ODOTTAVAN AIKA ON PITKÄ.

tiistai 5. marraskuuta 2013

Eikö totta?
Jokainen jolla on jo lapsi/lapsia muistaa varmaan hyvinkin ne viimeiset viikot, painavan mahan, valvotut yöt, sen tuskaisen tunteen "eikö tämä vauva ikinä synny"? Tilannetta ei helpota ystävät ja sukulaiset jotka taukoamatta kyselevät "etkö sinä vielä ole lähtenyt" jne.Itse valitettavasti lukeudun juurikin näihin ärsyttäviin ihmisiin jotka soittelevat odottavalle äidille viimeisinä viikkoina taukoamatta. Anteeksi heille. 
Sanonta "odottavan aika on pitkä" on juurikin niin paikkansa pitävä viimeisillään raskaana olevalle. 
Olenko raskaana, no en ole. Läheinen ystäväni tuskailee juuri painavan mahan kanssa ja odottaa laitokselle lähtöä. Laskettuaika on tänään. Eikö se vauva tosiaan voisi jo syntyä, minä en jaksa odottaa. Entä äiti sitten. Meidän perheessä on kaksi lasta, 10-vuotias ja 6-vuotias. Molemmista mahani kasvoi kasvamistaan ja oli lopussa suuren suuri, ehkäpä pienen kokoni vuoksi se todellakin vaikutti mega kokoiselta. Painoa kertyi huimat 20kg ja hieman ylikin, eli kuten kuvitella saattaa, olo oli hankala. Esikoinen syntyi kesällä -03 jolloin aurinko paahtoi taukoamatta koko armaan kesän. Huh hellettä-kirjaimellisesti. Mikä onni oli, että molemmat vauvat syntyivät juurikin laskettuna aikana  eli ei tarvinnut enää odotella ylimääräisiä viikkoja. Ystäväni, jolla on saman ikäiset lapset kuin meillä, joutui kuopuksestaan sairaallaan käynistettäväksi ja sitä käynnisteltiinkin pitkään ja hartaasti. Muistan ne itkuset puhelut kun tuleva äiti oli jo tilanteeseen aivan kypsä. No jos yhtään lohduttaa, yksikään vauva ei ole mahaan jäänyt. Niin kuiva sanonta, mutta totta. 

Blogissa Luumutar, kirjoittaja odottaa esikoistaan ja viime kirjoituksessaan taitaakin olla jo laitoksella, jännityksellä siis odotamme joko heille on pienokainen syntynyt. 

Toinen ystäväni odottaa jouluvauvaa syntyväksi ja esikoisesta tulee tällöin ihana isoveli. Vanhempien lisäksi perheen muut lapset odottavat yleensä lähes yhtä innoikkaina uutta tulokasta. Saammekohan siis ystävä-piiriin jouluvauvan. 

Olen saanut kunnian valokuvata yhden ystäväni muutama vuosi sitten hänen loppuraskaudestaan. Raskaana oleva nainen on niin upea, tuskin kukaan on toista mieltä?Onko minulla vauva-kuumetta? Jaa a, aina kun näkee ihanan tuhisevan vauvan, kelläpä ei olisi, mutta aina kun kuulee jutun valvotusta yöstä, se kuume katoaa. Tuleeko teille vauvoja, itselle tai ystäville?

1 kommentti:

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -