POTUTTAAKO?

lauantai 7. maaliskuuta 2015


Samat sopat ja kastikkeet tahtoo pyöriä viikosta toiseen meidän kotilounaslistalla. Toisinaan jopa tympii alkaa keittopuuhiin ja loihtia aina niitä viiden tähden nakkisoppia. Viikonloppuisin kyselen monesti lasten toiveita ruoan suhteen ja yleensä se on takuuvarma, että poika toivoo riisipuuroa ja neiti haluaa joko kanakeittoa tai lasagnea. Koska kotonamme ei majaile Tomi Björckin tapaista huippukokkia on kaikille kelvattava ne hyvinkin perinteiset kotiruoat, jotka taas toisaalta ovatkin omaa lemppariani. 
Ihastelen useinkin lehdistä herkullisen näköisiä taidonnäytteitä mutta itse en viitsi alkaa pipertämään kovinkaan monimutkaisia ja vaikeita juttuja kun tässä hyvinkin nirsossa perheessä minun lisäkseni niitä ei kukaan muu söisi. Mikäs sen mahtavampaa kun joskus törmätä idioottivarmaan ohjeeseen jonka loihtisi vaikka pikkulapsi eikä aikaakaan moiseen kulu koko päivää. Tällaisiin ohjeisiin todellakin törmäsin uusimmassa Elle-lehdessä. Siinä oli esitelty neljä helppoa ja hauskaa ohjetta perunasta. Tämäpä tytsy päätti testailla jokaista ohjetta ja yksi niistä on tullut jo tehtyä. 


PERUNAVIUHKAT

Valmistusaika 1h 15min. Keskikokoisia perunoita, valkosipulia ja suolaa. 
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuivaa perunat. Halutessa voit kuoria ne.
2. Viipaloi perunat viuhkoiksi terävällä veitsellä. Kikka on tämä: laita leikkuulaudalle vaakasuunnassa kaksi syömäpuikkoa tai jotain muuta ohutta. Siivuta peruna niiden välissä, niin et pääse leikaamaan perunaa loppuun asti. Leikkaa siivut 2-3mm levyiksi. 
3. Aseta perunat vihkapuoli ylöspäin uunipellille. Lisää mukaan valkosipulinkynnet ja mausta suolalla. 
4. Kypsennä tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä ja rapeita. 
VINKKI: Voit lisätä perunoille ennen paistamista myös parmesaaniraastetta tai pirskottaa päälle oliiviöljyä. 


Helppo ja suht nopea ruoka. Jännä miten perunasta saa niin monenlaista ja maku on aina hieman erilainen. Aaah rakastan niin paljon perunaa. Voisin sanoa helpostikin hyvästit riisille ja pastalle, vaikka toki nekin ovat kivoja lisukkeita lautasella. 
Tuo viuhkaperuna oli kyllä tosi maukas helposta ohjeestaan huolimatta. Sille kaveriksi tein ihan perus uunilohta ja salaattia. Kalaakin pitäisi opetella tekemään useammalla tavalla, ettei ainoat vaihtoehdot olisi kalakeitto tai uunikala, puhumattakana nyt kalapuikoista mutta voiko tuossa edes puhuakaan kalasta?


Lehteen jäi vielä siis odottelemaan sellaiset ohjeet kuin Rosmariiniperunat, Perunajuustogratiini sekä  Uuniranskalaiset. Noista haluan ensimmäisenä kokeilla tuota juustogratiini pottua. 
Sämpylät/leivät ovat toinen kohde joihin haluaisin löytää jonkun uuden, kivan ja helpon ohjeen joka tulisi näppärästi vaikka iltapalaksi.

Hiihtolomaviikko on meidän perheessä vierähtänyt ihan kotinurkissa. Juurikaan kummallisia juttuja ei olla tehty, oltu vain. 
Tänään vietiin lapset serkun kera Superparkkiin päiväksi rimpuilemaan. Välillä käytettiin lapset syömässä ja eikun takaisin juoksemaan. Arvatkaa vain oliko moisessa paikassa ketään muuta näin hiihtolomalla? Ei tarvinu lasten keskenään riehua. 
Sillä välin kun lapset olivat Superparkissa, tein minä treffit lempparikahvilaani ihanan Blogi-ystävän Jaanan kanssa. Olisin voinut jutella Jaanan kanssa vaikka iltaan saakka mutta jossain vaiheessahan ne lapset alkoivat soitella, että nälkä kurnii. Jaanan kanssa ollaan tavattu muutaman kerran aikaisemminkin mutta pikaisesti ainoastaan. Aivan ihastuttavan sydämellinen ja mukava bloggaaja. En voi kuin aina vain huokailla kuinka mahtavia ihmisiä olen blogin kautta tavannut. 

Näin ihanalla kukalla Jaana ilahdutti minua. 


Kahvihetki Cafe Roosterissa. 
Nyt sujahdan villasukkiini ja uppoudun huippuhauskan kirjan lumoihin. Ihanaa lauantai-iltaa juuri sinulle. 

-Nanni-

18 kommenttia:

  1. En tiedä tarkoititko, että kaipailisit uusia ideoita itse sämpylöihin/leipiin vai uusiin täytteisiin/päällisiin, mutta pakko vinkata mun suosikkireseptistä, jolla voi tehdä sämpylöitä tai leipää.. Perus juustoilla ja kasviksillakin tulee aivan ihania herkkuja, kun leipä on niin maukas ja ihanan rapeakuorinen.

    Tässä linkki, jossa olen kirjoitellut tuosta helposta ohjeesta: http://purkkapallopurkkaa.blogspot.fi/2014/04/sikke-sumarin-sampylaresepti.html?m=1

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos Kirsi, miepä kurkkaan tuon linkin samantien.

    VastaaPoista
  3. Nanni, olipa ihana nähdä <3 Mulla on tullut tehtyä tuota perunaohjetta, mutta vain lohkoperunoiden muodossa. Ihanan hyviä ja maistuvia ovat :) Peruna on kyllä monipuolinen ruoka! Ihanaa iltaa koko teidän perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli Jaana tosi ihana nähdä, nähdään useamminkin.
      Peruna on niin ihanaaa...

      Poista
  4. On kyllä niin totta, että samat pöperöt pyörii kotilistoilla:)
    olen aika arka kokeilemaan uusia ruokia päätä pahkaa, ennenkuin olen maistanut jotain, tykästynyt.
    Pitäis kai olla rohkeampi?!
    Hyvältä näyttävät nuo sinun ruuat kyllä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, että mielummin maistelee ensin ja kokkailee vasta sitten.

      Poista
  5. Ootko kokeillut sitä että vain leikkaat potut veneiksi. Sekaan öljyä ja jotain grillimaustetta tai jotain muuta mauste seosta ja suolaa jos tarvitsee. Öljy,mausteet ja potut sekaisin ja uuniin 250 astetta,niin kauan että potut on kypsiä.. Melkein kuin ranskalaiset mutta ei kuitenkaan. Mie olen näitä joskus tehnyt ja tykännyt..
    Pottumuusia ja vuohenjuustoa kun sekoitat keskenään ja lämmität uunissa niin tulee uutta makua..
    Annukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu noita lohkopottuja meillä tehdään usein, tänään viimeksi. Ne on kyllä helppoja ja hyviä ja sopii moneen ruokaan.

      Poista
  6. Vaikuttaa herkulta. Minä olen siitä onnekas nainen, että mulla on kokkaava mies kotona... Tekee herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IHanaa, tuollainen kotikokki on melkoinen aarre.

      Poista
  7. Perunaviuhkoja en ole ikinä tehnyt, näyttääpä mielettömän hyvältä. Ihania hetkiä Nanni hyvän kirjan parissa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia, sen kimpussa olen istunutkin aika monta tovia.

      Poista
  8. Me syödään todella harvoin perunaa, mutta välillä on pakko saada rosmariiniperunoita, ne on niin hyviä varsinkin jos ne tekee lapin puikulapotuista. Ihanan kukan oot saanut :)
    -Päivänsäde-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse rakastan perunaa, samoin leipää. Niistä kahdesta en luopuisi millään.

      Poista
  9. Vaikuttaa kokeilun arvoiselta pottureseptiltä. Kaikki vaihtelu erittäin tervetullutta tännekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtelua tosiaan kaipaa ku aina samat pöperöt pöydässä.

      Poista
  10. Oikein hyvää naistenpäivää sinulle ihaNainen<3
    Ja pakko tunnustaa, että nyt kutsuu jääkaappi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Lady, ihanaa näistenpäivää sinullekin <3

      Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -