KUIN OIS SEIPÄÄN NIELLYT

torstai 31. heinäkuuta 2014

Joskus olen kuullut sanonnan henkilöstä joka ei iloisuudellaan hehku "kuin olisi seipään niellyt". Liekö tuo sanonta yleinen muuallakin Suomessa vai tuleeko se pohjoisesta? 
Nykyään hyödynnetään mielellään kaikkea vanhaa ja kaikki vanha tuntuukin olevan IN. Toki pitää siis itsekin olla "muodikas" ja tehdä vanhasta uutta tai jotain vastaavaa. Sukulaisten maatilalta löytyi vielä kasapäin heinäseipäitä joita en enää nykyään käytetä samaan tarkoitukseen kuin esimerkiksi silloin kun minä olin lapsi. Lapsena niihin tosiaan laitettiin heinää, nyt niistä tehdään yhtä jos toista. Saamattomuuttani nuo seipäät ovat venyneet naapurin "silmän iloksi" alkukesän sievässä nipussa. Yhtenä iltana reipastuin ja raahasin ne terassille ja kaivoin sahan esille. Siinä sitä sahattiin ja porattiin ja purettiin ja taas vähän sahattiin ja porattiin ja lopuksi naurettiin vedet silmissä. Lopputulos näytti tältä. 


Että semmoiset tikkaat. Tarkoituksella ne on vinot joka suuntaan mutta lopputulos ei silti ihan ollut se mitä olin mielessäni ajatellut.  Silti ne saa kelvata. Ne on yhteistuumin rakkaudella kyhätty (miksiköhän tuo rakkauskin tähän hommaan piti sotkea?) ja ne on ihan meidän näköiset. 
Jotta ne ei ihan näyttäisi niin köpöiltä niin kähvelsin Pipunan leikkimökiltä tuon "mökki"-kyltin ja sainkin neidiltä heti kommenttia tekosestani. Tarkoitus olisi ostaa siihen "tervetuloa"-kyltti kunhan oikeanlainen tulee vastaan.Paremmalta noi tikkaat näyttää tuota valkoista terassinaitaa vasten, siitä ne ehkä erottuukin paremmin.


Vielä olisi yhdet seipäät odottamassa tekijäänsä. Noista olisi aikomus tehdä heti reilusti leveämmät, muutamalla askelmalla varustetut tikkaat leikkimökin seinustalle. Kiipeämistä ne ei kestä ja se onkin kerrottu jo lapsille vaikkei ne vielä edes ole valmiit. 


Ensimmäiset seipäät sain muutama kesä sitten ja ne onkin palvellut meitä talvea/kesää. Ne kyllä vinksottaa myöskin sinne tänne mutta ne edelleenkin kkuvastaa tekijäänsä.  Talvella niissä roikkuu lyhty. 

Nurmi voi olla aidan toisella puolella vihreämpää

Aiheutamme varmasti ihanan naapurini kanssa kummastusta muissa naapureissa. Nuokumme kesäisin väliaidalla (olemme paritalonaapureita) ihastelemassa toistemme istutuksia. Kummalla nurmi vihertää paremmin, kumman puoliso on leikannut sen viimeksi, kenellä on kauneimmat kukat ja kenen pensaassa on enemmän kukkia (matoja). Tänä keväänä olen ollut todella saamaton enkä ole kylvänyt niin minkäänlaista kukansiementä kun yleensä pihallani kukkii jos jonkin moisia ihanuuksia. Tosin taas naapurini on siementänyt penkkiään urakalla ja voi jestas mitä väriloistoa se juuri tällä viikolla pukkaakaan kun he ovat lomareissulla. Hahaaa saan siis ihastella sittenkin kauniita kukkia vaikka ne eivät olekaan aidan paremmalla puolella. Ensi keväänä en siis missaa siemennystalkoita, se jos mikä on varma. 
Ihanaa viikonloppua. 

15 kommenttia:

 1. Kauniit tikkaat! Ja kiva sun naapuri, vaikka haastaa kyllä istutuspuuhissa varmasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurin kanssa on mukava puuhastella ja testailla uusia juttuja :)

   Poista
 2. Ihanan söpöt tikkaat<3 noita heinäseipäitä voi hyödyntää mihin vain... kivoja ovat kyllä!!!
  Oikein mukavaa loppuviikkoa sulle Nanni<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seipäistä tosiaan saa vaikka ja mitä. Onko sulla Sari antaa vinkkiä mitä muuta voisin noista tehdä??
   Ihanaa viikonloppua sinullekin <3

   Poista
 3. Ihana blogi sulla täällä :) Mun piti mennä jo kaksi tuntia sitten nukkumaan...."ihan äkkiä vaan googletan oulu ja blogi -sanoilla....ihan nopeesti vaan...." ;-D ja sit klikkasin tuloksista sun blogiin... Hih, täällähän tämä aika sitten vierähti! Mukavaa löytää bloggaaja täältä Oulusta. Itsekin kirjoitin blogia viisi vuotta sitten ja nyt on koko kesän poltellut, että haluaisin aloittaa uudestaan....:)

  Uusi lukija siis ilmoittautuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Jaana, tervetuloa lukemaan blogiani ja jos päätät aloittaa bloggaamisen uudestaan niin ilmoita heti niin miekin käyn kurkkailemassa sinun kirjoituksiasi. Oululaisten blogeja on mukava lukea vaikka toki siis muidenkin paikkakuntien kirjoittamia postauksia luen paljon.

   Poista
 4. Hauskan näköiset tikkaat! Tuo yksityiskohta on tosi kiva, että yksi puu on hieman vinossa.
  Mukavaa viikonloppua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikkaat on kyllä vähän vinksin vonksin mutta sehän ei haittaa :)
   Ihanaa viikonloppua Emilia sinullekin <3

   Poista
 5. Onpa kiva idea ! Näyttää hyvältä juuri tuollaisena vinona ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tarkoituksella se vinoon kyhäiltiinkin hah eipä tarvinu kaivella vatupassia esille ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, siellä ne terassilla minua ilahduttaa ja välillä myös naurattaa.
   Ihanaa viikonloppua Satu

   Poista
 7. Onpa hienot tikkaat! Oot kyllä taitava :) Kivaa viikonloppua sulle :)

  VastaaPoista
 8. Kivat tikkaat, ja tuo aiemmin tekemänne kukka/lyhtypidike on tosi hieno :)
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsestä tuntuu että ne on sellaisia kyhäelmiä joilla voisi heittää vesilintua mutta on ne kait ihan hauskat :)

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -