UUSI VUOSI, UUDET HIUKSET

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Voi juurikasvu minkä taas minulle teit. Olen jo todella pitkään halunnut päästä eroon hiusten värjäämis kierteestä, mutta kun tähän värjäämis kierteeseen on lähdetty niin tässä pysytään. Oma hiusteni väri on se perus suomalaisten omaama "ei minkään värinen tukka". Jossain vaiheessa minulla oli tummat hiukset ja niistäkin kyllä tykkäsin kovasti mutta niidenkin kanssa oli sama juurikasvu ongelma. Pitkään olen jo laittanut hiuksiini vaaleita raitoja. Näin mielestäni juurari ei niin pian näytä armottomalta. Enkä muutenkaan raidoita koko päätä vaan ainoastaan osan hiuksista. 
Jossain vaiheessa minulla oli todellinen kampaamokammo, syystä että useampia kertoja peräkkäin lähdin kampaajan tuolista itkusilmässä. Useaan kertaan hiukset leikattiin tai värjättiin kaikkea muuta kuin toivomallani tavalla. Aloin epäilemään omaa kykyäni ilmaista selkeästi, mitä hiuksilleni haluan tehtävän. Pitään aikaan en enää kampaajalla käynyt vaan puuhastelin hiuksiani itse. Vihdoin löysin ystävien suosituksella kampaajan jolle uskaltauduin menemään mutta hieman pelonsekaisin tuntein ja sanoinkin hänelle suoraan, että nyt kuule jännittää. Lopputulos oli ihan mahtava ja samalla kampaajalle olenkin palannut nyt uudestaan ja uudestaan kunnes hän jäi äityslomalle. 
Hiusteni pituus on tämän syksyn aikana lyhentynyt muutamaan kertaan ja pituutta onkin otettu reilummasti. Haaveena olisi oppia pitäämään hiukset joskus aukikin eikä aina vain ponnarilla. 


Tällä viikolla taas tajusin, että onpas tuo juurikasvu malko karsea ja alkoikin muistuttamaan erään Suomalaisen naisräppärin juurikasvua, hyi yök. Kieltämättähän nyt on muotia liukuvärjätyt latvat jolloin voisin antaa vain oman värin kasvaa juuresta mutta "Ei kiitos".  Niinpä kipittelin pikapikaa kauppaan ja ostin tutun ja turvallisen raita-aineen Schwarzkopfilta ja päätin tehdä asialle jotain. Miksi en mennyt kampaajalle? No hän on edelleen äitiyslomalla ja kun havaitsen tuon "ongelman" hiuksissani, en malta odotella viikkoja, että saisin ajan kampaamooni. 

Tuossa paketissa olevalla mallilla on itseasiassa aivan ihanan väriset hiukset, tuon väriset ottaisin itsellenikin mielelläni. Täytyypä ensi kerralla mennäkin tuon paketin kanssa kampaajalle. 


Kuten ehkä tuosta yläpuolella olevasta kuvasta huomaatte, ei hiukseni ole mitenkään sileän tasaiset, vaan aina pesun jälkeen ne on karheat ja hieman huonohuntoisen näköiset, mitä ne ei itseasiassa ole kun niitä on niin reilusti leikattu muutama viikko sitten.
Tällä hetkellä luotto kampaajani löytyy naapurista. Naapurini on ammatiltaan kampaaja/kosmetoligi, erittäin tarkka ja hyvä työssään ja mikä parasta, hän tuntee ja tietää mitä haluan ja minä luotan, että hän tekee juuri toiveideni mukaisesti. 
No, nyt on juurikasvukin peitetty taas hetkeksi ja uusi vuosi voi alkaa ainakin hiusten osalta mukavasti. 
Kuvanlaatu on taas hieman mitä sattuu kun ne on otettu kännykällä mutta jospa niistä jotain tolkkua saisi. 
Mukavaa loppuviikkoa ja pianhan se taas onkin viikonloppu. 

2 kommenttia:

  1. Ihanan väriset hiukset sulla! Olen itse aina toivonut vaaleita hiuksia mutta en ole rohjennut "blondata" itseäni, juurikin tuon juurikasvun ja muun vuoksi. Itse kun ole tummatukkainen niin tähän taidan tyytyä :) Mutta mukava blogi sulla, täynnä mielenkiintoisia juttuja,kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, mukava kuulla, että juttujani jaksaa lukea :)
    Itse juurikin haaveilen tummista hiuksista ja onhan tukkani käynytkin lähes mustana, sekin sopi minulle kyllä uskomattoman kivasti mutta sama juurikasvu ongelma tuli myös siinä esille.
    Tällähetkellä koitan päästä epätoivoissani värjäyskierteestä pois ja laitatinkin kampaajalla oman hiusvärini värisiä raitoija. Silti olen sitä mieltä, että tukkani jäi vielä liian vaaleaksi. Ennen kesää käyn kyllä uusinta kierroksella ja sitten saa vaaleat hiukset kadota kokonaan. Olisikohan sitä koskaan tyytyväinen itseensä? Tuskinpa.

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -