ONNEA PÄIVÄNSANKARILLE

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Äitini täytti jouluaattona 60-vuotta ja niitä juhlittiin komeasti eilen pohjoisessa. Matkaan lähdimme perjantaina auton ollessa kohtalaisen täynnä. 
Juhlat vietettiin Nuorisoseuran talolla ja paikan juhlakuntoon saamiseksi vierähti aikaa, mutta juhlasalista tuli oikein tunnelmallinen kuusenoksilla sekä kynttilöillä ja tietysti valkoisilla liinoilla. Kukkilla ei paikkaa voinut koristella äitini allergian vuoksi mutta se ei ollut esteenä juhlavan ilmeen saamiseksi. Tarjoiltavat juhliin teimme usean naisen voimin. 
Juhlapäivän aamu oli tietystikin vauhdikas aamupaloineen ja suihkussa käyntineen. Piipahdin pikaisesti talolle katsomaan, että kaikki on kunnossa ja laitoin äidilleni juhlameikin sekä upean punaiset kynnet OPI.n lakalla. Pitäähän päivänsankarin olla hehkeä päästä varpaisiin, eikö totta. 
Harmi että lähtömme juhliin oli vauhdikas, enkä näin ollen ehtinyt saada itsestäni minkäänlaista asukuvaa. Minulla oli päällä simppeli harmaa/raidallinen kynähame sekä kermanvalkoinen satiinitoppi, jalassa blogikirppikseltä ostamani konjakin väriset avokkaat. 
Tehtäväni päivän aikana oli huolehtia, että sankari pysyy poissa keittiöstä, nauttii juhlista ja seurustelee vieraiden kanssa. Onneksi olimme saaneet kaikki hienosti tehtyä perjantaina joten tarjoilujen esille laitto oli sujuvaa ja ainoa aikaa vievä puuha oli astioiden tiskaaminen. 


 Kuohuvaa vieraille, pitäähän sitä kohottaa malja ihanalle sankarille.


Korvaamattomana apuna tarjoiluissa minua auttoi läheinen ystäväni Eveliinat-blogin Kaisu. Kyllähän kaksi tehokasta naista saa yhden keittiön toimimaan. No ei vaiskaan, kyllä me saatiin apua päivänaikana muiltakin. 
Juhlat olivat mielestäni erittäin onnistuneet. Olimme enoni kanssa järjestäneet muutamia kivoja ohjelmia illan mittaan vietettäväksi, ja nehän sujuivat kivasti. Musiikkia soi taustalla koko juhlien ajan ja saatiinhan me toki ihastella kahden nuoren herran (10 ja 11-vee) tanssi-esitystäkin. 


Itse en kuvia juurikaan ehtinyt ottamaan, mutta onneksi ihastuttava kummityttäreni on taitava valokuvaaja ja toivon saavani sieltä lisää muistoja päivästä. 
Juhlat jatkuivat yöhön saakka, tarjoilut riitti enemmän kuin hyvin ja ihmisillä oli mukavaa. Saimme siis herkutella vielä tänäänkin ennen kotia lähtöä. Näin juhlien jälkeen on ihana muistella erittäin onnistunutta päivää ja kyllä äitini oli päivänsä ansainnut. Järjestäisin hänelle samanlaisen päivän ihan milloin tahansa uudestaan. 
ONNEA SIIS VIELÄ KERRAN, ÄITI-RAKAS

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -