JAUHOA PEUKALOISSA

perjantai 31. tammikuuta 2014

Leipoisin useammin ja enemmän mutta kukahan se on meidän perheessä se "pullahiiri"? En juurikaan välitä karkista mutta PULLA. Mikäs sen ihanampaa kuin maukas kotipulla uuuuuu. Silti kuitenkin sorrun aina leipomaan samoilla ohjeilla samoja herkkuja. Miksi vaihtamaan hyväksi havaittuja ohjeita. No tällä kertaa meillä ei ole oikeasti leivottu pullaa, VIELÄ. Tämä kokkaus tapahtui oikeastaan viimeviikonloppuna mutta pääsee tänne vasta nyt. 
Pipuna (tyttäreni lempinimi) sai syksyllä synttärilahjaksi "Pikkuprinsessojen leivontakirjan", syystä että hän on innokas leipoja ja auttaja keittössä. 


Kirjahan itsessään on todella herkullisen näköinen, mutta ohjeet on yllättävän vaikeita ja monimutkaisia kun voisi luulla, että tuollainen leipojan ensimmäinen reseptikirja pitäisi sisällään helppoja ohjeita esim. lättytaikinan ohje, sämpylä ohje jne… Lapsi on monesti kysellyt, että koskas me leivotaan hänen kirjan ohjeita? Mikä onni, kirja pitää sisällään leivonnaisten lisäksi myös suolaisia ohjeita ja näinpä sainkin idean tehdä lapsen kanssa  kananugetteja. Kaupassa en muistanut mitä nugetteihin tulee muutakuin kanafileita ja korppujauhoja ja näillä päätin pärjätä. Kotona ohjetta tutkailin, ettei siihen paljoa muuta tullutkaan ja ne mitä tuli, sooloilin oman pään mukaan. 
Korppujauhojen lisäksi laitoin emmentaalijuustoraastetta sekä suolaa ja currya, en muuta. Laitan loppuun oikean ohjeen niin kuin se kirjassa on. 

Tältä ne kirjassa näyttää, aika ihanaa eikös? Ihana helppo ja nopea ruoka jonka lapsi osasi kivasti tehdä itse, toki olin apuna sillä "Risto Räppääjä" kiinnosti sillä kertaa enemmän kuin kokkaaminen. 
Pipuna sai pukilta omat leivontavälineet joita oli ihana päästä käyttämään.
Suosittelen kokeilemaan tätä maukasta ja nopeaa ruokaa. Ei vaadi aikaa eikä taitoja ja voi tehdä kuten minä, sooloilla raaka-aineissa. 
Lopputulos näytti tältä
Itse tehdyt kananugetit, lohkoperunat ja salaattia. Ihanaa. 
Kultaiset nugetit

Ainekset:

Broilerin rintapaloja
Korppujauhoja
Maissihiutaleita hieman murennettuna
Parmesaanijuustoa 
Suolaa
Sulatettua voita

Valmistus:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset (paitsi voi) hyvin keskenään. Sulata voi astiassa jossa kanapalat on helppo kastaa. 
Kasta kanapalat sulatetussa voissa ja pyörittele niitä sen jälkeen korppujauhoseoksessa, kunnes seos on hyvin tarttunut kanapalojen pintaan. Laita kanat uunipellille ja paista noin 20minuuttia, kunnes ne on kypsiä, rapeita ja kullanruskeita.
Vaikeusaste:helppo

Tällaisia herkkuja. Meillä siis juuston siaan oli emmentaaliraastetta, ei ollut maissihiutaleita ja laitoin suolan lisäksi tosiaan currya. Oikein oli maukkaita. 
Ihanaa viikonloppua. Huomenna kosmetologille. 

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä ja olivat varmaan hyviäkin! Itse haaveulen leipovani tänä viikonloppuna Runebergin torttuja tms. Harmi, kun ulkona on niin kylmä tuulu, että ulkoilu tai lenkkeily ei tunnu kivalta ajatukselta....mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
  2. Olin kyllä herkullisia, suosittelen testailemaan. Meillä oli tarkoitus alkaa leipomaan tuosta samasta kirjasta juustokinkku muffinsseja mutta YLLÄRI, joku oli taas lukenut ohjeet hieman puolihuolimattomasti ja osa raaka-aineista on kaupassa. Ihanaa kun pakkanen vähän hellitti niin uskaltautui pistämään nokan ovesta ulos.
    Ihanaa lauantaita Jaana :)

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -