meikkejä useita useita useita kertoja
Meikkaaminen on ihanaa mutta haastavaa, kenties ehkä jopa vaikeaa mutta se on työ jossa lopussa näkee todellakin oman kättensä jäljen.
Kuten varmaan on tullutkin ilmi, olen  ammatiltani kaikkea muuta kuin maskeeraaja tai mitään muutakaan kauneuteen liittyvää eli teen meikkausta ihan harrastepohjalta. Joitakin meikkauskursseja olen käynyt joissa lähinnä opetettiin mitä kasvoihin laitetaan ja missäkin järjestyksessä, eli varsinaista meikkausta en ole koskaan opiskellut. Hyvin selvästi kerron meikattavilleni, etten ole ammattilainen enkä voi taata että lopputulos on se mitä hän haluaa.
Haaveena olisi opiskella maskeeraajaksi ja tehdä tätä ihanaa hommaa varsinaisen työni ohella esim. meikata kesä morsiamia jne...

Meikkaamisen aloitan puhtailta kasvoilta eli entistä meikkiä ei kasvoilla saa olla. Kosteutan kasvot kasvovedellä joka on hieman geelimäinen eli ei ihan yhtä ohut kuin vesi. Sen jälkeen laitan nopeasti imeytyvää, kasvoja raikastavaa ja kosteuttavaa voidetta joka ei kuitenkaan jätä kasvoja rasvaisen näköiseksi. Nämä käyttämäni tuotteet löytyvät täältä.
Riippuu paljon meikkaanko omilla meikeilläni vai olenko saanut lainaan ystävältäni meikkitrolleyn jossa on ammattimais meikkaamiseen tarkoitetut tuotteet, meikin pohjustuksesta, viimeiseenkin huulikiillon laittoon saakka kaikki ihanuudet. Tällöin voin käyttää luomien ja huulten pohjustusvoiteta, valokynää jne...
Mutta kun meikkaan omilla tuotteillani homma jatkuu näin:
Voiteen jälkeen levitän kasvoille Lumenen meikinpohjustusvoiteen joka tekee ihosta mattamaisen pehmeän, huolehtii siitä, että meikki pysyy freesinä mahdollisimman pitkään. Suosittelen lämpimästi tuota Lumenen beauty base pohjustusta, minusta se on edullinen, riittoisa ja luotettava tuote. 

Tämän jälkeen tulee ihon sävyyn sopivan meikkivoiteen vuoro johon olen hommannut törkeän hyvän meikkivoidesiveltimen. 
Pieni sivellin vas. on kabuki. Kolmas vas on meikkisivellin.
 Meikkaamisessa pätee sama kuin missä tahansa muussakin tekemisessä, hyvillä välineillä on ilo työskennellä. Itselleni tärkeimmät välineet hyvien tuotteiden lisäksi on meikkivoidesivellin, kabukisivellin sekä muutama hyvä luomivärisivellin. Näihin kannattee satsata, hyvin pidettynä ne säilyy pitkään jopa ikuisuuksia. 
Anteeksi että tekstini hyppelee vähän sekavasti, koittakaa pysyä juonessa mukana. Eli meikkivoidesiveltimen plussat on se, että sillä saa tasaisen lopputuloksen sekä sillä meikkivoidetta kuluu vähemmän kuin sieni taas imee itseensä paljon meikkiä. Myös se on helppo pitää puhtaana.
Meikkivoiteen päälle laitan kevyesti irtopuuteria kabukisiveltimellä. Tämän jälkeen on silmien vuoro. Ensin luomienpohjustusvoidetta sen jälkeen luomivärit ja rajaukset, viimeisenä ripsiväri. 
Tämän päivän meikattava toi mukanaan oman luomivärin joka oli ihanan kimaltelevan kullan sävyinen ja lisäksi laitoin tummalla luomivärillä rajaukset sekä ylä-että alaluomeen. Mielestäni pikkujoulu bilehile meikissä ehdottomasti saa olla kimalletta ja paljon. Viimeisenä säänkestävää ripsiväriä joka myös oli meikattavan oma ja liimailin ripsien ulkoreunaan irtoripsiä. Irtoripsillä saa upean silmämeikin vielä näyttävämmäksi.
Tälle punertavatukkaiselle kaunottarelle jonka meikkasin jo kolmannen kerran, sopii kultaisen silmämeikin lisäksi aurinkopuuteri todella hyvin. Meikin jälkeen olen joka kerta samaa mieltä, että hän näyttää meikissään aivan Kleopatralta eli UPEALTA.
Miksi en kerro luomien meikkaamisesta tarkemmin? Sen vuoksi, että meikkaan silmät "en tiedä kuinka tämä oikeasti kuuluu tehdä, mutta näin minä ne meikkaan" periaatteella.
Tiedän, että joku joka on meikkauksen ammattilainen, saattaisi ajatella tekstiäni, että voi luoja mitä säheltämistä, mutta kuten aikaisemmin jo mainitsin, en olekaan ammattilainen ja kerron sen rehellisesti meikattavalle.
Viimeisenä mutta ei vähäisempänä, huulet. Huulikiilto on niin must. En osaa käyttää huulipunaa mutta huulikiilto on minun juttuni. Kun meikki on valmis, huulet tekevät pisteen iille. 
Nämä huulikiilteet on ehdottomasti minun lemppareita, tuo tumma ei huulilla ole lainkaan noin tumma vaan korostaa huulia sievästi  ja antaa kevyesti väriä huulille. 
Tällaisiin tunnelmiin tälle illalle, toivottavasti Kleopatralla on mukava pikkujouluilta. Kivaa bileiltaa kaikille joilla on pikkujoulut sekä myös niille jotka tekevät seuraa sohvalle niinkuin mie.

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -