KALENTERI VAI PÄIVÄKIRJA?

lauantai 3. tammikuuta 2015Nykypäivänä harva varmaan enää omistaa paperista kalenteria.  Aikalailla jokaisella on puhelin joka kulkee mukana kaikkialle ja sieltä löytyy kalenteri, muistio ja vaikka mitä sovelluksia helpottamaan arkeen. No itse olen tainnut jämähtää edelliselle vuosituhannelle sillä mukanani kulkee paperinen kalenteri, on kulkenut jo monen monta vuotta. Merkkaan kalenteriini menot ja tapahtumat, samalla se toimii niin sanotusti myös jonkinlaisena päiväkirjana. Joskus voi mennä aikoja, etten muista kirjoittaa mitään ja kalenteri venyy laukunpohjalla useita päiviä mutta sitten taas kaivelen sitä esille. 


Monta vuotta olin uskollinen Paulo Coelhon kalentereille, kuinkahan monta menneen vuoden kalenteria laatikostani löytyykään? Coelhon kalenteri oli kaikinpuolin ihana. Ulkoasu oli oikein näyttävä, samoin sisältä. Sisälehdillä oli paljon runoja/ajatelmia joita oli kiva lukea. Päiväykset olivat hyvänkokoisia kirjoituksilleni eli samalla sivulle ei oltu tungettu liian montaa päivää. Uudessa kalenterissani on nyt samalla aukeamalla koko viikko, joten katsotaan miten tämän kanssa käy. Uskoisin näiden kuitenkin riittävän kirjoituksilleni vallan hyvin. Uusi kalenterini on vanhaan verrattuna aika tylsän näköinen mutta itsepähän kalenterini valitsin, joten nyt ei auta enää ulkonäösät marista. Todellisuudessa tykkään uudestakin paljon, se on erinlainen ja se riittää. 

Rakkaus antaa elämäämme ohjaavia merkkejä
- ja minun tehtäväni on osata tulkita nuo merkit. 


On otettava riskejä.
Vasta silloin ymäärrämme täysin elämän ihmeen, 
kun annamme odottamattoma tapahtua. 


Kun Jumala haluaa tehdä ihmisen hulluksi,
Hän toteuttaa tämän kaikki toiveet. 


Niin sodassa kuin rakkaudessakin me olemme vain ihmisiä, luojan kiitos. 

Paulo Coelho, Hetkiä kalenteri 2012

-Nanni-

29 kommenttia:

 1. Kyllä multakin löytyy tuomonen tavallinen paperi kalenteri, Super merkkinen;)
  Välilä mullaki unohtuu se sinne laukun pohjale ja taas kaivelen sen sieltä niinkö sieki:)
  Ihanaa iltaa Nanni<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kalenteri on tarpeellinen, vaikka ees siellä laukun pohjalla :D

   Poista
 2. Mulla myös paperikalenteri! Ihan ehdoton hankinta!

  VastaaPoista
 3. Minultakin löytyy ihan tavallisen tylsä paperi kalenteri ja seinäkakenteri on vielä hommaamatta :) -Annukka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinäkalenteri on täällä jo hommattuna, ilman sitä ei muka pärjää :)

   Poista
 4. Täälläkin ilmottautuu perinteisen kalenterin ystävä, meidän arki on paperisen kalenterini varassa. Jos mies ei osta sitä minulle joululahjaksi niin ostan itse :D Tykkään että kalenterissa on joku "juttu". Lisäksi aiemmin olin hyvinkin tarkka siitä miten päin kalenteria selataan ja miten viikonpäivät on sijotettu sivuille, nykyisin se ei ole niin nöpönnuukaa :D Tänä jouluna sai mieheltä kauniin kukka-aiheisen Burden kalenterin, joka on ollut mieluinen.
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ostin tuon kalenterin itselleni joulupakettiin, tiesin ainakin saavani yhden paketin :) ja malli sellainen jonka halusin.
   Kyllä siinä kalenterissa jotain tärkeää pitää olla, ei ole ihan sama millaisen ostaa mut tosiaan itsekään en enää oo niin tarkka siitä.

   Poista
 5. Täälläkin on paperikalenteri. En mitenkään osaa olla ilman sitä, vaikka puhelimeenkin voisi kaikki tiedot laittaa :)

  VastaaPoista
 6. Rakastan kalentereita. Nyt on ensimmäinen vuosi, että olen ilman fyysistä kalenteria ja älyluurilla mennään. Miten kolkkoa ja kylmää ja siksikin sinne älyluurin kalenteriin ei tule mitään edes laitettua vaan yritän nyt sitten tässä luottaa kaaottiseen muistiini... Pitäisi varmaan ostaa kalenteri, joku kaunis, olisi ihanaa. <3

  Ihanaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KÄyhän Tiia ostamassa, en mie ainakaan osaa elää sen puhelimen kalenterin varassa. Hyvä me naiset :D

   Poista
 7. Täälläkin joka vuosi paperikalenteri ja rakastan eniten juuri sellaisia missä ajatelmia mukana! Tänä vuonna Positiivareiden kalenteri :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sitä kalenteria pitäis itsekin katsella, jos se olis ens vuoden hankinta.

   Poista
 8. Täällä myös! Meillä on vielä niinkin antiikkinen,kuin sellainen pitkä pöytäkalenteri. Ei tosin ole sitä telinettä. Sai niin halavalla,että ostin. Siitä löytyy minun työajat ja mies merkkaa omat koulutukset. Säilytetään sitä tuossa keittiön ikkunan reunalla. Tälle vuodelle pitäisi ostaa uusi tai tarkemmin,siirtää tiedot seinäkalenteriin...joita on nyt tullut joka luukusta. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on vielä lisäksi seinäkalenteri, sellainen jossa on jokaiselle oma sarake minne merkata menot, todella hyödyllinen.

   Poista
 9. Saan aina töistä kalenterin, mutta eipä tuota ole tullut käytettyä. Usein kirjoitan muistettavat jutut seinäkalenteriin. Loppuvuodesta opettelin käyttämään Iphonen kalenteria ja kyllä se minut pari kertaa pelasti pahoilta unohduksilta hälytyksillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä lisänä myös seinäkalenteri.

   Poista
 10. Mää saan työn puolesta kalenterin, joka on käytössä mulla myös vapaa-ajalla. Sitten seinäkalenterissa mulla on kaikki lasten harkat sun muut tärkeät jutut. Ihanaa sunnuntaita sulle! Ootko tulossa myymään kirpparille tammikuussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tulossa kirpparille. Just olen kaappeja kaivellut mut saa nähdä onko mulla mitään "viisasta" myytävää. Tuletko sie?

   Poista
  2. Joo, tuun. Kaapit täynnä myytävää :) Kiva nähdä siellä!

   Poista
 11. Minulla on ollut työn puolesta myöskin kalenteri, joten olen tottunut itsekin kirjoittamaan menot ylös, mutta nyt äitiysloman aikaan olen opetellut käyttämään kännykän kalenteria :) Kännykän kalenteri on vaan epäselvempi, koska siihen saa niin vähän tekstiä näkyviin ja jos on monta menoa samalle päivälle, niin kaikki eivät edes näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei tuota puhelimen kalenteria tule niin sujuvasti käytettyä, toki se taas aina kulkee mukana jopa silloin jos on pienempi laukku olalla.

   Poista
 12. Tämähän on niin näköisesi! Todella kivan näköinen kalenteri. :))

  VastaaPoista
 13. En voisi olla ilman paperikalenteria : D
  Älyluuri löytyy, mutta en ole opetellut sen kalenteria käyttämään, mukava kun laukussa kulkee se perinteinen. Seinäkalenteri on sit sitä varten et sinne voi laittaa ne mitä haluaa perheen huomioivan omissa menoissaan : )
  Paulo Coelhon kalentereita olen pyöritellyt ostaakseni, mutta minä taas tykkään et koko viikko on samalla aukeamalla, elämä rytmittyy näihin viikkoihin : D Ei sitä kaikesta perinteisestä pidä luovuttaa!!!

  VastaaPoista
 14. Olisin ihan hukassa ilman perinteistä kalenteria ja kynää. Puhelimen kalenteria en ole edes opetellut käyttämään. Asiat on vaan niin selkeitä ja jäävät muistiin paperille kirjoitettuna. :)

  VastaaPoista
 15. Tääläkin kalenterifriikki!! :) EN tulisi millään toimeen ilman kalenteria. Mulla on tällä hetkellä perinteinen "taskukalenteri", seinäkalenteri sekä pöytäkalenteri. Musta on ihana kun voi piirrellä kivoja kuvia ja säilytellä paperilappusia ym kalenterin välissä. Mukavaa uuden vuoden alkua :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -