KUN ÄLY EI AINA VÄLÄHDÄ

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Tänään kolahti laatikkoon ensimmäinen joulukortti, se nostatti rutkasti joulufiilistä, sillä synkän ja sateen keskellä se ei juurikaan ole huipussaan. Hieman jokainen kummastelee tätä säätä, niin täällä blogissa kuin muuallakin. Miksi nykyään ei enää ole kunnon talvea? Onko ne siis enää muistoja vain meidän sydämissämme?
Todellakin se kortti. Joulun alla on vieläkin kivempaa kurkata postilaatikkoon kun lähes joka päivä viimeisen kahden viikon aikana ennen joulua sieltä löytyy muutakin kuin mainoksia ja laskuja. Omat korttini olisikin jo täysin valmiina lähetettäväksi. Vielä kun muistaisi kuskata ne postiin saakka. Joulukorteissa en pihistele, en siis kortin hinnassa vaan määrässä. Pyrin lähettämään niitä kaikille rakkaille ja tärkeille ihmisille. 

Mutta huoh, tämän syksyn riesana on ollut tyhmyyteni tietotekniikkaa kohtaan. Olen istunut koneen ääressä illan jos toisenkin, tunnin jos useammankin. Haluni muokata blogini ulkoasua on suuren suuri ja taidot pienen pienet. Tiedän mitä haluan, mutta en vain osaa. Mikä kumma tässä maksaa? Kysyn vaan. Ihastelen selkeitä, tyylikkäitä blogeja, yritän uudelleen ja uudelleen ja lopputulos on lisää harmaita hiuksia ja ryppyjä otsalla. Täytyy varmaan miettiä uudelle vuodelle jotan kansalaisopiston kurssia, että saisin mitä haluan. Olisikohan sellaista "näin muokkaat blogiasi"- kurssia tiedossa? Jos on niin hip hei, täällä olisi yksi innokas kurssilainen heti ilmoittautumassa. 
Pitäisiköhän tehdä niinkin radikaalisti, että siivoan koko blogin ja aloitan alusta? Ei taida olla sekään hyvä ajatus. No kaikkea ei voi osata. Sairaslomalla löysin pakasteesta ämpärillisen verran puolukoita erin näköisistä ja kokoisista pussukoista. Mehustelin niistä huikean määrän puolukkamehua, saadaanpa ainakin puolukkapuuroa tänä talvena. 

Joko siellä on joulukortit postitettu?
-Nanni-

16 kommenttia:

 1. Hieno on sinun blogisi näinkin :) Tänä Jouluna olen myöhässä kaikesta.. Lahjoista, leipomisista ja todellakin niistä korteista mutta en ota ressiä;) Kyllä ehtii vielä ;)
  -Annukka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka. Itsestä tuntuu että ihan mälsän näköistä täällä.
   Hyvin vielä ehtii. Leipomukset on leivottu, mutta siivoamiset ja osa paketeista on vielä hoitamatta.

   Poista
 2. Meillekin tuli ensimmäiset kortit postissa,omat odottavat vielä postitusta.Meinasin jättää koko korttitouhun tänä vuonna,mutta sain yllättäen askarteluapua lapsilta,ja tulivat ne tehtyä sittenkin.Vuosi vuodelta vähemmän kortteja periaatteella vain niille,joiden kanssa olen ollut tekemisissä. E-korttiin tai sähköpostissa lähetettyyn en tule ikinä sortumaan,mieluummin jätän lähettämättä kokonaan.Kortit,joissa on lasten kuvat ovat ihania,mutta kuvankäsittelyn meillä hallitsee mies.Ehkä ensi vuonna nakitan joulukorttien teon vaihteeksi hänelle, yksi idea aiheelle olisi jo mielessä. Eräs perinne kortteihin liittyen minulla on, edesmenneen isän sisaruksille lähetän usein kortin ohella kirjeen,jossa kerron perheen kuluvan vuoden kuulumisista. Ovat kuulemma tykättyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä. Joko ns. oikeat kortit tai ei toivotuksia ollenkaan. Kaikenmaailman tekstaritoivotukset yms.. ei kuulu jouluun yhtään.
   Meiltäkin kortit lähtee läheisille eli niille joiden kanssa ollaan tekemisissä mutta äkkiä se noin 30 korttia postiin sujahtaa.
   Vaikka askartelinkin itse paljon kortteja niin silti teetätin lasten kesäisestä kuvasta suurimman osan korteista.
   Ihana tapa laittaa kuulumisia. Itsekin kirjoitin yhteen korttiin pidemmät terkut kuin muihin. Pitäisikin tuhrata enemmän aikaa joulukorteille ja kirjoitella niihin kuulumisia.

   Poista
 3. Blogin muokkaaminen on aina jotenkin yhtä hankalaa! Mutta sun blogisi ulkoasu on kyllä muutenkin nätti :)
  Täällä lähtee myös joulukortit huomenna postiin. Täytyy kyllä myöntää, että tää sade ja myrsky kyllä hieman pilaavat joulufiilistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOku tuossa muokkaamisessa on vaikeaa. Mikähän se on. En saa edes tuota blogin nimeä muokattua halutunlaiseksi. Kummallista.
   Miekin nostin kortit pöydälle jos ne nyt muistaisi viedä postiin saakka.

   Poista
 4. Tykkään blogisi ulkonäöstä, selkeä ja helppo lukea esim ipadilla :)
  Minustakin on mukava saada joulukortteja, ja me kans lähetetään tärkeimmille ihmiselle kortit. Tänäiltana vein kortit postiin (vaikka olin hankkinut itseotetusta kuvasta kortit ajat sitten niin silti meinas jäädä viimetinkaan :D).
  Puolukkamehupullot näyttää kutsuvilta, ja mehu varmaasti terveellistä juotavaa :)
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos Päivänsäde ja kiva kun pitkästä aikaa ehdit vaihtamaan kuulumisia <3 sinua olenkin kaivannut.
   Meilläkin kortit tuli kerrankin tehtyä ja loput tilattua kuvista jo hyvissä ajoin mutta tuohon ne nyt jäi pöydälle odottamaan sitä jotain välähdystä "vie ne nyt hyvä ihminen postiin". :) eli samassa veneessä ollaan.
   Mehusta tuli maukasta mutta ne varmaan tuhrautuu puuroon enemmänkuin juomaan vaikka se oliskin varmasti ihanan makuista. Itse en piittaa sokerimehuista.

   Poista
 5. Säätilassa riittää tosiaan ihmeteltävää. Luin juuri lehdestä viikolla, että tämä marraskuu on ollut yksi kaikkien aikojen pimeimpiä, kun on tilastoitu auringon näkymistä päivällä. Joulukortit on kirjoitettu ja odottavat vain postitusta. Muutama viime hetken paketti pitäisi vielä laitella postitukseen :) Minusta sinun blogin ulkoasu on oikein kiva ja raikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän päivän Kalevassakin oli asiaa valoisuudesta tai juurikin sen puutteesta ja kuinka synkkä syksy onkaan.
   Kiitos Marianne. Itsestäni tuntuu että miten tää blogi voikin näyttää niin tikku-ukolta.

   Poista
 6. Tännekin tupsahti eka kortti viikolla, ilma vain on niin kamala, vettä sataa ja myrskyää;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihan törkeä ilma, mua ainakin jo suututtaa.

   Poista
 7. Blogisi tosiaan on upea!
  Kyllä kortit on hoidettu ja postitettukin, vain muutama puuttuu enää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna, miks itsestä tuntuu että se on vuosisadan tylsin ja kamalin toi blogin ulkonäkö ja tiedän mitä haluan mutta miksi se ei onnistu??? Aaark
   Täällä kortit vielä odottavat postiin menoa.

   Poista
 8. Joulukortit on täälläkin jo postitettu mutta lumitilanne on ollut puolestaan vain vähenemään päin, lisää lunta nyt. Ihania purnukoita! Linkki blogituunauksiin: http://www.pinkbubble.fi/

  VastaaPoista
 9. Ähh i feel you! Blogin muokkaus on raivostuttavaa puuhaa kun sitä ei osaa :D Mä tuun sit kans sinne kurssille!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -