ARJEN ISO MUUTOS

perjantai 30. tammikuuta 2015Perheemme arkeen tulee lähiviikkoina iso muutos. Mieheni sai uuden työpaikan joka muuttaa monta asiaa, niin positiivisella kuin ehkä hieman negatiivisellakin tavalla. Päätös työn vastaanottamisesta oli haastavaa. Yhdessä pohdimme plussat ja miinukset, molemmista löytyi molempia. Kaksi päivää kulutimme pohtimiseen ja asiasta puhumiseen. Kun puoliso sain tänään soiton ja varmistuksen, että hän saisi uuden paikan, jouduimme tosissaan jo miettimään mikä olisi "paras" ratkaisu tilanteeseen. 

Tämän hetkisen työn plussat ja miinukset: 
+ parempi palkka
+pidemmät vapaat
+vakituinen paikka
+aamut kotona lasten kanssa
+työ lähellä kotia
-psyykkisesti rankka työ
- raskaat työvuorot
-illat/viikonloput töissä

Uuden työn plussat ja miinukset:
+säännöllinen työaika
+illat ja viikonloput kotona
+työ josta puoliso haaveili jo opiskelu aikana
+yhteiset työmatkat
+henkinen paine vähenee
-palkka pienenee
-työmatka pitenee
-aamut lasten kanssa muuttuu
-ensi kesänä ei ole kesälomaa
-osa-aikainen, tällähetkellä pätkätyö


Kuten kerran kirjoitinkin, olen itse "juupas eipäs, en osaa päättää, eikö kukaan tosiaankaan voisi päättää minun puolestani"-ihminen. Ymmärrän hyvin mieheni tuskan tehdä päätön sillä molemmissa on ne puolensa. Itse en olisi kyennyt tekemään päätöstä, tai ainakin jonkinlaisen paniikkikohtauksen olisin asian kanssa saanut. Pitkällisen pohdinnan jälkeen, hän otti paikan vastaan. 


Mieheni puolesta olen hurjan onnellinen, vihdoin hän saa kokeilla työtä josta on haaveillut pitkään. Itselläni on ristiriitaiset tunnelmat, ehkä epäitsekkäästi harmittelen kesäloman menetystä, lasten aamujen muutoksia tai ehkä vain perusarjen muuttumista. Tiedän, että sopeudumme uuteen arkeen todella nopeaa. Muutamassa viikossa uusi arki lähtee varmasti pyörimään mukavasti ja pian huomaamme, että tällaistahan arjen kuuluukin olla. 
Olen aina ollut turvallisen arjen ihannoija. Tykkään siitä, että elämä pyörii tutulla rutiinilla, joku kutsuisi tällaista tylsäksi elämäksi, itse en koe, että elämäni on tylsä. Elämäni on juuri paras tällaisenaan, turvallisena, tasaisena, luotettavana. Tämä on ehkä se suurin syy miksi oloni on hieman sekava. Pelkään siis tutun arjen muuttumista.


Kuten kerran kerroinkin, ihmiselle jolla on taipumuksia paniikkikohtauksiin, myös ne arjen mukavat muutokset voivat aiheuttaa paniikkia. 
Kaikesta huolimatta, olen mieheni päätöksen takana. Tärkeintä on, että olemme tässä arjessa yhdessä. Yhdessä arjen muutoksista selviää. 

Miten sinä otat arjen muutokset vastaan?
-Nanni-

17 kommenttia:

 1. Onnea miehellesi työn johdosta! Tsemppiä, kyllä ne asiat siitä lutviutuu! Minä tykkään positiivisista muutoksista :) Naegatiivisista luonnollisesti en...Ihanaa viikonloppua Nanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä asiat setviytyy mutta on kyllä haastavaa pohtia päätöstä kun molemmissa on puolensa.

   Poista
 2. Miekin kuulun niihin "tylsiin" ihmisiin jotka nauttii tutuista rutiineista arkisessa elämässä. Työkkäri on tullut siihen tulokseen että voin hakea Levillä olevaa kokin paikkaa joka on tämän sesongin kestävä.. Mahdoton lähteä sinne asti ja jättää tyttö isän kans 10 viikoksi opettelemaan uutta arkea. En ymmärrä millä perustein mutta haettava sitä on,ettei karenssia tule. Toivotaan että työnantaja huomaa kans tämän hulluuden :)
  Tsemppiä Nanni uuteen arkeen :)
  Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me haaveiltiin yksi talvi että oltais lähdetty Leville koko perhe. Töihin siis. Asiaa hidasti se että mitä Oulun kodillemme olisimme tehneet ettei se olisi nököttänyt talvea tyhjillään.

   Poista
  2. Jos mieheni pystyi jättämään työnsä tai olisi lomautettuna,niin menisimme kaikki kun tuossa on asunto. Kysyisin vain et saako kissan ottaa mukaan :) Nyt tämä on mahdoton.. Tänään oli viimeinen haku ,katsotaan kuin käy.. Tsemppiä teille! <3
   Annukka

   Poista
 3. Mulla on vakaa usko siihen, että oikean päätöksen miehesi teki. Päivätyö ja sen tuomat plussat on perheelliselle isoja asioita. Joskus pitää ottaa riskejä. Nykyiset työkaverit jää kaipaamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti päätös oli oikea vaikkakin vaikea. Nykyinen työ on miehelleni mieluisa ja pitää sisällään paljon hyviä asioita. Ainoa miinus tällä hetkellä taitaa olla henkisesti raskas työ. Tiedån että mieheni jää kaipaamaan työkaveritaan ja työn hyviä puolia. Itse kun työskentelen samassa talossa minne puolisoni on tulossa, voin 11 vuoden kokemuksella sanoa että huonoja puolia on tuossakin työpaikassa.

   Poista
 4. Onnea siipallesi uuden työpaikan johdosta!
  Kaikki järjestyy varmaankin Nanni!
  Hyvää viikonloppua teille<3

  VastaaPoista
 5. Minäkin tykkään että päivät menee rutiinilla ja ettei tulisi yllätyksiä. Joskus tulee ajateltua, että onpa elämäni tylsää mutta toisaalta se on turvallista...Ja arvaa vaan ,kun saman katon alla asuu toinen samanlainen...
  Se toinen puoli minussa kaipaisi jotain vaihtelua elämään, mutta sitä kun ei osaa tehdä mitään repäisevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse hieman nössönä tyyppinä en edes uskaltaisi ajatellakaan työpaikan vaihtoa. Ihanaa kun on tuttu työ ja tutut kaverit.

   Poista
 6. Minäkin tykkään tutusta ja turvallista :) Aikanaan itse podin melkoisen kriisin kun oma työnkuva muuttui, mutta näin jälkeenpäin ajatellen se oli just oikea ratkaisu, vaikka mun työ onkin ollut nyt kaikkea muuta kuin "tuttua ja turvallista" :)
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
 7. Onnea miehellesi uudesta työpaikasta! Uuteen tilanteeseen sopeutuminen vie varmasti aikansa, mutta mä uskon, että omien siipien kokeileminen ja unelmien toteuttaminen kannattaa aina :) Työllä on niin suuri merkitys ihmisen arjessa ja elämässä muutenkin, että vaikka sen ei kuulu olla se tärkein asia niin se ei ehdottomasti kuitenkaan saa olla psyykkisesti rankkaa!
  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne :)

  VastaaPoista
 8. Onnea työn johdosta, uusi työ on ilman muuta onnittelujen paikka vaikka kipuiluakin on. <3 Toivottavasti asiat lutviutuu parhain päin ja saatte uudesta rytmistä kiinni. <3

  VastaaPoista
 9. Onnea miehellesi työn johdosta! Varmasti uusi arki asettuu teillä pian uomiinsa <3. Itsellä tuntuu, että mitä enemmän tulee ikää, niin sen enemmän sitä alkaa pitämään samasta tutusta ja turvallisesta kuviosta :). Toki esimerkiksi työsuhteen olisi jossain vaiheessa jotain pientä uuttakin kiva kokea, mutta noin yleisesti ottaen.

  VastaaPoista
 10. Muutos pelottaa aina, ihan aina vaikka sanoisi ihminen mitä tahansa. Jotkut toki pääsevät siitä nopeammin yli kuin toiset. Mutta joskus se on hyvästä ja kun toinen pääsee haaveitaan toteuttamaan niin ei se voi olla huono asia. Tuttu ja turvallinen on joskus hyvä asia, vaan kyllä kun oma työnkuva laitettiin kokonaan uusiksi niin vähän mietitytti... ei mietitytä enää kun tiedän, että rohkea rokan söi ja hyvin siinä kävi.

  VastaaPoista
 11. Onnea :). Muutos on aina myös mahdollisuus. Mielestäni avainsana on tuo "haave". Ihmiselle tekee hyvää toteuttaa unelmiaan ja haaveitaan. Ei sitten tarvitse jälkikäteen harmitella. Kyllä elämä useimmiten kantaa!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -