TERVEISIÄ JOULUPUKILTA

tiistai 9. joulukuuta 2014


Onko Rovaniemen Joulupukin paja teidän perheelle tuttu paikka? Me olemme kulkeneet siellä vuodesta toiseen eikä lapset tunnu kyllästyvän paikkaan vaikka se on nähty niin monen monta kertaa. Kuka sitä nyt Joulupukkiin kyllästysikään, harvahan kivoihin asioihin kyllästyy. Me piipahdimme siellä taas mutkan ja olipas paikka kasvanut viime näkymästä. Lisää pajoja ja kojuja oli rakennettu lasten ja turistien ihmeteltäväksi. Pukin paja kaikkine rakennuksineen on valtava alue ja siellä saa ajan ja varsinkin rahat kulumaan ellei tosissaan pidä kukkaron nyöreistään kiinni. Onko pukin paja jo silkkaa rahastusta? Taitaa mennä samalla periaatteella tuo paja kuin mikä tahansa turistirysä. 
Meidän reissu painottui ainoastaan siihen, että moikataan Pukkia, annetaan lahjatoivelistat hänelle ja jäädään odottamaan mitä aatto meille suo. Iittalan liikkeestä lähti ainoa ostos, muummi-muki pojalle pakettiin. 


Uutena nähtävyytenä oli lumimaailma lumiukkoineen ja isoine liukumäkineen. Sateen ja tungoksen vuoksi emme jääneet jonottelemaan maksulliseen liukumäkeen. Harmi, että tuollakin alkoi satamaan vettä, ilma oli kostea ja sumuinen. Päähän tipahteli isoja vesipisaroita ja joulu fiilistä sai oikein urakalla pusertaa itsestään. Pukin luo kulkee jännittävä, nitisevä natiseva "jäinen" luolareitti, joka on kyllä hienosti toteutettu ja tuo hytisevän fiiliksen. Pukin luona kuvaaminen on ehdottomasti kielletty ja täällä se rahastuksen maku nostaakin päätään ja isosti nostaakin. Pukin luona olo on kuin olisi ihan oikeasti pukinpajalla, Pukin kanssa saa jakamattoman huomion muutamaksi minuutiksi ja kaikki lavastus on todella hienosti toteutettu. Siinä hämääntyy jo aikuinenkin. Vierailu filmataan ja kuvataan ja kuvat saa ostaa itselleen huikealla 30€ kappalehinnalla. Nettitunnukset saa itselleen lunastaa 40€.lla eli sanottaisko näin, että "ihanan halpaa". 
Pukin luona oli vieraillut yksi jos toinenkin julkkis.


Joista nappasin muutamasta kuviakin. Keitäs kaikkia sinne Pukin kainaloon olikaan oikein meidän lisäksi päässyt?


Kuten kuvistakin näkee, todella ihanasti paikka on laitettu. 
Vaikka reissumme pukinpajalle olikin nopea, ei se harmittanut lapsia. He olivat hyvinkin tyytyväisiä, että pääsivät Pukkia moikkaamaan näinkin lähellä joulua. 


Pukkihan ei enää tätä vanhaa rekeä tarvitse sillä pojan sanojen mukaan Pukki kulkee nykyään Ladalla. Jaa`a voikohan naapurimaan autoihin luottaa. 


Kyllä se niin on, että olen henkeen ja vereen jouluihminen. En hössötä joulua enää niinkään kuin aikaisemmin mutta kyllä minä joulusta tykkään todella paljon ja on ihana fiilistellä tätä joulunalusaikaa. 
Ryöstöhinnoista huolimatta suosittelen piipahtamaan Pukinpajalla jos olet käymässä Roveniemellä, olitpa sitten siellä kesällä taikka talvella. 

Terkuin Nanni.

9 kommenttia:

 1. Minä en ole vielä koskaan käynyt Joulupukkia moikkaamassa.. Olen kuullut myös muilta että kannattaa käydä. Elämys kuitenkin. Ajatella vaikka se onkin niin lähellä kun Roissa asutaan..
  -Annukka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, miten voi olla mahdollista?? Menkää nyt ihmeessä käymään.

   Poista
  2. Lapsena ei vanhemmat suostuneet koskaan viemään ja nyt aikuisena on vain vielä jäänyt käymättä..:/ Mieheni on aikanaan kahden muun lapsen kans käyny..
   Pitäisi vain ottaa asiaksi. Jospa se tulee kun neitikin hiukan kasvaa ja Jouluasiat on enemmän ymmärrettäviä ;)
   -Annukka-

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Paremmalla säällä olisin kuvannut paljon enemmän mutta sade ja sumu masensi kuvaamista.

   Poista
 3. Kiitos tästä postauksesta! Olen niin monta kertaa miettinyt miten ihanaa tuolla olisi joulun alla käydä ja päättänytkin sen haaveen joskus toteuttaa, se on varmasti ihana paikka :)
  Mutta kyllä suu jäi auki noista hinnoista lukiessa! Ihan oikeasti?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kainite Emilia käydä ja jos ei pääse joulun alla, on se ihana paikka myös kesällä ja hieman rauhallisempaa. Hinnat on tökeröt mutta Pukkia saa käydä moikkaamassa ilmaiseksi eli sinne ei mene rahaa ellei itse halua. Mutta ihana paikka se kyllä on.

   Poista
 4. Tosi kaunista! Tuon reen voisin ottaa meille käyttöön ☺
  Minna

  VastaaPoista
 5. Ihanan jouluiset kuvat, näistä jos mistä saa joulumieltä aikaan :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -