PÄÄTTÄMISEN VAIKEUS

perjantai 10. lokakuuta 2014


Eilen torstaina vietin pitkästä aikaa arkivapaata ja aamu alkoi käynnillä optikolla. Lähetteen sain sieltä työterveystarkastuksesta jossa olen syyskuussa käynyt. Halusin päästä näöntarkastukseen jatkuvien pääkipujen vuoksi ja eilen sit tosiaan kävin optikon luona. Liikkeeksi valitsin pienen, hieman tuntemattomamman liikkeen jota ystäväni kovasti kehui, vaikka työterveyshuoltoni piiriin olisi kuulunut Oulun suurimpia liikkeitä mm. Instumentarium, Keops jne... Päädyin asioimaan Haukiputaan Optiikka ja Silmälääkärikeskukseen, pieneen, ei niin nykyaikaiseen ja hienoon mutta erittäin ystävälliseen liikkeeseen. Sain erittäin mahtavaa palvelua optikko Riku Vatjukselta ja jos joskus joudun uudestaan asioimaan optikolla, en näe mitään syytä mennä muualle.   Kuinkas siellä sitten kävikään?


Silmänpaineeni olivat hyvät eli 15 ja 14. Ei sano minulle mitään mutta luotan optikon tulkintaan. Tarkastuksen jälkeen "tuomio" oli tämä. Hän suosittelin kaukolaseja sillä näköni oli jonkin verran plussalla, OD +1.00 ja OS +0.75,  tämäkään ei siis kerro minulle mitään mutta niille varmaankin kertoo enemmän joilla jo lasit on. Näillä sanoilla hän sanoi "pärjäät kyllä ilmakin, mutta joudut tekemään työtä ja silmät väsyy, siitä johtuu pääkivut. Muutaman vuoden sisällä viimeistään on lasien hankinta edessä. Voisit ostaa vaikka Seolta viiden euron lasit ja kokeilla helpottaako arki niillä". Hymyilin hänelle ja totesin, etten taida nähdä itseäni ostamassa lasejani Seolta vaan suosiolla voin ostaa ne kaukolasit täältä jos siitä on arkeeni apua. 
Niinpä siirryimme liikkeen puolelle laseja katselemaan. Aika jännää hommaa. Kerroin toiveeni joita ei suuremmasti ollutkaan, lähinnä etten tarvitse mitään ökykalliita malleja. Heti alkuun ihastuin laseihin ja oletin, että niiden veroisia ei toisia varmastikaan löytyisi. Pitkään se siltä vaikuttikin mutta valitettavasti Riku löysi toisetkin aivan valloittavan ihanat pokat. Siinä sitä soviteltiin ees taas niitä kaksia pokia, tulematta hullua hurskaammaksi. Sain pokat kotiin soviteltavaksi mutta olenko edelleenkään yhtään viisaampi? No en ole. Jaahkaaja pääsi taas vauhtii juupas eipäs. Nyt siis kaipaankin tärkeimmän raadin mielipiteen, eli teidän. Tässä molemmat pokat, kumpi sopisi minulle paremmin? Koska hintaero on vaivaiset viisi euroa, ei sekään ratkaise kinkkistä ongelmaa. Ensimmäiset pokat joihin ihastuin ikihyviksi on täysin mustat muovikehykset. Istuivat päähän miellyttävästi ja tuntuivat kevyeltä, siltä kuin ne olisi minulla aina ollutkin. Nimetköön nämä vaikka Nro.1. Ja tältä ne näyttivät päässäni. Mitäs sanotte? Aivan ihanat minusta, jos silmälaseja voi ihaniksi kutsua. Toiset pokat ovat hyvin paljon samanlaiset. Muovikehykset, osittain mustat mutta sisäosa on oranssi joka hieman pehmentää ilmettä. Nämäkin istuivat miellyttävästi mutta jotenkin tuo oranssi paistoi katseeseeni lasien ollessa päässä. Näistäkin tykkäsin hurjan paljon ja nämä taas näyttivät päässäni aivan eriltä. Eli nämä on siis pokat nro.2.Tällaiset nämä siis olisivat. Nyt todellakin haluan kuulla teidän mielipiteen asiaan, numero 1, numero 2, vai molempi parempi? 

Mitä kuuluu sinun viikonloppuun? Meillä alkoi tänään viikon mittainen kirppisurakka, eli siellä tulee ravattua ahkeraan joka päivä. Sunnuntaina menen pitkästä aikaa pitämään kauneus ja hyvinvointikutsuja, aivan huippua. Eli tällainen viikonloppu täällä. 

Viikon päästä alkaa syysloma, hip hei.
-Nanni-

22 kommenttia:

 1. Kummatkin lasit sopii sinulle hyvin :) Ääneni menee ykköselle. Viikonloppu menee mökkeilyn merkeissä. Ihanaa viikonloppua :)
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivänsäde. Ainakun luulen tehneeni päätöksen, sovitan toisia ja sit en enää tiedäkään mitä haluan, plaaah tätä päättämisen vaikeutta. Ihanaa mökkiviikonloppua.

   Poista
 2. No onpa vaikea valita. Hyvältä näyttävät kummatkin. Ehkä kuitenkin ottaisin nuo ihan mustat, jos oranssi on kovin näkyvä.

  VastaaPoista
 3. Kivalle näyttävät molemmat. En näe suurta eroa. Meillä viikonloppu menee ihan vaan kotosalla.

  VastaaPoista
 4. Mulla on vähän samantyyliset voimakkuudet, mutten käytä laseja. Tuolla niitä on kolmet, mutten osaa käyttää, kun pärjään ilman. Sitten välillä kärsin siitä pääkivusta... Mä vaikeutan sun valintaa vielä ja sanon, että nuo toiset :)

  VastaaPoista
 5. Tosi vaikea valinta. Kummatkin näyttävät niin hyviltä päässäsi! Ota molemmat ;). Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. On kyllä vaikea valinta, molemmat sopivat sulle hyvin! Sanoisin nyt silti kuitenkin nro 2, koska itse en oikein lämpene nro 1 mallisille silmälaseille (vaikka ne siis sulle kyllä sopivatkin) :)

  VastaaPoista
 7. Kumpikin kehys on hyvä, mutta näin silmälasikaupan tätinä sanoisin, että numero 2 koko ja linssin muoto on sulle parempi :)

  VastaaPoista
 8. Numero 2. Jotenkin kirkastavat sinun omia silmiä. :)

  VastaaPoista
 9. Minusta nro 2 on parempi.

  VastaaPoista
 10. Ehdottomasti no 2! Sopii sulle paremmin koon puolesta + väri on hyvä. Ykkönen on liin iso sun siroille kasvoille.

  VastaaPoista
 11. Yritin kovasti vertailla mutta minusta sulle sopii kummatkin yhtä hyvin! :-D

  VastaaPoista
 12. Minusta 2 on kuin sulle tehty, muttei ekatkaan ole huonot!

  VastaaPoista
 13. Ehdottomasti nro.2 koon ja muodon puolesta.

  VastaaPoista
 14. Mie kans oisin kakkos vaihtoehdon kannalla, tosi ihanasti sopii sulle :-) t: Mimma

  VastaaPoista
 15. Kummatkin näyttävät tosi hyviltä. Ehkä antaisin ääneni nro kakkoselle ;)
  Minulla oli viimeksi sama ongelma, vatvoin pari päivää kaksien lasien kanssa ja vaihdoin joka toinen minuutti kummat otan. Ja miehen mielestä kummatkin sangat oli ihan samanlaiset....

  VastaaPoista
 16. Kiitokset kommenteista. Miten se päättäminen voikaan olla näin vaikeaa. Kuten Ellenkin kirjoittaa, tässä saa todellakin vatvoa päätöstä ja joka välissä vaihdan mielipidettäni. Vaikka tykkäänkin kakkosesta on ykkösessä sitä jotain, en vain tiedä mitä. Mutta siltikään en osaa päättää ja aionkin vaikeuttaa elämääni ja maanantaina katsoa josko liikkeestä löytyisi joku muu vaihtoehto joka päihittäisi noi kaksi ihan kuus/nolla.

  VastaaPoista
 17. Ääni numero kakkosen laseille!

  VastaaPoista
 18. Kakkoset minustakin olivat kauniimmat kasvoillasi! :-)

  VastaaPoista
 19. Kakkosissa silmäsi osuvat keskelle linssejä -> paremmat.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -