perjantai 3. lokakuuta 2014

POSSURESSU JA KAKSI HERKULLISTA ANNOSTA

Nyhtöpossua a`la Nanni


Kauan siihen meni, että meidän perheessä päästiin maistamaan bullet porkia eli nyhtöpossua. Hankaluushan oli siis sen hyvän reseptin löytäminen. En innostunnut ajatuksesta lilluttaa lihaa babeque-kastikkeessa sillä se ei ole mikään suosikkini. Sain reseptin ystävältäni ja se kuulosti hyvältä jota toki hieman sooloilin niin kuin ruukaan aina tehdä. Tällainen se siis on... 

Ainekset:


1200g porsaan kasleria

MAUSTESEOS:
1 1/2dl ruokosokeria
1 1/2rkl suolaa
1rkl jauhettua korianteria
2tl inkivääriä (tätä minulla ei ollut)
1 1/2tl mustapippuria

TARJOILUUN:
1dl grillauskastiketta

Tee näin:


Ota liha huoneen lämpöön noin tunti ennen paistamista. 

Hiero mausteseos tasaisesti lihan pintaan. Nosta liha kannelliseen uunivuokaan tai peitä vuoka alumiinifoliolla.

Kypsennä 110-asteisessa uunissa 5 1/2- 6 1/2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Itse laitoin lihan noin 90-asteiseen uuniin yöksi eli noin 7-8tunniksi. 

Käännä uuninlämpö pois, ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä tunnin ajan. 

Anna lihan jäähtyä hetki. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla kahdella haarukalla riipien.

Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen. 

Lisää halutessasi valitsemasi BBQ-kastiketta, jotta saat lihasta mahdollisimman mehevää. Tarjoa haluamallasi tavalla. 

Itse sekoittelin varoen BBQ-kastiketta paistoliemeen, kiehautin lihoja hellalla pikaisesti ja kaadoin liemen pois ettei liha olisi liian makea. 

Itse herkuttelin tuolla nyhtärillä kahteen otteeseen. Alkuun tein siitä hampurilaisen johon paistelin joukkoon reilusti sipulia ja illalla söin loput lihat salaatin kera. 


Täällä juhlitaan juuri halloween-teemalla Pipunan synttäreitä. Hurjia bile-kuvia tiedossa. 

Herkullista viikonloppua.
-Nanni-

5 kommenttia:

  1. Tuo on varppina niin HYVÄÄ!!!!
    Kiitti Ihanuus reseptistä<3
    Ja ihanaista perjantai iltaa!

    VastaaPoista
  2. Nam, onpahan namin näköinen annos! Kyllä maistuis mullekin!

    VastaaPoista
  3. Tuo on herkkua! Halloween-synttärit on hyvä teema. Olen muutamana vuonna järjestänyt lapsille pirskeet ihan muuten vain. On aika helppo keksiä kivoja juttuja tarjolle ja koristeluun. Teema ei petä koskaan :).

    VastaaPoista
  4. Oi kuulostaapa herkulliselta! Kivaa viikonloppua sinne :)

    VastaaPoista
  5. Ai jesta miten herkun kuuloinen ja näköinen. Tahdon :-D

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-