HERKKUSUUT HERKUTTELEE

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Olen varmaankin saanut verenperintönä tavan pitää pakkasessa pullaa vieraiden varalta. Mummoni luona saa aina teen kanssa useampaa sorttia herkkuja, pitkoa, paakelia, keksejä ja juustoa. NAM
Mummoni oli muutenkin aina kova leipomaan kaikkia maukasta, leipiä, rieskoja ja vaikka mitä ihanaa lämpimäistä. Lapsena mummon touhuja oli ihana seurailla ja pistellä rieskaan reikiä, ihana mummo. 
Äitini on myös kova leipomaan,ei sieltäkään koskaan kuivin suin tarvitse pois lähteä. Leipomustaidot eivät suvussamme jää vielä tähän. Äitini sisko on ammatiltaan leipuri-kondiittori niin kuin minäkin. Pikkutyttösenä tykkäsin vierailla tätini työpaikalla isossa leipomossa ja laittaa koneella leipäpusseihin hintalappuja. "WAU mikä ammatti" ajattelin, minustakin tulee isona leipuri, ja niinhän minusta tulikin mutta ei kauaksi aikaa allergian vuoksi. Meidän sukuun tulee varmastikin vielä ainakin yksi innostunut leipoja, meidän Pipuna. Tyttöstä ei saisi leipomispäivänä millään pois keittiöstä ja miksi pitäisikään saada. Onhan lapsella jo kaikki tarvittavat tarvikkeet esiliinasta, leivontakirjaan sekä jouluna saatu leivontasetti. Tällaisia herkkuja me eilen loihdimme, emme siis mitään leivoksia vaan ihan sitä perinteistä mutta aina yhtä hyvää. 
Pitäähän sitä jokaisella omat leivontavälineet olla. 
Maailman paras leipuriapuri. 

Tämän Kenwoodin Patissierin taikinakoneen ostin joskus vuosia sitten ja on se kyllä ollut juurikin niin hyvä kuin ostotilanteessa sen toivoinkin olevan. Kone on hiljainen ja tehokas, taikinat tulee nopsaa mutta suuria taikinakokoja siinä ei voi tehdä. Tosiaankin  se on vain taikinakone, en tarvitse monimutkaisempaa masiinaa. Lopputuloksena tiikerikakku sekä maukkaat kanelipullat. Ohjeen tiikerikakkuun metsästin netistä, olisiko ollut valion ohje ja pullataikina tulee tuolta selkärangasta eli aineita vaan kulhoon ja masiina päälle. Vinkkinä herkulliseen korvapuustiin/kanelipullaan olen joskus saanut ystävältäni, eli laita kanelin ja sokerin kaveriksi väliin myös fariinisokeria, tulee paljon parempi kuin pelkällä kanelilla ja sokerilla. Suosittelen kokeilemaan. Kiitos tuosta huippuvinkistä Kaisa <3
Sain ihanaa päiväkahviseuraa rakkaasta ystävästä. Maistuihan meille herkut. 

Illalla vielä kokkailtiin täytettyjä paprikoita, ohjeen näihin herkkuihin kerran sain ystävältäni,  Eveliinat-blogin Kaisulta. Tällaisia herkkuja oli meidän lauantaipäivässä ja päivän kruunasi Suomen Leijonien hieno pronssimitalli. 

2 kommenttia:

  1. Ai kun tulee vesi kielelle, kun katsoo noita ihania pullien kuvia. Tiikerikakkukin on ihan parasta, nam :) Sulla siellä häärii reipas leipuri :) Ihanaa viikkoa Nanni :) Kohta on jo hiihtoloma...:)

    VastaaPoista
  2. Mulla on kyllä ihanan innokas ja taitava apuri, ei sitä tarvitse paljoa opastella.
    Meillä tosiaan pian alkaa loma. Te pääsette reissuun ja me nautitaan vaan olosta ja ehkä käydään ikeassa.
    Ihania viimeisiä työaamuja Jaana :)

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -