HEMMOTTELUA HELTEEN KESKELLÄ

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Helle hellii ja iho käy kovilla, toiset palaa auringossa ja toiset saa ihanan rusketuksen. Muistetaanko hoitaa siinä sivussa koville joutuvaa ihoa? 
Itse olen ahkera kuorimaan ja rasvaamaan kroppaa sekä kasvoja. Teen sen säännöllisen epäsäännöllisesti. Moni mieltää ihon hoidon nurin kurin "en kyllä kuori ihoani, ettei vaivalla saatu rusketus haalistu". No näinhän se ei ole vaan…
Ihon kuoriminen, olipa kyse kasvojen alueen tai koko kropan kuorinnasta, poistaa "kuollutta" ihosolukkoa. Kuorinta kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä solutoimintaa, tämä taas auttaa niinsanottuun appelsiini-ihoon eli parantaa ja tasoittaa ihon pintakerrosta. Ihoa kuorimalla kosteusvoiteet imeytyvät ihoon paremmin. Ja mites se nyt vaikuttikaan siihen rusketukseen? Kuorimalla säännöllisesti kuolleen ihosolukon pois, rusketus tarttuu helpommin ja tasaisemmin eli rusketuksesta tulee kauniimpi. Eli kuorimalla ei poista jo olemassa olevaa rusketusta vaan auttaa saamaan kauniimman rusketuksen. 
Tulikohan nyt sekava selitys lyhykäisyydessään. Nämä tiedot olen saanut käymällä kauneus ja hyvinvointi koulutuksissa sekä varmistin asian vielä ihanalta naapuriltani joka siis edelleenkin on kosmetologi/kampaaja. 


Ihoa olisi hyvä kuoria viikottain mutta kukapa jaksaa ja muistaa olla noin ahkera? No en minä ainakaan vaikka aika useasti ihoani hoidankin. 
Olihan noita puteleita kaappiini kertynyt ja voin rehellisesti luvata, että kaikkia noita vuorollaan käytän. Mietin, että mikähän on noussut suosikiksini vai onko sellaista edes. 


Aah kyllä se on kauan ollut jo tämä merileväsarjan kuorinta sekä tähän sarjaan kuuluva vartalovoide. Tuoksu tässä sarjassa on huumaavan ihana, mutta mieto. Sarjan vartalovoide imeytyy ihoon salaman nopeasti ja iho tuntuu ja tuoksuu käytön jälkeen niin ihanalta. 


Uusi suosikkini löytyi samalta firmalta (LR health & Beauty systems) viime kesänä. Aloe vera ja verigreippi ihonkuorinta. Tämä kuorintavoide sisältää edellistä voidetta isompia "kruppusia", tekeekö se tuotteesta tehokkaamman? Enpäs osaa sanoa. Rakastan verigreippiä muutenkin niin mikäpäs sitä herkkua on ihoonkin levitellä. Tässä myös tuoksu on ihanan raikas. 


Tän putelin ostin kesällä Helsingistä, itse asiassa vahingossa. Kun ei lue kunnolla mitä purkki sisältää, luulee ostavansa vartalovoidetta ja hotellissa yllättyykin aikalailla sisällöstä. Olen kuitenkin tuotteesta tykännyt ja sitäkin on tullut käytettyä. 


Kasvot kuorin täysin kasvoille tarkoitetulla kuorinta-aineella. Vartolon kuorinta-aineessa yleensä ainesosat eivät ole välttämättä kasvojen herkälle iholle sopivia, siksi kannattaakin ostaa kasvoille kokonaan oma puteli. 

Vaikka oma ihoni ei olekaan erityisen kuiva vaan kohtuullisen tyytyväinen, silti kosteutan sitä tehokkaasti kuorinnan jälkeen. 


Kosteuttajiakin on tullut rohmuttua aika kasa, mutta monen vuoden suosikkina meidän perheessä on jo ollut ihana… 


Aloe Vera. Jokaiselle aloe vera on varmasti jollain lailla tuttu ja meille se tuli kuvioihin ystävän kautta kun perheessä "taisteltiin" lasten atoppista ihoa vastaan. Kun mikään ei auttanut niin päätimme kokeilla Aloe Veraa, hups hei, se auttoi. Tää suihkepullo on helppo näin laiskalle rasvaajalle kuin minä olen. Purnukka sisältää 83% aloe veraa joten on helppouden lisäksi myös tehokas kosteuttaja ja auttaa niin moneen muuhunkin vaivaan. 


Samalla kun ostin greippikuorinnan, piti siihen rinnalle ostaa saman sarjan vartalovoiteen ja voi tätä greippimäistä tuoksua. Ihanan nopeaa tuo voide imeytyy iholle ja jättää miellyttävän tuoksun, haisematta silti liikaa. 


Ja yllätys, taas aloe veraa. Hah tylsän samanlaista purnukkaa on kaapit täynnä, eikä nämä vihreän/valkoiset purnukat todellakaan tähän lopu. No kun jonkin asian on hyväksi havainnut niin mitäpäs sitä muuksi muuttamaan. 

No tarkoitus ei ole mainostaa yhden firman tuotteita, vaan kertoa oma näkemykseni ihon hoidosta mutta kun meiltä ei muitakaan purnukoita löydy niin noilla on nyt pärjättävä myös kuvissakin. 
Tulipas megapitkä postaus, jos joku jaksoi lukea loppuun saakka niin sit ei menny kirjoitus ihan harakoille. 
Onko muita säännöllisen kuorinnan harrastajia? 

10 kommenttia:

 1. Luin kokonaan. Hyvä postaus, ihananoloisia tuotteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanialla tuotteilla tulee tehtyä hoitoja.

   Poista
 2. Ihan liian harvoin tulee kuorittua, nyt täytyy taas kunnostautua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite olin kans ennen tosi laiska mut nykyään kyl muistan hoitaa.

   Poista
 3. Kokonaan jaksoin lukea - katumusta tuntien - olen maailman laiskin rasvaaja. Ja syitä rasvaamiseen kyllä löytyisi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä huomi, et taatusti ole ainoa. Mie vain tykkään siitä hemmottelevasta tunteesta mikä kuorinnan ja rasvauksen jälkeen tulee että siksikin jo tulee hoidettua.

   Poista
 4. Näin kesäisin kuorin ihoni kerran viikossa, rusketus ottaa paremmin kiinne ja pysyvyyskin pitkälle syksymmälle on taatumpi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä ja kukapa ei kauniista rusketuksesta tykkäis ♥

   Poista
 5. Kiitos Ihanuus nuista vinkeistä, kyllä kuorinta on iholle hirmu tärkeää!!!
  Ihania nuo tuotteet:) kivaa viikonjatkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän pitäisi ihoa muistaa hoitaa, kyllä se on sen verran kovalla kulutuksella. Halauksia Sari ♥

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -