PERINTEISTÄ VAI JOTAIN IHAN MUUTA?

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015


Kummivanhemmuus on suuri kunnia jolle varmaan kukaan ei halua sanoa "Ei kiitos". Kun tuoreen vauvan vanhemmat pyytävät pienokaisensa kummiksi, häkellyn sanattomaksi ja silmiini nousee väistämättä onnenkyyneleet. 
Ensimmäisen kummilapseni sain heti ripille päästyäni joten hän on jo täysi-ikäinen, erittäin kaunis, herttainen nuori nainen, Pipunan kummitäti. Pienin kummilapseni, meidän ainoa yhteinen kummilapsemme täyttää kesällä kaksi vuotta, samana päivänä kun me juhlimme hääpäiväämme. Tähän väliin mahtuu reippaita koululaisia jotka kasvavat silmissä. 

Minun kummikehys. Äitini tekemässä kastepuvussa on kastettu myös meidän lapset.
Uusin tulokas on vielä nimeä vaille. Mieheni sain pyynnön tulla tälle pikkuprinsessalle kummisedäsi. Ilomielin hän otti tehtävän vastaan. 

Kummilusikkani kaipasi epätoivoisesti jo kiillottamista. Tulihan siitä vielä tosi tyylikäs. 
Nyt kysymyksenä onkin, mitä vauvalle muistoksi eli kummilahjaksi? 
Onko perinteinen kummilahja vielä se suosituin?  Kehys, lusikka mitä näitä nyt onkaan vai jotain ihan muuta?


Meillä lapset saivat kummilahjaksi mm...
- Kastevesipullon, kirjan, sormuksen, hopeisen albumin...
- Soittorasia/korurasian, kehyksen, hopeisen albumin...
Itse olen ostellut kummilahjoja aina sen mukaan mitä tarjolla on ollut ja mikä on sillä hetkellä tuntunut mieluisammalta. Tuolle ihanalle kaksi-vuotiaalle prinsessalle laitoimme Nomination-korun sydän palasella. 


Tätä samaa korua mietin tälle uudellekin pienokaiselle. Koruun voisi laittaa vauvan nimikirjaimen tai vaikka sen sydämen, enkelin, ihan mitä vain ihanaa. Korua voisi sitten kerätä synttäreillä ja jouluna, kunnes se on täynnä. 
Onko Nomination huono lahja vauvalle? Toisaalta jos tarkemmin ajattelee, eipä tuo taida sillä hetkellä ymmärtää lahjojen päälle, olipa ne sitten kehyksiä, lusikoita, koruista nyt puhumattakaan. 


Ristiäiset on äitienpäivä viikonloppuna. Vaatteita pitäisi sinne jo miettiä. Itsellä taitaa kuviot olla selvillä mutta neidin kaappia joutuu varmaan syynäilemään tarkemmalla silmällä. Lapsilla noi juhlavaatteet menee huomaamatta pieneksi kun niitä harvoin tarvii. Itse ei enää kasva vaatteista yli, korkeintaan vain leveys suunnassa. 

Millaisia lahjavinkkejä sinulla olisi mielessä?
-Nanni-

20 kommenttia:

 1. Minusta tuo nomination on upea lahjaidea, jota tosiaankin voi täytellä pikkuhiljaa...

  VastaaPoista
 2. Kummius on itsellenikin kunnia-asia, mutta kaikille se ei sitä ole. Yhden lapsemme kohdalla yksi henkilö kieltäytyi kummiudesta.

  Lahjat on aina vaikeita valita. Olen viime vuosina suosinut muuta kuin niitä perinteisiä, esim. vaatteita tai muuta hyödyllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Aika erikoista että joku kieltäytyy kummiud3sta mutta sehän on jokaisen oikeus sekin.
   Ehkä päädymme koruun.

   Poista
 3. Ihana tuo oma kastekehyksesi, minun kastekuvassa taitaa olla samanlainen kehys <3 Itse ostin perinteisen kummikehyksen kummitytölle, mutta koru olisi myös kaunis ajatus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHanaa kun itselläkin on jotain kummilahjoja tallessa.

   Poista
 4. Kummius on kyllä tärkeä asia. Minulla ja miehelläni on 7 yhteistä kummilasta! :) On siis pitänyt jo jossain vaiheessa osata ajatella, että jotain on tullut tehtyä oikein kun näin monesti tuo kunnia on osunut kohdalle. Tytöille olemme ostaneet Kastehelmet. Se on kaunis helmikaulakoru, johon tulee jatkopala mukaan joten helmet sopivat vielä aikuisenakin. Meidän kaikilla kolmella tytöilläkin on sellaiset. Niitä voin siis suositella tytölle. Pienin tyttömme sai myös Georg Jensenin norsusäästölippaan, joka on kyllä tyylikäs lahja. Itse en suosi noita perinteisiä lusikoita ynnä muita, sillä ne jäävät vain koristeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kastehelmetkin olisi kyllä todella ihana ajatus. Niitäkin voisi liikkeessä katsella. Valinnanvaikeus alkaa olemaan jo suuri.

   Poista
 5. Itse arvostaisin eniten tuota nomination korua! Tosin myös kastehelmet on kivoja ja niitä on sellaisiakin, joihin saa lisää ajan myötä! Ois ihana kun kummilapsi kävelis kastehelmissä alttarilla aikuisena. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TUo kastehelmi alkoi kiinnostamaan itseäkin tosi paljon. PItää niitäkin katsella liikkeessä.

   Poista
 6. Meillä on myös kolme kummilasta, yksi 8-vuotias sekä kaksi 4-vuotiasta poikaa. Kastelahjaksi ollaan ostettu aina jotain perinteistä, kaikkien vanhempien toiveesta. Mm. valokuvakehys taikka albumi johon lapsen syntymämitat voi kaivertaa on ollut suosikki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin kyseltiin vanhempien toivetta lahjasta mutta saatiin kuulemma vapaat kädet.

   Poista
 7. Kummius on niin ihanaa <3 Saa hupsuttaa kummilasten kanssa ja olla se "rentotäti" , kun omille pitää olla enemmän auktoriteettinä... Itsekin sain ekan kummilapsen heti rippikoulun jälkeen ja hänen kanssaan jopa opiskelimme samassa opinahjossa yhtäaikaa, hän ensimmäistä ammattiaaan ja minä toista :) Meillä on yhteensä 6 kummilasta ja on ihanaa kun saadaan osallistua heidän elämään ja he meidän :)

  Keskimäinen lapseni sai kummeiltaan juuri Nomination rannekkeen, johon jouluna ja synttäreinä on tullut hiljalleen uusia paloja. Se on minusta tosi hyvä lahja ja tulee taatusti käyttöön. Jaanan ehdottamasta korusta en ole kuullutkaan, mutta sekin kuulostaa ihanalta vaihtoehdolta !

  Mukavaa torstaita ja toivon, että aurinko paistaa teilläkin siellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastehelmet kuulostaa ihanalta joita ajattelin katsella liikkeessä mutta Nomination on vielä vahvasti mielessä.
   Kummius on kyllä todellinen kunnia asia. Meillä kaksi kummilasta asuu lähellä ja heitä on ilo nähdä usein mutta muut asuvat reippaasti kauempana. Noita lähellä asuvia tulee ehkä hieman enemmän lellittyä.

   Poista
 8. Se on aina homma valita lahjaa kummeille.. Tuo on hieno lahja :) Tuollaisen minäkin voisin hommata omalle kummipojalle..:)
  Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläänhän sitä ostaisi sellaisen lahjan josta olisi iloa niin vanhemmille kuin lapsellekin.

   Poista
  2. Toki ja paljon on minulla juurikin tästä syystä tullut vaatteita hommattua..:) Vaikeaksi käy silloin jos vanhemmat sanovat että kaikki käy.. Neidin kastelahjat on aikalailla koristeena. Sai ihanan sydän korun kummisedältään mutta en ole raaskinut sitä tytöllä käyttää. Ehkä ei mene aikuisena kaulaan mutta mukava muisto se siltikin on :)
   Annukka

   Poista
 9. Meidän lapset ovat saanet kummilahjaksi valokuva-albumin, jossa kantena on hopeinen kehys. Näin digiaikana kun kuvat on yleensä kännykässä tai koneella on ihanaa teettää ristiäiskuvat paperiversioina ja saa ne arkistoitua albumiin. Näitä kuvia ollaan monet kerrat muksujen kanssa ihailtu. Kanteen saa kaiverrettua nimen, painon, pituuden jne :) Omat kummilapseni ovat jo isoja, heille olen rippi- ja yo-lahjaksi ostanut valokuvakehyksen ( risti tai lyyra ), johon voi juhlakuvan laittaa.

  -Karoliina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on molemmilla lapsilla noi hopeiset albumit, ne on tosi ihanat. Meillä niihin on laitettu lasten ristiäiskuvat, niitä on kovasti lasten kanssa katseltu ja muisteltu vauva-aikaa.
   Meillä on tosi paljon kuvia muutenkin albumeissa ja kirjoissa. Kuvia tulee otettua paljon ja tykkään ne tehdä kuviksi saakka.
   Kastelahjoja olisi vaikka mitä ihanuuksia, niistä nyt kun osaisi valita sen oikean.

   Poista
 10. Meillä mieluisampia kummilahjoja ovat olleet kummisormus ja kastekehys kaiverruksella. Aivan ihania molemmat. Tuo Nomination-rannekoru on mielestäni myös ihana lahjaidea, sellaisen meidän neiti sai myös yksivuotislahjaksi :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -