POTRETTEJA POTRETTEJA

perjantai 12. syyskuuta 2014

Kuvaamaan oppii kuvaamalla, eikä siis riitä ihan yksi eikä kaksi kuvaa vaan paljon. Aina kun luulen oppineeni jotain tulee seuraavalla kerralla hämmennys "mites tää nyt tältä näyttää", "mitäs mää nyt tein väärin"? Kuvaan aina kun se on mahdollista ja mielelläni kuvaankin. Olen saanut paljon pyyntöjä kuvata juhlia, potretteja, lapsikuvauksia, häitä, eläkejuhlia jne… Mutta kun se ei ole niin helppoa, hyvä kuva kun ei tule nappia painamalla vaikka olenkin ammatiltani "napinpainaja" kuten moni ammatistani luulee. Häissä on paljon ns. häiriötekijoitä onnistuneelle kuvalle. Häät ovat parille se elämän tärkein päivä jota ei tule koskaan enää. En ole vielä valmis niin suureen tehtävään eikä minulla tosin ole niin hyvää kalustoakaan toteuttamaan hääkuvausta. 
Kuvaan tosiaan aina kun mahdollista ja haalin kuvaustilanteita joka käänteeseen. Tälle kesälle on kuvattu polttarit, konfirmaatiot, valmistujaiset, 1-vuotis potretit, parit koirat, häät jne. Halusin vielä harjoitella lisää potretteja. Kuviin kysyin todellista kaunotarta naapurista, ihanaa punahiuksista Eloveenatyttöstä kesämekossaan. Paikaksi valitsin lähimetsän polkuineen ja kantoineen, haasteeksi osoittautui taivaalta porottava aurinko mutta näitä haasteita vartenhan minä harjoittelenkin. Tällaisia otoksi sain aikaiseksi. 

Säädän, säädän ja säädän ja silti aurinko vie voiton, eli en osannut säätää tarpeeksi. Kasvot jäivät liian vaaleiksi vaikka toki tällä ihastuttavalla mallilla onkin aika vaalea iho luonnostaankin. Luonnosta löytyy rekvisiittaa ja sitähän on ihana hyödyntää. Sankarillisen reippaasti mallini jaksoi hymyillä kuvissa viileästä ilmasta huolimartta. Säälistä annoin hänen välillä pukea kengät jalkaansa ja kerran olin itse pyllähtää suoraa julmetun kokoiseen koiran jätkökseen. Kuvat eivät loppuneet tähän mutta aivan koko saalista en kehtaa tänne laittaa. Paljon sain hyviä kuvia mutta paljon on vielä parannettavaa. Nälkä kasvaa syödessä ja jos olisin lottovoittaja juoksisin heti huomenna ostamaan uuden kameran sekä uuden objektiivin. Tällaisilla kuvilla seuraavaan kertaan. Uusia ihania kuvauspaikkoja löysin tällä viikolla lenkkeilessäni, sinne siis piipahdan seuraavalla kerralla asukuvia räpsimään. Suuret kiitokset A.lle mallina olosta ja sori kun jouduit vuokseni paleltumaan.

Aurinkoisen ihanaa viikonloppua.
-Nanni-

12 kommenttia:

 1. Onpa kivoja kuvia! Lämmintä viikonloppua sullekin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana, ihanaa viikonloppua sinullekin <3
   Järkkäilläänpä niitä treffejä, minulla vain ei vieläkään ole sitä puhelinta :P

   Poista
 2. Hienoja kuvia, Suomen luonto on niin kaunis! Hyvin sopii mallin hiusten väri metsässä näkyviin sävyihin :) Mekin ootetaan sitä lottovoittoa että saatais täydelliset vermeet kuvaushommiin...
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sit kun voitetaan lotossa niin mennäänkös yhdessä kamerakauppaan :)
   A.n hiukset on kyllä kerrassaan upeat ja todella paksut.

   Poista
 3. Ihania kuvia. Ja etenkin viimeinen on niin sun käsialaa. En voinut kuin hymyillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää vähän hassutellakin, elämä ei saa olla liian vakavaa, eiks niin :)

   Poista
 4. Oi, tosi kauniita kuvia! Tuo luonto taustana antaa kyllä kuviin ihanaa ulottuvuutta!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on kyllä paras paikka kuvaukselle, sisällä en juurikaan saa onnistuneita kuvia aikaiseksi.

   Poista
 5. Hyviä kuvia ja kaunista luontoakin!
  Kivaa lauantaita sulle<3

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia! Aurinkoista sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -