ANTIIKIN SIDE

lauantai 30. toukokuuta 2015

Viimeinen postaus reissustamme Turkkiin tulee tässä. 
Viikon loma vierähti aikalailla hotelli alueella. Edellisestä postauksesta ilmeni kuinka ihana paratiisi tuo hotelli alue altaineen ja aktiviteetteineen oli joten sen suurempia seikkailuja emme porukalla kaivanneet. 
Yhtenä päivänä otimme porukalla taksit ja ajoimme Sideen. Siellä tiedossa oli ainakin raunitoita sekä satama alue. Järkevää olisi ehkä ollut hieman ottaa selvää, mitä muuta tarjottavaa Sidellä oli mutta jäipä tutkittavaa seuraavallekin kerralle. 
Tuo kaupunki reissu oli hiostavan kuuma. Shortseista ja topista huolimatta tunsin kuinka hiki valui pitkin selkää ja lähes jokainen seurueestammd huokaili tuon tuostakin kuumuutta. Matkaan otetut vesipullot tyhjenivät hetkessä ja mehujäätelökojullakin piti pysähtyä. 
Raunioita katselimme aitojen ulkopuolelta niin kuin aikalailla kaikki muutkin turistit. Sisäänpääsylippu oli edullinen mutta päätimme, että ulkopuolellakin on tarpeeksi kummasteltavaa. 

Turkki / Side


Opasteista koitimme tavata, että rauniot olivat vanhan teatterin rauniot. Ensimmäisenä itselläni mieleen tulee kuitenkin jotain ihan muuta kuin entisajan teatteri. 

Raunioilta suuntasimme Basaarialueelle. Noista basaareista jokainen on varmasti kuullut puhuttavan paljon. Itselläni ainakin oli jonkinlainen ennakko asenne koko paikkaa kohtaan ja hieman kieltämättä pelkäsin tulevani huijatuksi. 
No tarkkanahan kyllä todellakin sai olla. Teekaupassa mieheni siskoa vedettiin nenästä jo ihan kuus nolla ja meidän muiden seistessä ulkopuolella hän huudahti  että "tulkaa joku nyt auttamaan, noihan kusettaa minua ihan täysillä". Onneksi tilanne selvisi ja matkaan lähti pussillinen paikallista herkkua. Suuren suuria ostoksia emme tehneet, mutta jotain pientä ostettavaa kaupungilta löytyi. Poika halusi ostaa tiettyjä urheiluasuja ja siinä ostoksia tehdessään sai itselleen uuden bestiksen. Turkkilaiset vaikuttavat todella lapsirakkailta ja ystävällisiltä. Toukokuun puoliväli on vielä rauhallista aikaa matkustaa Turkkiin mutta koulujen loputtua sesonki kuulemma vilkastuu todella. 
Kameleita Turkissa kuulemma on kuvattavaksi saakka, joskin niiden kuvaamisesta meitä varoiteltiin useaankin otteeseen. No ei tuottanut ongelmaa olla kuvaamatta kameleita, sillä ainuttakaan ei vastaan tullut. Liekö olimme edes oikeassa paikassa. 
Hieman huvittuneena kuuntelin varoituksia kamelien kuvaamisesta. Siitä kuulemma voi joutua maksamaan jos omalla kameralla menee moista eläintä kuvaamaan. Hämmästykseni oli mammutin kokoinen kun otin Pipunasta kuvan apteekissa kissan kanssa joka nukkui apteekin nurkassa. Kuvan oton jälkeen omistaja tokaisi minulle "five euros". Sus siunaa, että tämä akka hermostui moisesta ahneudesta, unohdin apteekki ostokseni sen sileän tien ja painuin lapsineni kaupasta hyvin vauhdilla. Pitäkää kissanne ja kamelinne.


Satamassa bongasimme hotellimme vastarannalta. 
Pienen kaupunkikierroksen jälkeen suuntasimme hikisinä mutta tyytyväisinä takaisin hotellille. 

Hotellilla oli kauneussalonki jossa piipahdimme useaankin otteeseen, siellä leikkautettiin partaa, hiuksia, laitettiin kysiä ja lettejä. Mielenkiinnolla istuin tuolla katselemassa heidän työskentelyään ja voin kyllä hämmästyksekseni sanoa, että todella tarkkaa ja huolellista työtä he tekivät. Uskokaa tai älkää mutta ainuttakaan naiskampaajaa en salongissa nähnyt. Se ainoa nainen joka paikassa työskenteli, oli kosmetologi. Kaikki muut olivat miehiä. Nauroimme miehelleni moneen kertaan, ettei häntä helpolla paikallisesta erota. Taidettiin häneltä muutamaan kertaan kysyäkin, että onko hän turkkilainen? No ei ole ei. 

Meidän neidille kampaamokokemus oli ihka ensimmäinen. Tähän saakka hiukset on neidiltä lyhentynyt minun toimesta. Tarkkaavaisesti tyttö seurasi lettien tekoa. Enpä ole koskaan kenenkään nähnyt niin näppärästi lettejä tekevän. Siinä saa itse jokusen kerran harjoitella jos haluaa samaan aikaan ja tulokseen päästä. 


Pikkuletit
Kovasti täällä on jo uudesta matkasta haaveiltu. Sen verran paljon ihastuimme tuohon paikkaan ja hotelliin, ettemme näe mitään syytä etsiä ensi kerralla uutta paikkaa. Mene ja tiedä. 

Täällä on ahkeroitu ylioppilaskakkuja ja huomenna pääsen kuvaamaan tuon ylioppilaan. Niistä kuvia tiedossa myöhemmin. 

Aurinkoista viikonloppua kaikille valmistuville ja koulunsa päättäneille. 
-Nanni-

4 kommenttia:

 1. Niin ne tekee on heti rahaa vailla kun otat kuvan sopivassa kohtaa.. Ehkä se mun neuvo kuulosti uskomattomalta mutta totta se on.
  Turkista pidän ja tuo Side näyttää hienolta paikalta.. Kuullemma Kemerissä kannattaa käydä..
  -Junnu-<3

  VastaaPoista
 2. Ihanalta reissulta kuulostaa! :) Matkoilla käymisen seurauksena on aina uusi matkakuume!

  VastaaPoista
 3. Todella upean näköistä, tuollaisissa paikoissa mielellään kiertelisi ! Porottavan kuuma on varmasti ollut :) Rodoksella kun käytiin joku vuosi sitten niin siellä oli ihan älyttömän kuuma koko ajan, tuntui ettei auta vaikka miten paljon juo sellaisessa paahteessa ja meinasi pökertyminen iskeä. Ihanat nuo pikkuletit tytöllä !

  VastaaPoista
 4. Joko olette varanneet uuden lomamatkan? Me olemme olleet Nazarilta Pegasos Royalissa viimeksi ja nyt aiomme suunnata ensimmäistä kertaa Pegasos Worldiin. Varmaan ihn huippu lasten kanssa. Tämä ja toinen lomapostaus Pegasos Worldista tulivat tarpeen, ei tarvi enää jahkailla että mennäkkö vaiko eikö mennä... :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -