JUUPAS EIPÄS- PÄÄTTÄMISEN VAIKEUS

torstai 4. joulukuuta 2014


Voiko syyttää horoskooppi-merkkiä tietyistä luonteenpiirteistä? Itse notkun sujuvasti kahden merkin rajamailla, vaan ja skorppioonin. Sen suuremmin en ole koskaan tähtimerkkejäni tutkaillut, olen pitänyt itseäni enemmänkin saksia kalisittelevana skorppioonia. Jostain syystä itsetutkiskentelun aika on läsnä omassa arjessa. Kummasten itseäni ja tekemisiäni jatkuvasti. Huomaan omaavani selkeästikin tietynlaisia luonteenpiireteitä. Toiset ovat erittäinkin voimakkaita. Jäin pohtimaan, että mistä jatkuva päättämättömyyden vaikeus tuleekaan? No näköjään vaa`lta. 

Vaaka- kontaktikyky, diplomaattisuus, elämänmyönteisyys ja kyky nauttia elämästä ovat vaakaihmiselle ominaisia piirteitä. Mietteliäs ja herkkä vaaka etsii tasapainoa ja harmoniaa kaikkialta. Hän kaipaa huomiota enemmän kuin muut merkit, ja joskus hänen on vaikea olla yksin. Hyvät ihmissuhteet ovatkin avain vaa’an onneen ja tyytyväisyyteen. Niiden puute voi saada vaa'an masentumaan.
Vaaka
Päätöksen tekeminen on vaaoille usein hankalaa. Turhamaisuuteen taipuvaisena he saattavat esimerkiksi viettää tuntikausia peilin ääressä vaatteita vaihdellen, pystymättä päättämään, mitä pukisivat päällensä.
Älykäs ja hienostunut vaaka miettii kaikkia päätöksiään hyvin tarkkaan, koska hän haluaa ottaa huomioon kaikki erilaisiin päätöksiin liittyvät edut ja haitat. Joskus vaaka istuu mieluummin aidalla, kuin päättää, kummalle puolelle aitaa laskeutuisi. Hän myös keskustelee ja väittelee mielellään, ja usein hän esittää eriäviä mielipiteitä vain, jotta keskustelusta tulisi kiinnostavampi: vaaka turhautuu, jos joku on aina samaa mieltä hänen kanssaan. Tämä voi raivostuttaa muita, sillä heidän on vaikea tietää, mitä mieltä vaaka oikeasti on.
Skorpionit ovat hyvin kiinnostuneita elämän alkemiallisista salaisuuksista ja tutkivat innokkaina elämää suurempia mysteerejä.
Skorpioni
Tavanomainen elämä ei jaksa kiinnostaa skorpionia ja niinpä hän paremman puutteessa tekee kärpäsistä härkäsiä saadakseen elämäänsä jotain tongittavaa. Valveutuneet skorpionit vaeltavat suurina laumoina henkisiin tilaisuuksiin tai meedioistuntoihin tyynnyttämään tarvettaan päästä sisälle elämän ja kuoleman salaisuuksiin.
Skorpionit ovat syvällisiä ja teräviä. He paneutuvat perusteellisesti ja voimiaan säästämättä kaikkiin heitä kiinnostaviin asioihin. Skorpioni ei koskaan jätä mitään puolitiehen. Skorpionia kiehtoo kaikki kaukainen ja salaperäinen. Tämä ilmenee muun muassa matkoina kaukaisiin maihin ja haluna kurkottaa ihmismielen syövereihin. Viimeksi mainitussa skorpioni voi olla todellinen mestari, sillä monet hengelliset johtajat, kuten Luther, ovat olleet aurinkomerkiltään skorpioneja.
Skorpioni on hyvin tarkkavaistoinen ja hän tutkii aina, mitä pinnan alla piilee. Hän voi olla totuutta etsiessään armottoman itsekriittinen. Huomiokykyinen skorpioni tarkastelee mielellään kaikkea ihmiselämään liittyvää, myös monia tabuina pidettyjä asioita. Hän tiedostaa hyvin omat motiivinsa ja suhtautuu muihin järkevän epäilevästi. Tosin joskus epäily menee äärimmäisyyksiin ja hänen on vaikea luottaa kehenkään.
Skorpionin olemus on karismaattinen ja magneettinen ja hän vetää yleensä muiden huomion puoleensa. Hänen kiihkeä seksuaalisuutensa on valtava energialähde, mutta yksin hän voi ratkaista, käyttääkö hän luovaa voimaansa hyviin vai pahoihin tarkoituksiin.

Housut Ellos. Pusero Vero Moda. Kengät Clarks. Kello T. Hilfiger

Päättämättömyys ei ole uusi ilmiö itsessäni, ehei. Kyllä se on kulkenut mukanani lapsuudesta saakka. Näen sieluni silmin kuinka äitini tätä lukiessaan nyökkäilee ja heittää ilmoille jonkin moisen kommentin. Päättämätön ihminen ei tee jaarittelua kiusallaan kanssa eläjille. Päättämättömyys on kenties suurempi ongelma  henkilölle itselleen kuin läheisille. Useasti päättämisen vaikeus nostaa päätään ihan pienissäkin asioissa, ostoksissa, päätöksissä. Kun päättämisen aika koittaa enkä osaa tehdä valintaa, nostaa toinen ilkimys, paniikkikohtaus päätään. Hätäännyn ja käyn pään sisäistä monologiaa itseni kanssa "enkö saa päätettyä edes tällaista asiaa"? Hoputtaminen ei auta asiaa, päinvastoin, epätoivon tunne vain pahenee eikä päättämisestä enää tule mitään. Tuollaisissa tilanteissa haen apua toiselta, kumman ottaisin, kumman sinä ottaisit, mitä sinä olet mieltä, mistähän toinen kenties tykkäisi, entä jos otankin tämän eikä se olekaan mieluinen??? Kysymyksiä kysymysten perään. Eilen törmäsin taas tähän päättämisen vaikeuteen ostaessani kummipojalle korua lahjapakettiin. Sain kymmenistä koruvalikoimista valittua kaksi mieleistä, sitten se epätoivo iski. En saanut alkuun mieheltäni minkäänlaista apua ja jouduin lopulta poistumaan liikkeestä. Hetken tuumailtuani tein päätöksön jota kuitenkin epäröin, onneksi sain päätökselleni vihdoin tukea siipalta. Koru tuli ostettua enkä ole sitä sen koommin miettinyt. Kun saan päätöksen tehtyä, hyvin harvoin sitä enää jälkikäteen vatvon. 
Tällainen on ärsyttävä riesa kun pitäisi kiireellä tehdä päätöksiä. Entäs kun kyse on isommista, tärkeämmistä asioista? Niinpä. Sitäpä voikin vain miettiä ja kummastella. 

Mikä on ärsyttävin luonteenpiirre sinussa?
-Nanni-

5 kommenttia:

 1. Jännää juttua pohdiskelit...
  Tuollainen piirre on varmaan aika monella ihmisellä, mullakin toisinaan, mutten ole kokenut sitä riesaksi.
  Mukavaa, kun sait tukea mieheltäsi, piirteen kanssa on vain opittava elämään, mutta onhan se kieltämättä aika hankalaa välillä...ajatellapa vaikka, että on jossain vaatekaupassa, jossa paljon ihania vaatteita ja vain yksi niistä pitäisi valita?
  Tsemppiä Nanni ja kyselet vain toisilta mielipiteitä tarvittaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä huomata että meidän neiti joka on vaaka, on samanlainen jaahkaaja. Hänestäkin huomaa kuinka vaikeaksi päättämättömyys arjen tekee vaikkei kyse olisikaan isosta päätöksestä.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia mietintöjä. Itsetutkiskelija löytyy täältäkin...Horoskooppimerkki vesimies, mutta ainakaan maailmanparantajaksi en itseäni mieltäisi. Aiemmin olisin nimennyt toisten miellyttämistarpeena ilmenneen kiltteyden ärsyttävimmäksi luonteenpiirteekseni.Nyt sanoisin kuitenkin, että se on ehkä pyrkimys täydellisyyteen. Se aiheuttaa turhankin vankkoja mielipiteitä ja periaatteita elämästä nauttimisen kustannuksella.Virheiden tekemisen pelko sekä huono kritiikin sietokyky kulkevat hyvänä kaverina.Että onko se minun tapauksessa sitte kauris, joka siellä kopsuttaa taustalla. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aark juuri samanlainen toisten miellyttäjä minäkin olen. Ensin muut sitten minä jos sittenkään. Ja ikuinen perfektionista ja itsensä ruoskija. Olenko koskaan itseeni tyytyväinen? En.
   Mie kyllä uskon että horoskooppi merkeillä on paljon vaikutusta näihin luonteenpiirteisiin.

   Poista
 3. Itsekin olen rajamailla heiluva, synttärit 24.10, mutta vahvasti luokittelen itseni skorpioniksi.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -