KOKKIKOLMONENKO?

maanantai 30. joulukuuta 2013

Sain kummitytöltäni lahjaksi Sini Visan "Kinuskikissa leipoo"kirjan. 


 Uskoisin, että tämä ilmiö on monelle teistä enemmän tuttu kuin minulle. Olen kuullut paljon puhuttavan ihanista resepteistä jotka on löytynyt kinuskikissan nettisivuilta mutta itse en kyseisille sivuille ole kovin monestikaan eksynyt. Sitä vain aina sortuu leipomaan niitä tuttuja ja turvallisia, samoja kakkuja ja leivonnaisia jotka tietää, että tämän minä osaan. Kirjaan en vielä ehtinyt suuremmasti tutustua kiireisen viikonlopun vuoksi, mutta asia korjaantuu kyllä pian. 
Pienenä pohjustuksena kerronkin teille, että olin "entisessä elämässäni" leipuri-kondiittori. Halusin jo ihan polvenkorkuisena tyttösenä leipuriksi. Joskus jopa piipahdin tätini luokse leipomolle ihastelemaan hämmästyttäviä juttuja ja muistan kerran saaneeni hinnoitella valmiita leipäpusseja hinnoittimella. Wow mitä hommaa, olin myyty. Niinpä opiskelin tuon ammatin itselleni, työskentelin muutaman vuoden jonka jälkeen allergia pakotti miettimään elämää uusiksi. 
Hieman jo kirjaa selailtuani, huomasin ettei se olekaan ihan "tavallinen" kakkukirja vaan sieltä löytyy paljon paljon muutakin kuin ohjeita ja reseptejä erinlaisiin kakkuihin. Kirjan alussa on vinkkejä, neuvoja, ohjeita/opastuksia leivontaan, miten onnistut tekemisissäsi, välineistä joita kaappiin kannattee hommata leipomista ja koristeluita varten, milloin toimit näin ja milloin teet niin… ja paljon kaikkea tältä väliltä. Eli kirjaan kannattee kyllä perehtyä ihan pelkästään jo mielenkiinnostakin. 
Tokihan kirja sitten myös sisältää niitä aivan ihanan kuuloisia ja näköisiä ohjeita erilaisista kakuista, leivoksiin ja suolaisiin herkkuihin. Kotoahan minulta löytyy todella innokas apulainen, eli kunhan saan inspiraation tehdä joku kirjan herkuista niin kaveria ei tarvitse kauaa huudella. 
Seuraavaksi voisimmekin hieman kurkistella muutamia ihanan näköisiä herkkuja. Arvaa saattaa, tuleeko nälkä?

Hedelmäpehmo löytyy kirjan s.78
Suklaa suosikki sivulla 82
Polkakakku sivulla 114
Tominot sivulla 162
Poropojan piirakka sivulla 172
Poroisännän kinkkukakku sivu 184
Kuten jo näistä kuvista huomaa, kirja pitää sisällään todellakin monipuolisesti kaikkea. Eipä siis muutakuin essu esiin ja apukokki käsienpesulle. 
Tyttäreni joululahjaksi saamat leivontavälineet tulee nyt kovaan käyttöön. 
Löysitkö näistä muutamista ohjeista jonkun joka voisi olla se oma suosikkisi? Entä onko kirja tai kinuskikissan blogi jo sinulle tuttu juttu?

Kiitos ihanalle Heidi-kummitytölle mahtavasta lahjasta.

2 kommenttia:

  1. Herkullinen kirja ja varmasti ihania ohjeita, tuo poropiirakka pitäis testata :) Maamo

    VastaaPoista
  2. Juu, oli kyllä todella kivan oloinen kirja kokonaisuudessaan, ja pianhan noita ohjeita pitää päästä testailemaan.

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -