S VOITTI ÄSSÄN

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Miten muka on ollu kiirettä ja blogissakin hiljaisempaa, saatikka että olisin ehtinyt lukea blogeja. Minullahan on nyt lyhyemmät työpäivät ja aikaa enemmän olla kotona, johonkinhan se aika vaan juoksee. 
1,5 viikon puhelittoman ajan jälkeen sain vihdoin ja viimein jaahkattua itselleni uuden luurin. Suuret kiitokset kommenteista ja mielipiteistä sony vs. samsung, Samsung voitti kevyestikin tän skapan. Rouva Jaahkaaja ei meinannut tosissaankaan osata tehdä päätöstä uuden puhelimen merkistä. Jossain vaiheessa päätin, etten osta mitään, ollaan sit ilman. Päivät töissä olin ilman puhelinta ja illalla käytin korttia Pipunan pienessä Samsungissa. Yllättävän hienosti pärjäsin ilman puhelinta ja toisaalta olo olikin aika kevyt, eipä tarvinnut jatkuvasti "tarkastella" olisiko joku laittannut viestiä tms. turhan kiinni sitä tuossa puhelimessaa onkin, tää viikko teki minulle siis todella hyvää.  Mies patisti päättämään. Monen monta kertaa istuttiin illat sohvalla vertailemassa eri malleja ja merkkejä enkä tullut hullua hurskaammaksi. Ei auttanut kuin mennä DNA-myymälään kummastelemaan, vaikka tokihan olin siellä jo käynytkin. Olin joko tosi helppo tapaus myyjälle, tai sit vain tosi tyhmän näköinen "tollehan myydään kaupan kallein peli". Myyjä oli kyllä parasta laatuaan, ei ehkä minun kannalta mutta kuitenkin. Ystävällinen, vastaili sujuvasti kaikkiin kinkkisiin kysymyksiin, jotka oli siis "millaisia kuvia tällä saa otettua" jne. No loppupeleissä päädyin tähän malliin… 


Samsung Galaxy S 5. Tässä mallissa hyvää on mm. todella huippu kamera, pölyn ja kosteuden kestävä, reilun kokoinen näyttö, kestävä akku ja helppo käyttöisyys. Nooh tarkoitukseni ei ole pudotella tätä vesilasiin vaikka niin minulle luvattiin. Akku tuskin näissä älynnystyröissä kestää päivää pidempään, en uskokaan muuta. Reilu koko on hyvä mutta toisaalta aika kömpelö käteen. No oliko tässä siis mitään hyvää? No kyllä tää silti on mieluinen. Viikossa vaan ehdin jo skeptiseksi nykypuhelimia vastaan ja olin jo tosissani miettinyt eläväni jatkossa ilman puhelinta. 


Suojakoteloa kiitos. Eipä se kyllä suojannut edellistäkään mutta hyvä se silti on olla. Edellisessä puhelimessani oli reunasuojain joka jaksoi ottaa aika hyvin tippumisiskut vastaan mutta sellaisia ei tähän tainnut olla saatavissa. Hylkäsin heti alkuun kotelot jossa kansi pitää avata vastatakseen puhelimeen. Onnekseni löytyi tällainen versio, jossa kantta ei tarvitse aukaista vaan siinä on "ikkuna" josta näkee tulevan puhelun, ikkunan kautta voi vastata puheluun sekä kannen läpi myös puhuminen onnistuu. Valkoinen kotelohan olisi tietysti ollut mieluinen mutta ne valkoiset on niin nähty, kauanko ne pysyy naisilla valkoisina? Päivän. Meikki on armoton. Siispä valitsin petrollinvärisen, jospa se säästyisi meikkiroiskeilta. 


Itse puhelin on kuitenkin valkoinen. 
Voi mahtavaa tämä nykyaika, ei muutakuin kortti sisään, omat tiliasetukset ja puhelin tietää mitä ohjelmia käyttäjällä on vanhassa puhelimessaan ollut. En siis joutunut etsimään kaikkia käyttämiäni ohjelmia uudestaan, en kyllä olisi viitsinyt enkä jaksanutkaan. 
No, se tärkein kriteeri eli kamera. En ole ottanut vielä kuin yhden kuvan eli en voi sanoa kuinka hitec kamera tässä onkaan mutta eiköhän se selviä ajan kanssa. Miksi hyvä kamera oli tärkein ominaisuus? No moni järkkäri-ihminen tietää tähän syyn. Suurta järkkäriä ei tahdo kuljettaa joka paikassa mukana eikä se joka käsilaukkuun edes mahdukaan. Näin ollen on ihanaa kun saa niitä kuvia otettua edes jollain. 


Jospa tässä olisi puhelinta pitkäksi aikaa. Seuraavana haaveena on uusi kamera, ehkäpä Canon EOS 7D mutta ei siitä sen enempää. 

Ensi viikoksi luvattiin lunta, voiko tää olla enää tosi?
-Nanni-

5 kommenttia:

 1. Tuo on varmasti paras valinta! Onneksi olkoon kameran johdosta :) Eikait nyt lunta, huh huh...

  VastaaPoista
 2. Onnittelut uuden hienon luurin johdosta :) Komean värinen on myös kotelo. Mun uusi valkoinen kännykkä on vielä ilman suojusta mutta eiköhän semmonen jossain vaiheessa tule hankittua. Nyt on ollut niin ihana syyskuu, on hankala uskoa että ens viikolla tulis lunta! Sitä odotellessa siis :D Viikon saan olla vielä oloneuvoksena ennen kun lomat ja vapaat on lusittu :)
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
 3. Onnittut uudesta puhelimesta :). Siis lunta? Eikä! Toivotaan ettei pidä paikkaansa!

  VastaaPoista
 4. Onnea uudelle luurille. Muistan vielä ajan ennen älypuhelinta. Sen jälkeen se olikin menoa. Miten sitä osasikaan olla ilman kaikkia niitä toimintoja.

  VastaaPoista
 5. Oi, toi uusi kamera olisi niin kiva. Minäkin olen haaveillut 7D:stä tai jopa 5 D:stä. Mutta nyt on pakko pärjäillä nykykalustolla vielä jonkun aikaa. Sain muuten juuri uuden puhelimen, mutta pitää hankkia siihen nettiyhteyskin, josko tämä emäntä alkais Instagramiin :D

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -