TULE JOULU KULTAINEN

torstai 28. marraskuuta 2013

Marraskuun viimeisiä päivä viedään. Vielä muutama päivä sitten täällä Oulussa oli kauniin talvista ja jouluinen tunnelma nousi pintaan. Talvinen ja jouluinen tunnelma on aikalailla tipotiessään parin päivän sateen ansiosta. En anna tilanteen masentaa. Piipahdin varastoon joululaatikkoa penkomaan. Ajatuksena oli hakea sieltä tyttökalenteri (hah hah voisihan sitä toisellakin nimellä kutsua) valmiiksi sunnuntai aamua varten. Joka vuosi kun avaan joululaatikon, sen laatikon joka sisältää kaikki ne koristeet mitä vuosien varrella on tullut hankittua, yllättyy ja ilahtuu nähdessään koristeita joita ei muistanut edes omistavansa. Tyttökalenterin lisäksi toin sisällä toisenkin söpöliinin.
Ostin kyseisen "tyttökalenterin" muutama vuosi sitten Kodin1.sen joulu alesta, se on mielestäni aika hauska typykkä. Viimevuonna unohdimme hänen olemassa olon ja ehdimme ostaa lapsille perinteisen kauppakalenterit. Ihanaa kun nyt se muistui mieleen ennemmin kuin myöhään. 

Tyttökalenteri
 Mutta olisiko vinkkiä mitä tuonne mekon taskuihin voisi piilotella? En haluaisi koko 24 luukkua täyttää suklaalla/karkilla. Tiimarista koitinkin katsella pikkuruisia yllätyksiä mutta laihaksi jäi ostos reissu. Omasta lapsuudesta muistan parhaiten kalenterin joka minulla oli sinä talvena kun asuimme Ruotsissa. Se oli tavarakalenteri. Joka luukussa pikkiriikkinen noin sentin kokoinen ylläri, juuri sellainen piperrys mitä nykyään inhoan, niitä venyy joka puolella taloa ja on aina jalkapohjan alla. Mutta lapsena tuo kalenteri oli kerrassaan huippu. Joulukalenterit on lapsille aina se todella tärkeä juttu ja onhan noita luukun avaamisia mukava itsekin seurata. Tyttäreni halusi viime jouluna niin innokkaana Lego Friends kalenterin, että oli valmis tuhlaamaan siihen viimeisetki rahansa lompakostaan. En periaatteestakaan osta tuollaisia yli kalliita kalentereita, minusta perinteinen suklaakalenteri on se ainoa oikea. Se suklaa siellä luukuissa, hyi, pahaa kuin mikä mutta kuuluu jouluun, eikö?
No, tuo tyttönen pitäisi nyt täyttää. 

 Tämän söpöliinin kaivelin myös esille jo varastosta.
Ja nämä herttaiset enkelinsiivet ostin tällä viikolla. Sopii tuohon taulun viereen pidemmäksikin aikaa kuin joulun ajaksi. 
Eli nyt pikapikaa kalentereiden ostoon jos sitä ei vielä ole hankittuna ja odottelemaan sunnuntai aamua. Sunnuntaina meillä ainakin loistaa jo jouluvalot, loput koristeet saavat luvan odottaa jouluun. Millainen on sinun lemppari joulukoriste?
 

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -