MAHTAVISTA MAISEMISTA KIPPOIHIN JA KUPPEIHIN

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Viikonloppu vierähtää reissussa aina liian nopeaa mutta joka hetkestä on otettava ilo irti. Aamusta lähdimme Kuusamoon, veimme pojat hallille ja suuntasimme pikkuneidin kanssa kaupoille. Hieman astioihin hurahtaneena täytyy täällä ollessa aina piipahtaa Pentikille. Löysin muutaman todella ihanan kynttiläasetin joista jo toinen meinasi lähteä mukaani. Päädyin pohtimaan "mihin tämän laittaisin"? Niinpä niin, joka hyllyn kulmalla keikkuu jos jonkinlainen kynttiläkippo, osa on kaapeissa piilossa kun niille ei löydy paikkaa ja onpahan muutama mennyt kirppiskassiinkin odottamaan pääsyä uudelle omistajalle.


 Pentikiltähän nykyään löytyy astioiden lisäksi paljon myös muuta kodin sisustus tavaraa ja huonekaluja. Itse olen paljon ihastellut kodin tekstiilejä. Todella ihania vilttejä ja päiväpeittoja, tyynyjä ja kankaita. Haaveilen uudesta nojatuolista olohuoneessa. Vanha on mummon peruja ja mielestäni joutaisi jo eläkkeelle. Löysinkin Pentikiltä aika kivan tuoli vaihtoehdon jonka voisin meille ottaa. 


Mutta teinpä aika kivan löydön. Ostin tai itseasiassa kulutin kesällä viimeiset häälahjaksi saamamme lahjakortit mm. Geo-sarjaan. Geo sarjaan löytyy useammassa värissä astioita mutta olen jo pitkään haaveillut ruskea/turkoosi/valkoisesta Geosta. Mielestäni ne kivasti sopii jo pitkään meillä olleeseen Iittalan turkoosiin teema-sarjaan. 
No eipä mitään, Geo-sarjaa myydään nyt jouluun saakka -50% alessa eli aika huikea alennus. Niinpä ostin kotiin muutaman kupin sekä ison tee-mukin töihin. Mieheni "tykkää" valtavasti käynneistäni Pentikillä mutta koitan lohduttaa itseäni, että pitäähän jokaisella joku heikkous olla. Sillävälin kun hipeltelin kippoja ja kuppeja, oli tyttäreni tehnyt leikkinurkkauksessa lego-taideteoksen. Ihana lapsonen, hänestä olen saanut maailman parhaan shoppailu kaverin. 

Kävimme toki muuallakin ja löysin jotain muutakin aika kivaa juttua. Tykkään kovasti Mauri Kunnaksen kirjoista ja niihin liittyvistä asioista. Kirjoissa piilee niin paljon yllätyksiä. Kirjojen kuviin ja teksteihin on nähty valtava määrä aikaa ja vaivaa ja vain mielikuvitus on niissä rajana. Niinpä nämä jouluiset rasiat oli minusta aika hellyyttäviä. Toki ehdimme hetkeksi katsomaan pojan peliä joka päättyi hienosti 3-1 voittoon, onnea. 
Pelin jälkeen kävimme Kuusamon Tropiikissa kylpemässä mutta rehellisesti sanottuna ei se paras käymäni kylpylä ole. Jos jotakin kylpylää lähtisin hehkuttelemaan olisi se ehdottomasti Levin kylpylä. Sen kylpylän viihtyvyyteen ja monipuolisuuteen on nähty valtavasti vaivaa. Kannattee kokeilla jos siellä leveyksillä käy. 
Uinnin päätteeksi suuntasimme edellisessä postauksessani kehumaani ravintola Coloradoon. Tälläkään kertaa ei tarvinut pettyä. Palvelu oli ystävällistä ja ruoka tuli nopeaa siitä huolimatta, että ravintola oli tupaten täynnä. 
Illalla meitä kävi mökillä ilahduttamassa ystävä parsikunta Oulusta. He viettivät sitä ns. laatuaikaa eli olivat reissussa ilman lapsia. 
Aamulla olisi edessä se reissun ehdottomasti tylsin osuus eli siivous ja pakkaaminen. Onko teillä tiedossa mitään mukavia reissuja perheen kanssa?

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -