SUKLAA ÄHKY

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Aatto mennä vierähti nopeaa, niinkuin aina. Perinteisiimme kuuluu laittaa aamusta riisipuuro uuniin ja mennä saunomaan, jonka jälkeen syödään tukeva aamupala jolla jaksaa joululounaaseen saakka.

Kuusen alta meillä löytyy aamuisin pienet paketit lapsille. Ja niihin vuosien saatossa tottuneina ei lapset malta nukkua aamuisin kun pitää tulla kurkistelemaan olisiko pukki yöllä käynyt.

Aattolunaalle menimme anoppilaani ja siellä ihanasti pöydät notkuivat herkuista. Ihanaa tunnelmaa lisäsi mieheni sisarukset perheineen. Itse olen lapsena tottunut viettämään joulua isolla porukalla ja minusta on ihanaa kokoontua nykyäänkin yhteen aattona. 
Yleensä myös joulupukki on vieraillut anoppilassa mutta tänä jouluna pukki tulikin meille kotiin. Tämä oli itseasiassa vanhimman lapsen toive, pitkästä aikaa katsoa pukkia kotona. Jännityksellä sitä pukkia odotellaan joka joulu, itse mukaan lukien. 
Aivan ihania paketteja jokainen saikin ja niistä kerron loppuviikosta. Tämä päivä onkin vierähtänyt lahjojen parissa. On leikitty ja on käyty serkkujen luonakin leikkimässä. On katseltu koko perheellä lahjaleffaa ja makoiltu sohvalla. Siis todella ihanaa. 
Mies on yövuoroissa mutta onneksi sentäs saamme nauttia yhdessä olosta tämänkin verran. 
En ole enää muutamiin vuosiin ollut mikään hillitön herkkujen syöjä. Rakastan enemmänkin suolaisia juttuja ja jätän mielummin karkit kauppaan muiden ostettavaksi. No hups heijaa kun on mennyt suuhun yksi jos toinenkin suklaa. Olo onkin sen mukainen. Välillä oksettaa välillä muuten vaan maha sanoo "kiitos ei enää" mutta jos nyt kuitenkin ottais vielä yhden ja yhden… 

Joulu vaan on niin ihanaa aikaa kun saa syödä. Eikös olekin, mitäs siitä jos välillä onkin jo huono-olo. Nautitaan näistä lopuistakin joulunpyhistä ja syödään terveellisemmin sitten joskus toiste. 


Herkkua on siinä monenlaista, moonenlaista.
Kuiske kuuluu, miltä ruoka maistaa, ruoka
maistaa.
Tip tap tip tap, type tipe tip tap...

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -