ENJOY

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Enjoy
Live today because
tomorrow is a new day

Löysin tuon tyynyn viimeviikolla ja nappasin sen mukaani. Pointti ei nyt ole sisustaminen tässä postauksessa vaikka olenkin heikkona tyynyihin, verhoihin ja muuhun sisustus juttuun. Vaan tuo tyynyn teksti pysäyttää ajattelemaan asiaa. Elän juurikin päinvastoin, elän aina askeleen edellä, ja suunnittelen tulevaisuutta. Huomaan aina odottavani jotain tulevaisuudesta, joko ihan lähipäiviltä, viikonloppua, palkkapäivää tms tai sitten elelen jo seuraavaa lomaa, joulua, kesää odotellen. Nyt olen odotellut kuukausikaupalla Helsingin reissua joka toteutuu tulevana viikonloppuna (älyttömän ihanaa). Sen jälkeen alan odottelemaan kesälomaa ja kesän jälkeen miettii jo tulevaa joulua. Miksi sitä toimii näin? Onko muilla tällaista vai osaatteko elää tässä hetkessä?
Yksi tärkeä asia mistä olen oppinut olemaan kiitollinen, on elämän perusasiat, perhe ja puoliso, terveys ja koti, vakituinen työ ja ihanat läheiset ihmiset. Monesti kiireisen arjen keskellä huomaa valittavansa asiasta kuin asiasta eikä muista kuinka hyvin asiat todella ovatkaan. Otin viime syksynä viikon teemaksi "positiivisuus viikko" jolloin päätin, että asiasta kuin asiasta pitää löytää jotain positiivista, välillähän tuo teema meni hieman hassutteluksi mutta haittaakos se. No kun asiasta hehkuttelin työkaverilleni, hän totesi tyynen rauhallisesti "positiivisuus on perseestä". Ymmärrän hauskan pointin. Monestikin on helpompi valittaa kuin sanoa jotain mukavaa. Tämä "positiivisuus on perseestä"-työkaveri on lausahduksesta huolimatta äärettömän herttainen ja ihastuttava ihminen ja taisikin heittää tuon kommentin minulle vitsinä :)
Mutta siis, alkuperäiseen aiheeseen palatakseni, jospa koittaisin jatkossa elää tässä päivässä tai ainakin edes tässä viikossa. 


21 kommenttia:

 1. Voi kun,se olisi helppoa elää tässä ja nyt. Ei mitään miettimistä ens viikkoon,vuoteen.. Tai olla murehtimaan etukäteen..:/ On minullakin paljon mistä olla iloinen,ihana perheeni :)
  -Nunnu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on ja oikeastaan onkin varmasti hankala toteuttaa tuota aivan 100%. Kukapa voisi vain elää ihan tässä ja nyt. Helsingin reissuakin olen joutunut odottamaan ja suunnittelemaan. Kukapa pieni tuloinen äiti voisi tuosta vain lähteä reissuun suunnittelematta puhumattakaan muusta elämästä.
   En varmasti opi koskaan elämään tuon tyynyt neuvon mukaisesti.
   Ihanaa kun tämä postaus herätti ajatuksia ja keskustelua <3

   Poista
 2. Kuulostat ihan minulta :) Olen just samanlainen suunnittelija...Tuo tyynyn teksti on kyllä ihan totta. Olen myöskin jankuttanut itselleni, että elä tätä päivää älä huomista :) Ihanaa tätä päivää Nanni ja kyllä se Helsinki viikonloppu sieltä tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tiedän etten opi elämään tässä hetkessä IKINÄ, samoin kun en osaa koskaan ottaa lunkisti, pitää lentää liihottaa 24/7 ja väsyneenäkin mennä sata lasissa. Huh hei mistähän sitä on tämänkin luonteen piirteen perinyt. Iltaisin kun lapset nukkuu ja ehtii sohvalle, alkaa harmitella ettei älynnyt niiden kanssa hetken istua sohvalla kaikukkain (lapset kainalossa). En tule tätäkään varmaan koskaan oppimaan.
   Mielestäni hieman pysäyttävä teksti ja ajatus, eikö totta.
   Ajattele, tosiaan tällä viikolla pääsen tuhlaamaan monen kuukauden säästöt. Toivottavasti teen ihania löytöjä.
   Ihanaa viikkoa ihana Jaana <3

   Poista
 3. Kyllä minäkin ootan aina jotain ja olen joskus sanonutkin, että on kivempaa elää arkea, kun on jokin mitä odottaa, esim. matkaa, tms. Yritän kyllä opetella elämään hetkessä, sillä koskaanhan ei tiedä huomisesta!
  Vanhemmuuttani olen kuitenkin jo oppinut arvostamaan terveyttä ja sitä, että perheellä ja läheisillä on kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä tämä arki tosiaan olisi jos ei olisi jotain odotettavaa. Olen sellainen odottelija, nyt yksi odotus päättyy kun pääsen vihdoin ja viimein ystävän kanssa Helsinkiin, seuraavana alan odottelemaan lomaa ja sen jälkeen ystävän häitä, odottelua odottelua ja odottelua.
   Minusta myös on tärkeää, että osaa arvostaa niitä ihan oikeasti tärkeitä asioita. Hössöttelen aina uusista kengistä ja ihanasta laukusta ja koruista, mutta kyllähän ne elämän perusasiat on ne mistä onni muodostuu.
   LÄmpöistä viikkoa Sari.

   Poista
 4. Otit tärkeän asian esille. Ei ole helppoa aina elää hetkessä. Ehkä nuorempana oli helpompaa, mutta sitten elämään hiipii velvollisuuksia, ja organisaattori menee automaatille. Sitä onkin vaikea välillä kytkeä pois, vaikka se tekee niin hyvää. Sen, kun muistaisi, ettei turha murehtiminen auta :) Uskon toisaalta siihen, että myönteisyys tarttuu!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Marianne, tyyny pisti minut miettimään ja taas huomaan menneeni sata lasissa koko talven, odotellut lunta, odotellut sitä odotellut tätä. Meneehän se elämä ohi odotellessakin. Mutta se on totta, ettei elämää voi elellä ihan pelkästään eläen tässä ja nyt vaan pakko tehdä suunnitelmia etukäteenkin.
  "Postitiivisuus on perseestä" ihana työkaverini laittoi illan mittaan viestiä ja ehdotti tämän viikon teemaksi ajatella työkavereista hyvää. No otan teeman innolla vastaan. Minulla on ihanat työkaverit, niistä on helppo ajatella hyviä asioita. Ihanaa iltaa ja mukavaa kun kirjoitukseni pisti miettimään <3

  VastaaPoista
 6. Voisin minäkin ottaa oppia elämään hetkessä. :))

  VastaaPoista
 7. Se taitaa olla helpommin sanottu kuin tehty :) tiedän itse ainakin, että huomenna olen sen taas unohtanut. No pääasia että hetken miettii asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ja osaa olla kiitollinen kaikesta <3 Kiva kun löysin blogiisi!

   Poista
 8. Kiva kun kävit lukemassa, tervetuloa jatkossakin. Katsoin blogistasi, että meillä on paljon yhteistä, mm urheilevat lapset ja kiireinen arki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että elämät samankaltaisessa tilanteessa, varmasti yhteisiä aiheita! :)

   Poista
 9. Tää on ihan minunkin elämää... Kun oikein pahaa ja vakavaa sattuu lähipiiriin, silloin pysähtyy miettimään, eläisi vain tätä hetkeä, eikä murehtisi huomista...sitä valitettavasti vain kestää hetken. Olen kuitenkin pohjimmiltani onnellinen arjesta. Välillä on kiva toteuttaa extemporee juttuja, välillä pienellä riskilläkin. Kerran vain täällä elämme. Unelmoin suurista, välillä nekin sattuvat toteutumaan ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Kirsi oikeassa, kerran täällä vain ollaan ja elämässä täytyy olla onnellinen pienistä arjen iloista. Kyllähän se niin on, että kukapa voisi oikeasti elää tässä ja nyt. Arkea vaan on pakko hieman suunnitella eteenpäin. KUnhan vain muistaa nauttia siitä sen hetkisestäkin tilanteesta.

   Poista
 10. Hetkessä elämisen taitoa opetellaan koko elämä. Olen ehkä oppinut viime aikoina paremmin nauttimaan juuri tästä minuutista ja se tuntuu ihanalta ;). Tuo tyyny on ihastuttava muutenkin. Tarvisin juuri tuollaisen yhteen nojatuoliin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyt on kyllä ihania, niillä saa kummasti ilmettä huoneeseen isompia remppoja tekemättä. Juuri sain eilen kangasta Ikeasta ja ne odottaa tuossa nnyt että alan ompeleen jättityynyt lapsille löhöttäväksi.
   Tärkeintä minusta juuri onkin se, että muistaa myös nauttia tästä hetkestä ja siinä sivussa suunnittelee tulevaisuuden mukavuuksia.

   Poista
 11. Olen myös sellainen, että aina odotan jotakin. Nuorena sitä eli vaan siinä hetkessä, eikä murehtinut tulevaisuutta. Ehkä ajattelen liiankin tarkkaan, miten elämän tulisi mennä. Välillä olisi kiva, jos osaisi ottaa niin rennosti eikä murehtisi tulevia.
  Viime vuosien aikana olen opetellut ajattelemaan positiivisesti, sillä on suuri vaikutus omaan itseensä ja elämäänsä :)

  VastaaPoista
 12. Itsekin huomasin kun syksyllä päätin löytää asioista ne positiiviset puolet, että elämässä on enemmän hyviä kuin huonoja juttuja. Marisemiseen vaan jää koukkuun, ainakin minä. On helppo valittaa ja arvostella. Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa :)
  Naurattaa ihan kun muistelee ne lapsuuden ajan "ongelmat" jotka silloin tuntuivat muka niin isoilta. No kyllähän ne pienelle ihmiselle tietenkin olikin isoja asioita.
  Nyt nautitaan ihanasta keväästä ja tästä hetkestä.

  VastaaPoista
 13. Harjoitus tekee mestariksi :) Minä harjoittelen ja 100 vuotiaana ole mestari ;) Toivottavasti jo taitava "tässä ja nyt eläjä" aikaisemmin. Tänään olin hieronnassa, nautin vaan ja olin. Pieniä hetkiä kerrallaan. Enkö minä sitä suunnittelija, haaveilija minäkään jätä mihinkään. Kysyn siltä vaan välillä että onko pakko just nyt? Ja jos huomaan että ei ole pakko niin antaa olla. Välillä taas on vaan ihan pakko fiilistellä tulevaa matkaa ja välillä on pakko murehtia rahahuolia... Elämä on <3

  VastaaPoista
 14. Kaisu: olenkin jo tuossa monelle kirjoittanutkin mutta, näinhän se varmaan on, että aikuisena ja äitinä vain on pakkokin elää hieman suunnitellen. Kuka sitä voisikaan elää ihan tässä ja nyt. Tärkeintä kuitenkin on, että on onnellinen elämästään eikös vaan. Ihanaa viikkoa Kaisu

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -