NE KESTÄVÄT VIHDOINKIN

maanantai 22. syyskuuta 2014


Kynteni oli todella kurjassa kunnossa vielä keväällä. Ne lohkeili, mureni ja hajosi, teinpä niille mitä tahansa. Tätä vaihetta kesti liki kaksi vuotta ja olin jo aivan kypsä koko touhuun. Kun sain viilattua kynnet tasaiseksi ne lohkesivat samantien jostain kohtaa uudestaan. Kulutin tolkuttoman määrän rahaa tuona aikana. Kokeilin korjaavaa, hoitavaa, vahvistavaa ja vaikka mitä lakkaa. Öljysin kynsinauhoja, kävin manikyyrissä, rasvasin käsiäni taukoamatta, tuloksetta. Ostin piitä, ostin kalkkia, ostin sitä sun tätä minkä luvattiin vahvistavan kynsiä, ei auttanut. Siivoan AINA hanskat käsissä enkä ns. turhaa läträile vesillä paljain käsin, mutta ei. Keväällä mittani tuli täyteen ja lopetin hysteerimäiseksi muuttuneen kynsien hoitamisen kokonaan. Päätin lopettaa kaikenmaailman lakkojen käytön ja putsasin kynteni paljaaksi, hajotkoon sitten senkin kurjat, minähän en jaksa enää yhtään. Meni muutamia viikkoja, etten ollut tehnyt kynsilleni mitään, en laittanut lakan lakkaa, ainostaan rasvannut käsiä normaaliin tapaan. Jossain vaiheessa tajusin, ettei kynteni hajonnut enää, mitä ihmettä. Ne kasvoivat ja alkoivat pysyä kasassa, olen jopa "joutunut" leikkaamaan niitä kun ne kasvavat niin hurjaa vauhtia, siis leikkaamaan, kyllä. Kynsiäni ei ole tarvinnut leikkoa kahteen vuoteen, ne hajosi sitä tahtia, ettei niille saksia tarvinnut näyttää. Oliko hajoamisen syynä siis liika lakkaaminen ja lakan pois putsaaminen? Kentis. Tämän jälkeen iski pelko lakata kynsiäni, etteivät ne vain enää hajoaisi. Nyt lakkailen kynsiäni harvoin, juhliin tai joskus viikonloppuisin omaksi ilokseni. Ihanaa, kynteni ovat kauniit, siis minun kriteereillä. 


Nyt voin taas jälleen käyttää ihania lakkojani vapaa-ajalla, ja teen sen ilolla. 

Mielettömän ihanaa viikkoa ja suuret kiitokset viime postauksen kommenteista. Sen postauksen tekeminen oli ihanaa mutta samalla todella jännittävää, kiitos ihansta palautteesta. 
-Nanni-

11 kommenttia:

 1. Kynsilakan väristä tulee mieleen 80-luku ja äitini kynnet :) Työn takia en pysty lakkaamaan kynsiäni arkisin mutta aina loman kunniaksi hemmottelen itseäni lakatuilla kynsillä :) Sinun kynnet näyttää kuvissa kauniilta ja hyvinhoidetuilta.
  Ihanaa viikkoa sinullekkin!
  -PS-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu harvoinhan tuota pystyy kynsiä lakkailemaan, kiitos työpaikan mut sit kun niitä lakkaakin harvoin niin se tuntuukin sit tosi luksukselta.

   Poista
 2. Poistitko lakat asetonia sisältävällä poistoaineella? Se voisi olla yksi syyllinen siihen kynsien lohkeiluun.
  Omat kynteni ovat myös tosi heikot,mutta trindin nail repair kuuri silloin tällöin auttaa ainakin hiukan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan lakanpoistoaineessani on tuota asetonia, pyrinkin puhdistamaan kynnet harvoin mutta toki sitä tuli käytettyä liian tiheään. Nyt pidän kynsiä pitkälti puhtaana lakoista ja olen kyllä onnellinen huomattavasti vahvemmista lakoista. Otan aina silloin tällöin pii-kuuri, ostan Prisman luontaistuote hyllyltä Silisean Piitä, se on geelimäistä, sitä kun ottaa kuurina pari pulloa niin kummasti kynnet vahvistuu ja sehän auttaa kokonaisvaltaisesti kokokroppaan rakenneaineena.

   Poista
 3. Ihanan syksynpunaiset ja kiiltävät kynnet. Huomasin aikanaan myös ihan saman ilmiön että liika lakkailu ja putsailu kulutti kynsiä. Nykyisin tulee lakkailtua vain hienompiin juhliin värikkäästi ja joskus kovettavalla kirkkaalla lakalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekään en enää oikein uskalla lakkailla.

   Poista
 4. Kiva, että kynnet ovat nyt kunnossa. Laittelen myös lakkaa enemmänkin juhliin tai jotain erityistä tilannetta varten. Se johtuu enemmänkin laiskuudesta. Rasvaa kuluu sitäkin enemmän, varsinkin talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en voikaan edes töiden puolesta lakkailla kuin värittömällä mut en uskalla laittaa sitäkään enää.

   Poista
 5. Hyvä että edes noin pysyvät kunnossa :)

  VastaaPoista
 6. Aika jännä juttu :) Kiva, kun sait kestävämmät kynnet ..Tiedän hyvin ne lohkevat kynnet, kun itse omistan ne.. Ihanan pirteää lakkaa kynsissä :) Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -