MINÄ JA MUUTAMA MUU

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Eilen kirpparoitiin sankoin joukoin Ouluhallissa. Olimme perillä joskus 11 paikkeilla ja ensimmäinen haaste oli saada auto parkkeerattua. Ihan jokainen paikka oli täynnä, niin parkkiska kuin nurmialueetkin, siinä sai aikansa pyöriä ja lykätä auto sinne minne sen vain sai tungettua. 


Pusero Vero Moda, Bleiseri H&M, Housut Filippa K, Kengät Clarks, Laukku Gucci
Hyvät kengät jalkaan, että jaksaa kävellä ja iso kassi olalle jonne mahtuu kaikki ostokset. Mutta missä on huulikiilto? Joku kähveltäny mun lemppari kiilteen. Kun hiukset oli himpun verran likaiset, nuttura on aukinaista kampausta armollisempi. 


Kun auto saatiin vihdoin parkkeerattua, sai seuraavana jonotella lippuluukulle. Jono onneksi lyheni nopeaa. Automäärästä päätellen sai vain arvalla paljonko sisällä olisi porukkaa. Olihan sitä. Kulkeminen tuossa porukka määrässä oli hidasta mutta eipä meillä ollutkaan kiire. En olettanutkaan, että tuolla olisi vain muutama ihminen mutta määrä yllätti minut silti täysin. Joillekin pöydille pääsy oli mahdotonta ihmispaljoudesta johtuen. Välillä kulkeuduin  ihmismassan mukana eteenpäin näkemättä yhtikäs mitään. Hukkailin ystävänikin monesti mutta onneksi löysimme toisemme pikaisesti. 
Kuten kirppareilla yleensäkin, tavaraa, myyjää ja ostajaa oli laidasta laitaan. Yksi möi vaatteita, toinen koruja, kolmas astioita jne.. Vaikka käytävät olivat leveitä, tuli tilanteita jolloin ei meinanut päästä eteenpäin. 

Esiintyjiäkin tapahtumapaikalla oli mutta emme sen kummemmin menneet niitä katsomaan. Tunnelma kirpparilla oli kiva eikä väkimäärästä huolimatta tainnut sen suurempia kahinoita sattua. 

Minulla on kirppistavaroihin aika tiukka periaate, olipa kyse vaatteesta tai tavarasta niin minusta käytetystä tavarasta ei kuulu periä suuria summia. Itsekin hinnoittelen myytävät tuotteet alhaisiksi, tärkeintä olisi, että tavara menisi kaupaksi ja itselle tarpeeton ei jäisi venymään kaappeihin. Näin ollen en halua itsekään maksaa käytetystä tavarasta uuden hintaa enkä edes puolia siitä. Yleensähän uutena tavara ostetaan omaa käyttöä varten, ei sitä varten että se myydään ja siitä saa voittoa. Envoi ymmärtää niitä tavaran kierrättäjiä, jotka hinnoittelevat tuotteensa taivaisiin. Tällaiset tavarat jäävät minulla ostamatta. Mutta eikös sanonta kuulu "ei ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa".


Löysin todellisen aarteen, ihanan kesähameen josta en nyt saanut kuvaa kun oma hovikuvaajani on pelireissulla mutta se on kyllä todella ihana. Lähdin etsimään mustaa nahkarotsia jonka myös löysin mutta omaan tuttuun jaahkaamistyyliini jäin miettimään asiaa ja kun päätin takin käydä ostamassa niin arvatahan saattaa kuinka siinä kävikään. Se oli MYYTY. Voi paska kuinka mua harmittaa, miks mää oon tällainen jaahkaaja. Ei kirpparilla mietitä. 
No reissu oli kaikinpuolin huippu ja toivonkin, että Oulussa järjestettäisiin vastaavanlaisia suurkirppareita useamminkin. Ihanaa alkavaa viikkoa, minä lähden haravoimaan. 

16 kommenttia:

 1. Kylläpä on ollut porukkaa!
  Minäkään en ymmärrä, miksi jotkut pitää kirpparilla niin korkeita hintoja. Eikös pääasia ole, että pääsisi tarpeettomasta tavarasta eroon ja ehkä hiukan siitä rahaa? Minultakin jää ylihinnoitellut jutut ostamatta.
  Mukavaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukkaa tosiaan riitti. Juu minä olen kans samaa mieltä, että kunhan saa nurkista pois ja kaikki lantit mitä saa on vain plussaa, mutta eihän tarkoitus ole rikastua. Antiikki on sitten eriasia.
   Kiitos, mukavaa viikkoa sinnekin <3

   Poista
 2. Hah, mä olen samanlainen jahkaaja monesti ja joudun vain nielemään pettymykseni.
  Mulla on muuten samanlainen rusettipaita, muttei liene yllätys - meillä on hyvä maku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh tämähän on niin monesti todettu, että ollaan kyllä niin samaa maata, tuo pusero on niin mun lemppari ja tuonkin ostoa jaahkasin monta päivää vaikka olikin Stokkalla alennuksessa enkä maksanut siitä juurikaan montaa euroa. Takin menettäminen harmittaa ihan törkeän paljon. Hitto
   Jeps, meillä tosiaan on hyvä maku :)

   Poista
 3. Olipas paljon porukkaa liikkeellä. Kunnon markkinat käynnissä ja kivasti tarjontaa :) Olen myös pitänyt kirpparipöytää ja kyllä se niin vain on, että kovia hintoja ei voi pyytää. Jos on oikein arvokas tavara, niin ehkä se kannattaa myydä jossain muualla. Kirpparilla jotenkin odottaa edullisa hintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukkaa riitti jo hieman liiaksikin asti. Itselläni oli nyt keväällä kirppispöytä viikon ja hinnat todella alhaiset, silti sain kantaa monta kassia pois, kotiin toin yhden ja muistaakseni viisi tai kuusi vein punaiselle ristille. Kotiin en niitä enää halunnut.

   Poista
 4. Voi sinua jahkaajaa ;) Mikä tapahtuma on ollut, paljon on porukkaa. Vähän liikaa minun makuun... Mukavaa alkavaa viikkoa teille myös!! <3

  VastaaPoista
 5. Sanopas Kaisu muuta, kyllähän sie minut tiedät. Ja kummastuttaa itseäkin että jos lähden etsimään mustaa nahkarotsia, löydän sen ja sit vielä jään jaahkaamaan. Enkö minä koskaan opi???
  Ihanaa viikkoa Kaisu ja mmurut <3

  VastaaPoista
 6. Onpa siellä ollut iso kirppistapahtuma. Olen kanssasi samaa mieltä kirpparihinnoittelusta. Jotkut pyytävät ihan poskettomia hintoja kuluneistakin vaatteista. Kirppikselle kuuluvat kirppishinnat.

  VastaaPoista
 7. Jotku ihmiset vain törkeästi kehtaavat pyytää, en ymmärrä. Meillä on nyt yhtä sun toista Torissa myynnissa ja tosi halvalla myydään, kunhan vain saisi myytyä.

  VastaaPoista
 8. Hui kuinka paljon tuolla oli väkeä! Samaa mieltä täälläkin noista hinnoista, törmännyt olen usein tosi kalliisiin hintoihin!
  Kivaa alkavaa viikkoa sulle Nanni!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mie en voi käsittää ahneita ihmisiä. Me ollaan laitettu juuri Toriin myyntiin puoli asuntoa ja kaikki tosi halavalla että saataisiin tavarat myytyä. Kirpparilla kirppari hinnat.

   Poista
 9. Voi voi nahkatakin kohtaloa...Nooh, kaupasta löytyy edullisesti uusia, jos ihan pakko ei ole olla oikea nahkaa oleva takki. Liathan kuva uudesta hameesta, kun ehdit. Porukkaa oli tosi paljon, niinkuin arvata saattaa..Ihanaa tulevaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt odotellaan uusia kirppareita Ouluun, useammin sais olla tällaisia tapahtumia.
   Laitan kuvaa hameesta heti ku saan otettua. Ihanaa viikkoa.

   Poista
 10. Huh,olipa onni että en lähtenyt...olisi kyllä iskenyt ahdistus tuossa väenpaljoudessa =/ voi sua jahkaajaa <3 - Annikki-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukkaa oli tosiaan enemmän kuin ajattelin vaikka tiesin että paljon sinne tulee porukkaa mut noin paljon niin se yllätti huh hei. Juu takin kohtalo harmittaa kohta enemmän kuin sen laukun ostamattomuus.

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -