LAPPI LAPLAND

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Loma vetelee viimeisiään ja työt kutsuvat ensi viikolla. Reissuja tuli siis tehtyä kaksin kappalein toinen Etelä-Suomeen ja toinen Lappiin. Kuvia tuli räpsittyä jonkun verran mutta eihän siinä uimisen ja hyttysten hätistelyn lomassa joutanut kokoajan kuvata. Eno vaimoineen rakensivat/rakentavat uutta (vanhaa) mökkiä tai sanottaisiinko pirttiä alkuperäisen pikkumökin tilalle. Siellä innostuin räpsimään kuvan jos toisenkin ja syykin selviää kuvia katsellessa. Mökkeilimme siis äitini mökissä jossa pyrimme piipahtamaan kerran kesässä. Mielellään kävisin tuolla useamminkin vuodessa mutta pitkän matkan vuoksi jää käynnit tuohon kertaan/vuosi. Nuo mökkimaisemathan ovat omaa lapsuuttani jossa olen viettänyt paljon aikaani mummolassa, ne samat ihanat ja rakkaat muistot haluan jakaa omille lapsilleni. Tervetuloa kuvaseikkailuun. 


Jos luulet joskus nähneesi paljon itikoita ja paarmoja, erehdyt pahemman kerran. Mainos "älä sinä etelän mies huijo" on kyllä niin totta. 
Lapissa nautittiin samoista helteistä kuin muuallakin maassa. Lapset uivat joka päivä tuntikaupalla ja muistoksi saivat melkoiset rusketusraidat ja varmaan tuolla menolla myös eväät kasvoivat selkään. 
Välillä käytiin veneilemässä, moottorilla tai ilman. Tuolla jos missä se sielu lepää ja tuntee tosissaan olevansa lomalla. Välillä vene vaihtui mönkkäriin ja enon mönkkärillä taisi taittua useampikin polku ja tienpätkä. Ei sillä, etteikö itse olisi nauttinut reissusta mutta lapset olivat aivan onnensa kukkuloilla. Suomen luonto on kaunis, siitä ei pääse mihinkään. Kestäisipä kesä ainiaan. Välillä myös syötiin ja tehtiin mummolle risuhommia. Työstä palkaksi lupasin tötteröt, eikös se ole aivan riittävä palkka? Ainakin lasten mielestä. Piipahdettiin myös kalalle. Saaliit ei olleet suuren suuria mutta sitäkin kokemusta rikkaampi kalareissu. 
Tällaista Lapissa ja meidän reissulta. Itikoista huolimatta suosittelen ehdottomasti karistamaan kaupungintomut jaloistaan ja käymään joskus Lapissa. Ihanaa kesää edelleenkin. 

7 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja maisemia, kyllä tuolla jos missä pääsee irti kaikesta maailman kiireestä yms.
  Paljon olette ehtineet puuhailla ja kokea, kivoja kesäjuttuja!
  Sääskien, mäkärien ja paarmojen määrän voin hyvin uskoa...huija!!!
  Viettelehän vielä viimeisistä lomapäivistä Nanni<3

  VastaaPoista
 2. Vaan ihania kuvia ja niin kaunita maisemia. VArmasti pääsee irti arjesta tuollaisissa maisemissa :)

  VastaaPoista
 3. Oletpa ottanut ihania kesäkuvia. Kesä on ihan parasta aikaa!!!! Olen palailemassa sorvin = blogin äärelle...Kivaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita lomakuvia!
  Teillä on ollut aivan ihana reissu, hyttysistä ja paarmoista huolimatta ;)
  Itselläkin bloggailu on jäänyt tosi vähälle, kun on pakko nauttia hyvistä keleistä ja kyllähän loma bloggailustakin tekee hyvää :)

  VastaaPoista
 5. Lapin luonnossa on oikeaa taikaa :) Muistan yhden vaellusreissun nuoruudesta, kun mäkäräiset söivät niin perusteellisesti, että silmät olivat turvoksissa. Upeita maisemia!

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia ja tunnelmia :)
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -