LAATUAIKAA JA PUNAISET POSKET

keskiviikko 21. tammikuuta 2015Itse muistan lapsuudesta erityisen kivana talvet kun sai peuhata lumessa, hiihtää, luistella ja laskea mäkeä. Välillä käytiin sisällä vaihtamassa kuivemmat hanskat käteen ja eikun takaisin pihalle. 
Luistinkentältäkään ei malttanut lähteä vaikka varpaat olivat niin jäässä, että niihin sattui. Minulla ei lapsena ollut luistellessa kypärää, vai muistanko niin pahasti väärin, enkä kyllä muista, että sitä kypärää olisi ollut kenelläkään muulla. 
Meillä noi kaksi silmäterää rakastaa talviulkoilua yhtä paljon kuin minä lapsena. Syksyn loskaan ei muksuja saanut houkuteltua suurin surminkaan, mutta kappas kun joulun alla tuli lumet niin johan katosi lapset pihalle. 
Neidin kanssa on kuljettu luistinkentällä viikottain ja parhaimpina viikkoina useammankin kerran. Uudet luistimetkin on ehditty jo hankkia, tai siis uudet/vanhat. Ihanasti oikea koko löytyi tuttavaperheestä. Loistavaa kierrätystä. Minä tykkään. Neiti harjoitteli monta talvea luistelua hokkareilla ja jossain vaiheessa jo mietin, että oppiiko tuo tyttö ikinä luistelemaan. Sitten kun tuli eteen se, että luistimet ei enää mahdukaan niin mistäs uudet hokkarit neidille. En halunnut sekoittaa oppeja enää hommaamalla kaunokkeja. No, saimme kuitenkin kaunokit testattavaksi ja jännitin kyllä ihan todella, että kuinka tässä käy. Siis en ollut uskoa silmiäni kun Pipuna lähti luistelemaan kaatumatta lainkaan. Hokkareilla neiti oli kumollaan lähes joka potkaisun jälkeen. Tyttö oli itsekin niin innoissaan, että luistelusta tuli vieläkin mieluisempaa puuhaa. Nyt meillä vingutaan jäälle joka ikinen ilta ja voin omasta muististani ymmärtää lapsen halun päästä kentälle. 

Ulkoileeko nykyajan lapset enää juuri lainkaan? Elääkö suurin osa lapsista nokka kiinni pelikonsoleissa? Tästä aiheesta olen kirjoitellut joskus aikaisemminkin. Meillä pelataan ehkä noin kerran viikossa mutta jos ilmat on hyvät ja kavereita löytyy niin kyllä ne vain pelikonsolit unohtuu tyystin. Aivan loistavaa kun tänä talvena on lunta. Ihanaa. Olen jättänyt kuntosalilla käymisen kakkoseksi ja ulkoillut senkin edestä. Toki salillakin tulee käytyä, ettei mene ihan rahat harakoille mutta kyllä nyt on niin ihana nauttia lumesta ja raikkaasta ilmasta. 

Kiitos teille jotka kommentoitte edelliseen kirjoitukseen. Kirjoitus on nyt poistettu niin kuin aijoinkin, se jääköön niiden tietoisuuteen jotka sen ehti lukea. Olette aarteita, juuri teidän vuoksi blogia on ihana kirjoittaa, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. 
-Nanni-

15 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kyllä se vaan Suomen talvinen luonto kaunis! Meillä kyllä ulkoillaan, mutta nuoriso vähemmän. Nyt viikonloppuna pitäis kyllä lähteä itselläkin hiihtämään lasten kanssa. Ovat käyneet luistelemassa, mutta hiihtoa on ollut vähemmän. Ihanaa loppuviikkoa Nanni ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto todellakin antaa paljon kauneudellaan <3
   Ihanaa viikonloppua Jaana sinullekin <3

   Poista
 2. Meillä ulkoillaan todella paljon harrastusten lisäksi. Sekä käydään kirjastossa, ja yhdessä pelataan lautapelejä. Me ei olla haluttu että tyttö viettäisi aikaa konsollien sekä tietokoneiden kanssa. Toki tietokone on nyt koulun alettua tullut tutuksi "pakostakin", heidän luokallaan kaikki muut lapset saavat käyttää sitä päivittäin kotonaan. Itse en vain halua istuttaa tyttöä ruudun edessä. Pieni ihminen kun mielestäni tarvitsee niin paljon enemmän. Toki tämä on vain meidän mielipide. :) Upea mama sielä<3 Harmi kun en tiedä eilisestä postauksesta mitään!? Toivottavasti kaikki hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautapelit on aivan loistavia. Tänäkin iltana pelattiin Yaxia iltapalalla.
   Toki joskus meilläkin annetaan pelata mutta ei todellakaan joka päivä.

   Poista
 3. Hyvä postaus Nanni ja kysymys myöskin! Meillä jo nuorisoa, mutta lapsena ulkoilivat paljon, juurikin talvella, lumilinnoja tehden yms.
  Ihanat kuvat sinusta ja Pipunasta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumessa möyriminen oli lapsena niin huippua.
   Kiitos, netti sai kieltämättä kivoja kuvia otettua äidistäkin <3

   Poista
 4. Meidän tytöt ovat aina tykänneet ulkoilla paljon, mutta nyt huomaan kun mennään kohti 11-vuotta, niin nyt ei enää lumileikit niin nappaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tahtoo olla että leikit hieman muuttuu iän muuttuessa.

   Poista
 5. Ei minullakaan ollut lapsena kypärää luistellessa eikä muillakaan. Olisi varmaan pidetty kummajaisena, jos olisi luistellut kypärä päässä ;)
  Kiva, että olette innostuneet luistelusta ja ulkoilusta :) Kyllä ne on huomattavasti parempia harrastuksia kuin esim. tietokoneella pelaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän meidän lapsuudessa ollut edes pyöräilykypärääkään. Meidän lapsista se on tosi hassua.

   Poista
 6. Oi talvella on niin ihana olla ulkona. Lapsena meitä ei saanut millään sisälle, kun rakenneltiin lumilinnoja ja luisteltiin. Ja ei ollut silloin kypärää kenelläkään. Nytkin ollaan Annin kanssa paljon ulkona. Vielä ei olla hiihdetty tai luisteltu, vaikka neiti kovasti haluttais luistella. En vain tiedä, kannattaako 2-vuotiaalle ostaa luistimia, tuleekohan siitä mitään.
  Ja ehdottomasti olen samaa mieltä siitä, että ennemmin paljon ulkona kuin tietokoneella!
  En tosiaan edelliseen ehinyt kommentoida, vaikka sen luinkin. Halaus ja tsemppiä täältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ostettiin ensi luistimet pojalle kaksi vuotiaana kun se on niin isäänsä tullut että lähes tulkoon syntyi luistimet jalassa ja jääkiekkomaila kädessä. Kun pääsi poika vihodin kentälle luistimet jalassa, niin ekana alkoi parkumaan että tää on liukasta. siihen jäi se homma joksikin talveksi. No nytpä tuo tulevan NHL tähti onkin ehtinyt luitsella senkin edestä.
   Kiitos Jonna, täällä mennään nyt päivä kerrallaan.

   Poista
 7. Ulkoilu on parasta! Ja itse ainakin haluan totuttaa lapseni ulkoiluun ja terveellisiin elämäntapoihin :) Meillä on peliaikaa rajoitettu, muuten menisi aivan liiallisuuksiin.. Monet nykyajan lapset viettää aivan liian paljon aikaa ruudun äärellä ja se on suorastaan surullista :/

  VastaaPoista
 8. Ei kypärästä olisi haittaa vanhemmillekkaan luistelijoille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan mutta humasin ettei kuvistani käy ilmi se että itse olen jäällä kengillä, en luistimilla.

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -