HOME SWEET HOME

torstai 3. heinäkuuta 2014

Reissussa on mukavaa mutta kotia on kyllä aina niin ihana tulla. 
Kuvia räpsittiin kännyköillä  ja kameralla, yllättävän työlästä on raahata isoa järkkäriä joka paikassa mukana. Reissussa elelin täysin blogivapaata aikaa ja nyt onkin ihanaa lukea muiden blogeja sekä rauhassa kirjoitella reissukuulumisia. 
Matka alkoi Pipunan kummien luota niinkuin joka kesä. Siellä on tosiaan ihanaa ihastella maatilan rauhaa ja eläimiä mitä ei kaupungissa näe. Tilalta löytyy heppojen ja lehmien lisäksi koiria ja kisuja, ainakin tällä hetkellä. Vaikkei Oulu iso kaupunki olekaan niin onhan tuolla maalla ihanan rauhallista. Tulee omat lapsuuden kesät mieleen mummolassa. 
Kiitos jälleen kerran Minna-kummille vieraanvaraisuudesta. 


Pitihän sitä pysähtyä Vaskikellolla soittelemassa isompia kelloja. Aika hienosti nuo kellot kumahtelee. 
Siitä matka jatkui Helsinkiin. Kun saimme kassit heitettyä hotellille lähdimme samoin tein Korkeasaareen ihmettelemään hieman toisenlaisia eläimiä. Korkesaareen menimme lautalla joten siinäkin oli lapsilla pientä kummastelemisen aihetta.  Moniakaan hienoja eläimiä emme nähneet sillä suurin osa taisi olla varjossa nukkumassa mutta jotain sentäs näimme. Viidankon valtias, leijonakuningas. Kyllähän tuolla kisulilla oli aika paljon kokoa ja tassukin on kohtalaisen suuri. Ei siinä tee mieli heittää "ylävitosta" kaverin kanssa. Apinatalon sukulaisethan ne siinä :). Sen verran vauhdikkaampi oli tuo alemmassa kuvassa oleva kaveri, ettei siitä meinannut ehtiä kuvaa ottamaankaan. 

Seuraavaksi olimme "Nemoa etsimässä".


Ilmat olivat koko reissun ajan aika kenhonlaiset mutta ei saa antaa sen häiritä. Silloin kun sataa on hyvä ilma shoppailla, ja meidän reissullahan siis satoi lähes joka päivä. No maanantaina lähdimme aamusta Sealifeen Linnanmäelle. Suosittelen kyllä kaikille, siellä on katseltavaa, joskin lippujen hinnat ovat aika huikeat mutta tykkäsimme silti. Kyllähän sitä pitää joka reissulla hieman hassutellakin ja meiltähän se onnistuu. 
Sillä välin kun olimme merimaailmaa kummastelemassa, oli sade lakannut ja päätimme jäädä Linnanmäelle hurjastelemaan. Iskä ja lapset kävivät kaikista hurjimmissakin vemputtimissa, äippä huolehti repusta ja evästyksestä. Tukkijokeen olisin halunnut mennä mutta siinä sai aika kylmän kylvyn joten "onneksi" en ollut ranneketta itselleni hommannut. 

Reissussa kalleimmaksi taitaa tuolla syöminen. Kun neljä ihmistä reissaa melkeinpä viikon, saa ruokaan upottaa törkeän summan rahaa. Olisipa onni kun hotellissa voisi kokata itse. No kerran vuodessahan sitä vain reissaillaan joten nautitaan nyt siitä, että saa istahtaa valmiiseen pöytään. 
Ihanasti velkku huolehtii pikkusiskonkin turvallisuudesta <3


Tiistaina piipahdimme kahville ja syömään Kluuvissa olevaan Karl Fazer kahvilaan. Ihan mieletön paikka, siinä on kahviolla kokoa ja näköä ja voi mitä herkkuja. Miehet herkuttelivat pullakahveilla ja me tytöt syötiin leipomon omaa leipää lohikeiton kera, aaah mitä herkkua. Suosittelen.

Tiistaina luovutimme hotellin ja tarkoitus oli lähteä ajelemaan kotia kohti, tapasimme mieheni lapsuuden aikaisen tuttavan joka pyysi meitä heille kyläilemään. Ilolla jäimme heille vielä yöksi. 


Eilen keskiviikkona ajelimme iltamyöhällä kotiin ja kyllä matka tuntuikin ikuisuudelta. Takapenkillä meno yltyi Korkeasaari tasolle ja huokasin onnesta kun yöllä kahdelta kurvasimme kotipihaan. HOME SWEET HOME

5 kommenttia:

 1. Korkeasaari näyttää mielenkiintoiselta, en ole käynyt siellä koskaan!
  Ja nuo merenelävät, niin kauniita!
  Lomamatkanne näyttää kivalle ja paljon olette kerenneet nähdä ja kokeakkin varmaan?
  Mukavaa loppuviikkoa Nanni<3

  VastaaPoista
 2. Ihana reissu luettuna myös, vaikka hyvin pidit ajantasalla. ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva reissu teillä on ollut :)
  Kyllähän koti on maailman paras paikka, mutta välillä reissaaminen tekee terää ;)

  VastaaPoista
 4. Mukava ja elämänmakuinen kesäreissu. Eiköhän se ole sopiva merkki, että virkistystä on ollut ja tekemistä, kun koti alkaa vetää puoleensa. Kivoja kuvia. Täällä on loma alkamassa vihdoin :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -