MITÄ ISOT EDELLÄ...

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

...sitä pienet perässä. Meillä lapset tulee kyllä vanhempiensa jalanjäljessä, siitä ei pääse mihinkään. Poika tulee kiekkomaailmassa täysin isäänsä ja neiti askertelu ja leipomisinnostuksessaan minuun. Kirjastosta mukaan lähtee joka kerta jotain alan kirjallisuutta. Viimeksi mukaan lähti askartelukirja josta neiti omatoimisesti ompeli hiirtä muistuttavan hernepussin ja tälläkertaa löytyi "Leivotaan, makeaa ja suolaista"-kirja. 
Kirja on täysin loistava leivontakirja sillä ohjeet on nopeita, helppoja eikä ainesosatkaan aina välttämättä vaadi kaupassa käyntiä. 
Viikolla innostuttiin jo kokeilemaankin kirjassa olevaa ohjetta.


Nakkikääröä helpompaa ohjetta ei olekaan. Tuon iltapalaherkun osaa loihtia pienempikin lapsonen, jos ei ihan yksin niin apuna ainakin. Muuta ei uunin lisäksi tavittu kuin lehtitaikinaa, nakkeja ja mausteita. 
Tosi kivoja suolaisia herkkuja. 
Osaan kääröistä laitoin ennen paistoa juustoa päälle, toi kivan maun sillä lehtitaikina on aika mautonta sellaisenaan. 

Täällä on tänään ollut melkoinen puhuripäivä, ilma itsessään on ollut tosi aurinkoinen ja piha on vetänyt puoleensa kerran jos toisenkin mutta tuuli pöllyttää hiekkaa todella ärsyttävästi. Hammaslääkäri kiittää kun hampaissa narskuu katupölyä. 
Takapihalla ei lunta ole kuin pieni piste, eli pian saa harava kyytiä. Kahvikupponen kourassa kiertelin tänään kurkkimassa, että mitäs kukkapenkille kuuluu, no ei vielä paljoa mitään. Hiljaa hyvä tulee. 
Ikkunan pesuinnostus iski päivällä mutta innostus laantui eka ikkunan jälkeen. Eihän sitä kerralla kannate hyvää innostusta käyttää. Voiko mahtavampaa olla kuin se, että kesä tekee vauhdilla tuloaan. 

Koivun oksan korkealle teki peippo pesän...
-Nanni-

13 kommenttia:

 1. Herkkua! Kiva, että lapsi on innostunut kokkaamaan ja ompelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti on kyllä melkoinen puuhailija.

   Poista
 2. Nakkikäärö vois olla niin mun makuun, ja ehkä osaisin tuommoisia tehdäkin :D Minä haravoin eilen pihan mutta ikkunoihin en ole vielä koskenut, katsellut vain kuinka likaiset ne on... Vaikka ollut tuulinen päivä niin ollaan silti niin nautittu keväisistä auringonsäteistä, ihanaa kun illallakin on valoisaa :)
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi oli lämpimänä herkullisia mutta ei enää seuraavana päivänä kovinkaan kummoisia.
   Ikkunat on todellakin likaiset, niistä ei pääse eroon vaikka kuinka katsetta kääntäisi. Onnistuin pesemään vain yhden, sit lähdintakasin pihalle :)

   Poista
 3. Teillä on sielä kevät pitkällä.. Meillä lainehtii etupihan vedestä ja neiti tykkää. Saa pestä ulkoiluvaatteita kerrassaan. Takapihalla on lunta todella paljon.. Leikkipuistossa kootimme eräs päivä käydä mutta lunta oli vielä paljon.. No onneksi toppavaatteet sentään voidaan pestä kaappiin odotetaan ens talvea :)
  Neiti varmaan tulee minuun ja mieheeni, tykkää tehä ruokaa..
  Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on topat saatu pestä jo kokonaan pois ja viedä varastoon. Toivottavasti takatalvi ei yllätä.

   Poista
  2. Toivottavasti ei yllätä.. Vaikka mihin on kadonnut ne lämpöiset vaaput mistä lapsena sain nauttia? Toivottavasti vappuna oli kaunis ilma jotta voisimme edes Rollovapun tapahtumassa pyörähtää. Koko perheen ulkoilutapahtuma..:)

   Poista
 4. Tänne ei vielä ole iskenyt minkäänlaista innostusta ikkunanpesuun!
  Inspistä odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin se laantui alkutekijoihin. Jospa se tulisi jossain vaiheessa uudestaan.

   Poista
 5. Siellähän on jo aivan lumi lähteny!
  Kyllä tääläki on lähteny jo paljon pois, mutta vielä on paljon jäljellä!
  Kova tuuli ollut täälläkin.
  Ihanaa on, kun kesä on vielä kokonaan edessä!
  Kivaa tulevaa viikkoa Nanni<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei täällä juuri enää lunta nähdä. Nyt odotellaan silmuja puihin.
   Ihanaa viikkoa sinullekin Sari <3

   Poista
 6. Oi mitä herkkua! Aikoihin en ole näitä syönyt, pitänee harkita kokeilemista :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä ne lumet jo lähtee nyt vauhdilla täälläkin, uskotaan ainakin :) Jokakeväinen riemastus onkin ihmetellä mitä paljastuu lumien alta puutarhan kasvustoista. Tällä kertaa ei ainakaan koristepensaita ollut kukaan järsinyt nysiksi talven aikana.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -