TYÖPAIKKAHÄIRIKKÖ

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Maailmallahan tehdään kaiken maailman tutkimuksia jatkuvalla syötöllä joita meille raportoidaan radioissa, lehdissä, televisiossa, somessa jne... Varmaankin jokainen on joskus törmännyt vastaavaan lauseeseen... "Itäsiperian hylkeillä tehdyllä tutkimuksella osoitettiin, että naiset ovat miehiä kovempia puhumaan" jne... Otapa selvää, uskoako näihin tutkimuksiin ja päätös onkin lähinnä kuuntelian harteilla. 
Olen innokas radio Voicen kuuntelia ja viikolla puheenaiheena oli työpaikkahäiriköistä. Jonkun hienon tapakouluttajan oppien mukaan töissä ei kuuluisi lörpötellä omia asioita. On epäkohteliasta ja häiriköivää kertoa lähes kaikki omasta elämästä. Kun työkaveri kysyy, että kuinka viikonloppu meni, kuuluisi tällaiseen kysymykseen vastata ainoastaan tyyliin "ihan mukavasti". Missään nimessä töissä ei saisi maanantaina luetella kaikkia ravintoloita joissa on viikonlopun aikana käynyt ja mitä kaikkea muuta on ehtinyt toilailemaan. 
Itse olen pitänyt itseäni kohtalaisen sosiaalisena, jopa liiankin avoimena ihmisenä joka luottaa lähes jokaiseen  vastaantulijaan ja juttelen ilolla ja kerron kuulumisia pidemmän kaavan kautta.  Muistan kyllä myös kysyä toisenkin kuulumiset. En siis olekaan sosiaalinen ja avoi ihminen vaan uusimman käsityksen mukaan taidankin olla tapakouluttajan mukaan työpaikkahäirikkö. Kuinkahan saisin kitkettyä itsestäni tämän haitallisen tavan pois, olla kertomatta töissä kenellekään mitä minulle kuuluu, saatikka mitä perheelleni kuuluu. Työyhteisöni on kerrassaan ihana, siellä jutellaan asiasta kuin asiasta ja suurin osa työkavereistani on myös ystäviäni joiden kanssa olen tekemisissä myös työn ulkopuolella. Loukkaavaa minusta olisi jos emme juttelisi töissä lainkaan omia asioita vaan vaihtaisimme hyvin suppeasti lauseita. Ilolla jatkossakin kuuntelen työkavereitteni/ystävieni kuulumisia ja tuskinpa osaan tästäkään eteenpäin olla itsekään hiljaa. 


Työpaikka häirikkö tässä terve, kaikesta huolimatta, ihanaa viikonloppua kaikille ja maanantaina kerron varmastikin mitä minulle kuuluu viikonlopun jäljiltä. 
-Nanni-

11 kommenttia:

 1. Ihanaa viikonloppua sinulle toivottelee toinen työpaikkahäirikkö:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa viikonloppua sinullekin :)
  <3

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö, että luin sellaisen jutun, jossa oli hauskasti kerrottu, että introverteille pitäisi olla oma alue työpaikoilla. Näin kaikki tietäisivät, että sellaiset ihmiset haluavat vain uppoutua omiin töihinsä. Itselläni on sosiaalisuuden puuskia, ja välillä on kiva olla vain ihan hissukseen. Olen kyllä työpaikoissani tottunut, että joidenkin asioista tietää enemmän ja toisten vähemmän. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Moi. Täällä toinen työpaikkahäirikkö :D
  Hyvää viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 5. Vähän samoja ajatuksia heräsi minullekin kun luin miten pitäisi olla "simpukkana" töissä.

  Taitaa kultainen keskitie olla tässäkin paras ohje,
  jotain persoonaa pitää itsestä antaa, mutta
  nyky työelämässä ei taida ehtiä kaikkea ja perusteellisesti kertomaan.

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen sitten työpaikkahäirikkö!
  Onneksi meitä taitaa olla useampia ;)
  Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 7. Aika mielenkiintoista, tuon myötä katoaisi kyllä mukavuus työpaikalle menosta. Kyllä mulla ainakin työkaverit ovat myös ystäviä, jotkut läheisempiä kuin toiset :)

  VastaaPoista
 8. Täälä ilmottautuu yks häirikkö lisää;)

  Hauskaa viikonloppua Nanni<3

  VastaaPoista
 9. Hih, sama diagnoosi...olen syyllistynyt sosiaalisuuteen (vai mikä tämä häiriköinti nyt onkaan) hyvinkin säännöllisesti :) Voi sissus, mihin maailma menee...istutaanko kohta vaan kotona päätteellä ja tilataan ruokakin kotiin, niin ei tarvitse mennä ulos. Eikä nähdä ihmisiä :)

  VastaaPoista
 10. Huh, kuka sitä töissä nyt jaksaisi puhua töistä pelkastään :) Minä en ainakaan :) Ihanaa viikonloppua Nanni <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -