VIERAITA TODELLA KAUKAA

tiistai 4. helmikuuta 2014

She is Anna. Anna is beautiful young woman from Namibia. She will visit Finland for three months. She is a student of health care. 


Anna saapui Suomeen muutamia viikkoja sitten ja on ollut meidän osastolla jo kolmatta viikkoa. Hän tosiaan on tullut Namibiasta ja joutuikin heti keskelle kylmää Suomen talvea. Varmaankin shokki joutua keskelle lunta ja pakkasta mutta toisaalta taas varmasti unohtumaton kokemus hänelle. 
Anna on todella herttainen ja ihana nuori hoitajaopiskelija ja hänestä on työpaikallani tykkätty kovasti. 
Itselläni on karsean huono kielitaito ja nämäkin muutamat lauseet jouduin kyselemään ystävältä, mutta onneksi on ystävät. Silti innokkaasti aina tykkään koittaa jutustella vaihto-opiskelijoiden kanssa ja mitä en osaa sanoa, osaan taitavasti huitoa, eli hienosti kutsuttuna bodylanguage (saattoi mennä väärin). Muutaman kerran olen jopa vastannut Annalle Suomeksi kunnes tajusin, etteihän me tällä kielellä pärjätä, siinä onkin naurussa pidättelemistä. 
Meillä on ollut työurani aikana jo useampia vaihto-opiskelijoita ympäri maailmaa. Kaikkia en varmaan edes muista mutta ainakin Italiasta, englannista, Portugalista ja nyt Anna Afrikasta. Ihanaa saada ulkomaalaisia vierailulle. Kyllähän heille on aika erikoista kuulla meidän tavoista jotka on meille arkipäivää. Anna hämmästeli kovasti saunasta, avantouinnista, ruskasta, laskettelusta ja vaeltamisesta. Viikonloppuna otammekin hänet mukaan juhlimaan ja tottahan toki viemme hänet saunaan. Jos rohkenen, niin pyydän hänet meille kotiin vielä vierailullekin mutta saattaa olla, etten uskalla pyytää, voisi tulla kovin hiljaista kun en osaa sanoa hänelle juurikaan mitään. 
Tyttäreni on asiasta aivan innoissaan, sillä hän jostain syystä  on päättänyt pelastaa kaikki Afrikan nälänhätää näkevät vauvat. Hän eilen kysyikin kun puhuimme Annasta, että voisiko hän antaa meille Afrikkalaisen vauvan. Ihanaa kun lasten silmissä tämä elämä on kovin yksinkertaista. 
Yllätyin kuullessani Annalta, että he pitävät hyvin paljon Suomalaisista ja, että Martti Ahtisaari on heille todella tärkeä henkilö. Se oli kiva kuulla. Toivottavasti saamme nauttia Annan seurasta koko tämän kolme kuukautta. 


2 kommenttia:

  1. Ihan kuva teistä kahdesta! Kielimuuri on helposti esteenä, jos vierasta kieltä ei tarvitse käyttää päivittäin...Minulla ainakin kaikki kielet ovat niiiin ruosteessa...Sinä saatkin nyt hyvää harjoitusta Annan kanssa :) Mukavaa työviikkoa! Ihanaa huomenna on jo keskiviikko :)

    VastaaPoista
  2. Olen aina tykännyt kovasti englannista mutta jostain syystä se ei ole ollut ikinä vahvin lajini mutta yrittämisestäni ei voi ainakaan moittia. Ruotsia en osaa lähes sanaakaan, se jos mikä on hankalaa. Annan kanssa on kyllä kiva jutella ja huippua kuunnella juttuja hänen kotimaastaan. 'Todellakin, huomenna keskiviikko eli perjantai lähestyy ja viemme työkavereiden kanssa Annan juhlimaan Suomalaiseen tapaan. Saa nähdä saanko lisää kuvia.

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -