SÄRKYNYT SYDÄN EI HAITTAA KESÄLLÄ

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Arkikuva haasteen 4/5kuva tulleepi tässä. 


Joka kevät kylven siemeniä kippoihin ja kuppeihin varastoon ikkunen alle odottelemaan kasvua ja kesää. Niitä tiirailen ja hoitelen innolla tyttären kanssa. Joka keväisiä istutuksia on idioottivarmat krassit ja tuoksuherneet ja maan sulattua nakkelen maahan sinisievikkiä, silkkikukkaa ja monia muita ihanuuksia joiden nimiä en aina edes muista :)
Missä on mun siemenet ja istutukset tänä keväänä? Siellä kaupassahan ne vielä on. Työkaveri kysyikin eilen, että joko olen kylvöt tehnyt. Oh dear, no en. Miten näin on päässyt käymään. 

Takki: Superdry, Housut Torstai, Kengät El Naturalista.
Meillä on naapurin kanssa yhteinen harrastus. Kun kevät tulee ja lumet sulaa, jos on mitä sulaa, alkaa ahkera kukkien ja nuppujen odottelu. Innolla vertailemme joka kevät Pensashanhikin nuppujen kasvua. Ilmeisesti lajista johtuen, naapurin hanhikki nuppuilee paljon aikaisemmin ja joka kevät säikähdän, että talvi on tehnyt lopun minun hanhikista. No maltti on valttia, kyllä se joka kesä on vihreän keltaiseksi tullut. 


Tavaksi on tullut, ostaa joka kesä jokin uusi monivuotinen istutus. Viime kesänä se oli Särkynytsydän leikkimökin reunalle, josta tuli Pipunan aarre. Näyttäisi sieltä jotain jo kurkistelevan. Jeeee


Tulevan kesän haave olisi Pioni. Minne ja millainen ja miten, siinä onkin kysymys?

Tähän aikaan vuodesta piha näyttää kurjalta, surkealta ja värittömältä. Odottelen, että saisin kaivella haravaa esille ja alkaa puuhailemaan pihalla. Yleensä tähän aikaan vuodesta hajoittelen katolta pudonneita lumia, että ne sulaisi juhannukseen mennessä. Eipä hajotella tänä vuonna. 

Minä olen niin kesäihminen, että herään itsekin kukkaan kun aurinko alkaa pilkistämään ja saa puuhastella uusia juttuja. Ihanaa kun on kevät. 
Arkikuvahaasteen lähetän ihanalle ystävälleni Kaisulle Eveliinat-blogiin. 

8 kommenttia:

 1. Särkynyt sydän on ihan mun lemppari! Pionit ovat niin kauniita! Varsinki kerrotut pionit. Sama suunnitelma ollut pari vuotta, että minne ne istuttaa, kun nehän ei tykkää siirtelystä...Sama täällä kevät- ja kesäihminen oon :) Pitäiköhän minunkin tänä vuonna kylvää siemeniä maahan. En ole pariin vuoteen kylvänyt mitään :) Toivotaan, että auinkoinen viikoloppukin on tulossa :) Mukavaa loppuviikkoa sulle! Täällä jo odottelen sun Helsingin ostoksista kuvia... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen miettinyt että missä ne tykkäisi olla kun meillä paahtaa niin kovasti. Kesä on niin paraste eikö totta. Ihanaa ku saa ottaa kevyttä vaatetta ja kaikkea ihanaa.
   Kuvia olen jo ottanut ostoksista mutta jospa viikonloppuna saisi osasta vaatteista kuvia päälläkin. Sitten ne varmasti tulee myös tänne.

   Poista
 2. Pioni on yksi suosikeistani, ja innostuin pari vuotta sitten istuttamaan niitä vähän joka paikkaan. Mummolassa aikoinaan oli isot pionit, ja siitä lähtien halusin niitä myös omaan pihaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaisessa paikassa Pioni tykkää olla? Meillä paahtaa aikalailla joka paikkaan. Sellaisen kyllä nyt mielelläni istuttaisin.

   Poista
 3. Minulla jo tuoksuherneet kaapissa odottaa, mutta taidan tänäkin vuonna istutella siemenet suoraan maahan, kun ne viime kesänäkin niin komeasti sitten kasvoivat : ) Voishan sitä tietenkin jotakin nakata purkkiinkin kasvamaan, mutta krassit taidan tänä vuonna unohtaa kun olivat niin pettymys viimevuonna.. Sinun suunnitelmat kuulostavat kyllä kivalta : )
  Toivottavasti piha jaksaa odottaa rappaajaansa, kun aivan heti en siihen hommaan taida pystyä..

  Mukavaa loppuviikkoa!

  -Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli Anu kyllä ihanat ne sinun tuoksuherneet. Mie teen samoin ku sie, maahan suoraan. Annat nyt käden levätä ja raapataan sitte ku olet kunnossa. Mie odottelen sua naapuri <3

   Poista
 4. Pioni on lempikukkani ja olen haaveillut laittavani sitä pieneen pihaamme. Mutta vielä en ole saanut aikaseksi, ehkäpä tänä keväänä...
  Hypistelin kaupassa jo orvokkiamppelia, mutta täällä on vielä todella kylmä, joten kauppaan jäi ;)

  VastaaPoista
 5. Kukkia olisi jo niin ihana laittaa mutta taitavat kyllä paleltua, odotellaan siis vielä tovi. Pioni kyllä saisi muuttaa tänä kesänä meidönkin pihaan.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -