ILLAN TORKKU, AAMUN VIRKKU VAI...

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015


... illan virkku, aamun torkku vai ei kumpaakaan tätä? 
Itse olen vähän sekä illa virkku ja illan torkku mutta en koskaan aamun torkku. Nousen aamuisin aina aikaisin. Vaikka kuinka koittaisin nukkua pitkään niin ei, ei se vaan onnistu ja rakastankin rauhallisia pitkiä aamuja. Mieheni nukkuu helposti niin pitkään kuin hänen vain antaa nukkua mutta jossain vaiheessa on kiva, että hänkin sieltä nousisi päivää aloittelemaan. 
Talvella olin iltaisin kuin nukkuneen rukous, nukahdin sata varmasti telkkarin ääreen saman tien kun leffa alkoi pyörimään. Tästä tulikin perheen kesken vitsailun aihe "äiti näki taas alku- ja lopputekstit eikä muuta". 
Kun kesä lähenee ja illat valoistuu, alkaa se kukkuminen. Valvon niin myöhään kuin vain mahdollista ja aamulla tietysti ajoissa ylös. 
En ole koskaan tarvinnut paljoa unta. Lapsenakin oli kauheaa olla kaverilla yökylässä kun itse heräsi kuuden aikaan ja kaaverit kömpi ylös kymmenen aikaan. 
Nykyään kun vapaapäivänä heräilen, istun mielelläni teekupposen äärellä blogeja lukemassa. Millainen nukkuja sinä olet? Tarvitsetko unta 12 tuntia ennen kuin olet pirteä kuin peipponen?


Joka ilta kun lamppuu sammuu ja saapuu oikea yö...
-Nanni-

17 kommenttia:

 1. Mun pitäis nukkua 8 tuntia, että oisin virkeä aamulla. Koetan siihen pyrkiä, mutta aina en siihen pääse. Kesällä tosiaan unet jää lyhyemmiksi. Kun aamulla herää ajoissa, niin ehtiikin paljon touhuta päivän aikana:) Aikainen lintu madon nappaa, vai miten sen meni ;) Ihanaa aurinkoista ja virkeää sunnuntaita Nanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse valvoin jossain vaiheessa ihan liian myöhään ja olin aina aivan kuitti. Nykyää pyrin että arkena nukkuisin sentäs hieman enemmän.

   Poista
 2. Täällä on illan kukkuja ja aamun torkkuja, lomalla ja viikonloppuna olenkin tuollainen, mutta arkena yritän saaha nukuttua myös n. 8 tuntia, että seuraavana päivänä olis pirtsakka olo.
  Meillä paistaa aurinko ja just muuten heräilin ja join ekan kahvin....
  Upeaa päivää Nannille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on ollut tosi sievä päivä. Enemmän vain olisi pitänyt olla ulkona.

   Poista
 3. Minä nukun valon kanssa. Eli kesällä vähemmän, talvella paljon enemmän unta. Huomaa jo tämän valon määrän lisääntyneen ja unet jäävät vähemmälle. Talvella nukkuisin melkein koko ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Kesällä vähempikin riittää.

   Poista
 4. Samoja piirteitä meidänkin perheessä :) minä olen aamukukkuja, miesväki kykenee nukkumaan puoleen päivään. Tosin Ukkokulta on kuntokuurinsa kautta tullut aamuvirkummaksi. Menen kyllä aika säännöllisesti yhdentoista maissa nukkumaan ja herään kuudelta , viikonloppuisin nukun tunnin pari pidempään. Mukavaa sunnuntaina !

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana postaus <3 Heh minä en ole hyvä kummassakaan päässä, päiväihminen olen. Ihanat lakanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamut on ihania. Viikonloppuina siis.

   Poista
 6. Minullakin vaihtelee tosi paljon tuo, että olenko illan virkku vai torkku sekä toisinpäin...Työni puolesta joudun heräämään lähes joka arkiaamu klo 5:00, joten pyrin menemään nukkumaan viimeistään klo 22. Tosin tuntuu, että tuo seitsämän tuntiakin on ollut liian vähän unta, ja tällä viikollakin sammahdin yksi ilta jo 20:15...yhtä aikaa lasten kanssa :). Jos ei olisi työnpuolesta tuota aikaisin heräämistä, niin saattaisin helpostikin valvoa yö kahteentoista ja aamulla heräillä siinä ysin pintaan...Myös pienet lapset pitävät huolen siitä, että meillä noustaan myös vapaapäivien aamuina seitsemän pintaan :). Toisaalta ehtii paljon, kun herää aikaisin :). Joka tapauksessa uni on minulle yksi arjessa jaksamisen välttämättömyyksistä, joten priorisoin nukkumaanmenon nykyisin monesta esim. bloggaamisen edelle :). Mukavaa sunnuntaita teidän perheelle :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse joudun arkena myös heräämään tosi aikaisin ja senpä vuoksi olen pyrkinyt aikaistamaan nukkumaanmenoa. Nyt kesän kynnyksellä illat taas pitenee.

   Poista
 7. Mie tarvin kahdeksan tuntia unta... Mielellään sitä kesällä on myöhempään hereillä.. Tosin neiti verottaa paljon valvomista kun pitää olla hereillä aamusta kun hän herää. Yritin tässä ottaa päikkärit yks päivä,mutta neiti olikin löytänyt minun meikit.. Peitevoidetta oli pitkin neitiä ja makkarin mattoa..Hiukan siivoamista :/
  Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih. Noilla meikillä sotkeminen on kyllä mielenkiintoista. Muistan ku serkku sotki pienenä mun äidin uudet meikit ja läträsi sekaan vielä uuden hajuvedenkin.

   Poista
  2. Oi ei :( Äitiäsi taisi harmittaa tosissaan.. Matosta en ole vielä saanut meikkivoidetta pois, mutta pitää ottaa jytymmät aineet käyttöön.. Onnistui neiti poltetaan sormeen hienon vedikellon ja ei suostunut sanomaan missä se tuli. Nyt sormissa on jotain näppyjä kait,pitäis päästä kattoon tarkemmin mitä ne on..
   Annukka

   Poista
 8. Hei, Nyt menee ohi aiheen, mutta muistelen lukeneeni blogistasi, että kävitte Luulajassa? Oliko siellä joku Outlet kylä? Jos niin mitä kauppoja siellä oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olihan siellä sellainen. Mitähä kaikkea siellä oli tai paremminkin mitä siellä ei ollut 😀. Öööö urheiluliikkeitä stadium xxl-sport, lindex, kappahl, henkkis ja paljon paljon muuta. Osan nimiä en edes tiedä, osa oli sellaisia mitä en ole suomessa nähny. Itse keskustaki oli tosi ihana.

   Poista
 9. Mä kans nukahtelen kyllä leffaa kattellessa! Näin kävi viimeks Selänne "dokkarileffaa" kattellessa pe. :)
  Viikolla menee 6h unilla, mutta sitten oonkin pe. niin rättipoikki, et sänky kutsuu jo kello 22.
  Aamun virkku, en oo koskaa. Ja en taida koskaan tullakkaan! :D Tosin ku herätyskello soi aamuisin ennen kello 6 niin nousen samantien ylös, en jää vitkuttelee sänkyyn!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -