KESÄLOMILLE

sunnuntai 31. toukokuuta 2015


Eilen jäin kesälomille kaikki koululaiset, niin alakoululaiset kuin ne isommatkin opiskelijat. Todella upea ilma helli ylioppilaita ja ammattiinsa valmistuneita. 
Meillä ei ollut tänä keväänä juhlia missä olisimme käyneet mutta sen verran sain olla osallinen erään nuoren neitosen juhlia, että tein hänelle tilauksesta kakut sekä eilen vietimme tunnin heinäpellolla ottamassa ylioppilaskuvat. Kerrassaan hauska hetki. Harmikseni aika loppui kesken siinä vaiheessa kun kuvattava rentoutui ja uskaltautui heittäytyä kuvattavaksi. Julkaisen myöhemmin kuvia tekemistäni kakuista ja ottamistani potreteista, osaisipa vain valita noista 398 kuvasta ne julkaistavat ihanuudet. 

Meidän perheen koululaiset toivat aamusta kotiin todistukset. Neiti sai rastitoikkarin jossa ei vielä numeroita ollut lainkaan. Esikoinen puolestaan vuodatti muutaman kyyneleenkin pettymyksestä toikkariinsa. Jouluisesta toikkarista oli useampi aine laskenut numerolla, toki muutama taas oli noussut numerolla. Kovasti tuo herkkä lapsi syytteli itseään "huonoista" numeroista eikä meidän tsemppaus auttanut lainkaan asiaan. Näin äitinä tuntuu kurjalta kun lapsi ei omasta mielestään ole ansainnut palkkiota kevättoikkaristaan. Yhteistuumin teimme päätöksen nostaa numeroita tulevana syksynä. 

Miten on, saako lasta kiittää hyvästä toikkarista rahalla? Kyse ei meidän perheessä ole mistään hurjista summista, ihan muutamista kympeistä ainoastaan. 
Itse haluan ilahduttaa lapsiamme pienellä "palkinnolla". Varsinkin esikoisen kohdalla tämä tuntuu tärkeältä sillä murrosikä painaa päälle eikä koulunkäynti kiinnosta pätkääkään. Siinä vaiheessa kun tytöt alkavat kiinnostamaan enemmän kuin koulu, saa vanhemmat tosissaan patistaa läksyjen ja kokeiden pariin. Plaaah.

Tulevan alkukesän haasteena ainakin meidän perheessä on lasten loma, eli kotona olo sillä välin kun me olemme töissä. Tämä liene sama probleema monessa muussakin perheessä. 
Onnea on ihanat isovanhemmat ja kummitäti parin kilometrin säteellä. En voisi kuvitellakaan, että jättäisin ekaluokkalaistani koko päiväksi yksin kotiin eikä meidän neiti suostuisi yksin jäämäänkään. 
Meidän huushollin kesälomat vanhempien osalta on limitetty kokonaan ristiin. Mieheni jää lomalle muutaman viikon kuluttua ja kun minun lomani heinäkuussa alkaa, hänen loppuu. Ei ihanne tilanne yhteistä lomaa ajatellen mutta helpottaa tilannetta lasten kanssa. 


Jo joutui armas aikaan ja suvi suloinen.
-Nanni-

17 kommenttia:

 1. Saa mun mielestä olla pieni kannustin :) Pääsin eilen juhlimaan ystäväni valmistumista ;) Mukava oli käydä hyvää ystävää onnittelemassa muutaman vuoden opiskelun jälkeen..;)
  -Nunnu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ammattiin valmistumista kuuluukin juhlia. Ne on niitä suuria elämän saavutuksia ja niistä tulee olla ylpeä.
   ihanaa viikkoa ihana Nunnu <3

   Poista
  2. Ihanaa viikkoa sinullekin :) Tänään töiden jälkeen istumme Amwayn aineiden pariin.. Pienellä porukalla mutta varmasti meillä on hauskaa :)
   -Nunnu-

   Poista
 2. Kyllähän hyvästä todistuksesta saa palkita. :)
  Meillä koululaisetkin pääsevät hyötymään hoitovapaastani. Onneksi ei ole vielä lomamurheita. Vastaavilla järjestelyillä muuten mentäisiin. Nyt vielä onnistuu yhteinen loma miehenkin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan omasta lapsuudestani kun kesällä olin paljon yksin kotonavanhempieni ollessa töissä. Tuolloin päivät tuntuivat todella pitkiltä.

   Poista
 3. Minusta myös saa palkita hyvästä koulumenestyksestä ja jokainen perhe tekee sen juuri omalla tapaa. :) Me ollaan tyttöä palkittu nyt jo ensimmäisellä luokalla milloin milläkin kivalla tavalla. Koko vuoden on kantanut 10 nr varustetuin kokeita kotiin joten olimme nyt vkl kylpylässä, sekä ostimme potkulaudan vielä lisäksi kun niin toivoi sitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on ihania kiitoslahjoja lapselle joka on uurastanut pitkän talven.

   Poista
 4. Kannustin on hyvä juttu ja pistää yrittämään!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Välillä vain tuntuu, ettei mikään kannusti riitä tsemppaamaan esimurkkua.

   Poista
 5. Hieno todistus <3 Ihanaa että teillä on isovanhemmat ja kummitäti lähellä. Lomaa on niin paljon ja vanhemmilla vähän, se auttaa lomien kynnyksellä aina harmaita hiuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todellakin suuri haaste miettiä, että mitä tehdään lomalla olevien lasten kanssa.

   Poista
 6. Itse olen opettaja ja tänä vuonna olen opettanut vitosluokkaa. Olen huomannut, että pojilla tosiaan meinaa murrosiän myötä motivaatio laskea koulunkäyntiin. Aika monessa perheessä kuulostaa olevan käytäntönä tuo rahapalkinto. En itse pidä sitä pahana, jos sillä saa motivaatiota nousemaan. Itse sanoin oppilailleni toiseksi viimeisellä viikolla, että annan tikkarit niille, jotka ahkeroivat matikan kirjan loppuun, kun tunneilla siihen ei ollut aikaa. En ikinä ole nähnyt Sellaista laskuintoa kuin tuon tikkarilupaukssn jälkeen :D ei enää tarvinnut miettiä, mitä tekevät tunnilla, kun aukeaman on laskettu. Jatkoivat täydellä vauhdilla seuraavaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos loistavasta ideasta. Meidän poika voisi syödä herkkuja vaikka kaiket päivät karkkipäivästä huolimatta, joten tikkaripalkkio läksyistä saattaisi olla aivan mahtava kannustin. Kiitos <3

   Poista
 7. Miksikäs ei vois palkita lapsiaan hyvästä menestyksestä ja jos sillä palkinnolla, saisi lisää innostusta koulunkäyntiinkin!
  Odottelen niitä ylioppilaskuvia!
  Kovasti oot kuvia ottanut ja varmasti vaikea valita parhaimmat, ku kaikki on niin hyviä. ;)
  Mukavaa alkanutta kesäkuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita esimurkkuja saa todellakin tsempata koulun käynnissä.
   YO kuvia tulossa ihan lähipäivinä.
   Ihanaa kesää sinnekin <3

   Poista
 8. Kyllä mekin annamme lapsille hiukan rahaa. Tärkeää on että yrittää parhaansa. Vitoseton usein pettyneitä, kun ekaa kertaa saa numerotoikkarin ja kaikki ei ookkaan kymppejä...Kivaa´viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut numerotoikkari jo neloselta saakka mutta poikee ehkä eniten harmitti kun joululta numerot olivat laskeneet reippaasti, ainakin hänen omasta mielestään.
   Kivaa viikkoa sinnekin Jaana.

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -