NIISK, NYTKÖ SE ALKAA?

tiistai 5. toukokuuta 2015

Ihanassa keväässä on oma ikävä kääntöpuolensa, siitepöly. En ole ainoa niiskuttelija tämän kevään kanssa ja varmasti siellä on lukijoita jotka niin tietävät mistä minä puhun. 

En todellakaan ole aina ollut allerginen koivulle ja kaikille sen "kylkiäisille" eli suurimmalle osaa hedelmistä. Allergiani puhkesi esikoiseni syntymän jälkeen seuraavana keväänä ja oireet tulivat kimppuuni rytinällä. Kummastelin vuotavia, kutisevia silmiä ja silmälääkäri totesi tutkimusten jälkeen, että olin koivulle erittäin pahasti allerginen. Oireet eivät todellakaan ole tämän 11 vuoden aikana helpottaneet vaan päinvastoin ne tuntuu vain pahenevan. Olisin päässyt siedätyshoitoon muutamia vuosia sitten mutta jäin  pohtimaan asiaa ja siihen se on jäänytkin. Siedätyshoitoon olisi pitänyt sitoutua kolmeksi vuodeksi ja joka siedätyspäivä olisi pitänyt olla pois töistä. En ollut valmis sitoutumaan tuohon ruljanssiin. 

Niiskuttava, nuhainen nenä ei minua haittaa tippakaan vaan ne silmät. Voi elämä mitä tuskaa keväällä onkaan pahimmillaan ne muutama viikko kun koivu pölyttää oikein vihreänään. Nyt varmaan joku miettii, etteikö tuo tollo älyä kokeilla mitään lääkkeitä. Kokeiltu on ja paljon ja monia, mikään ei auta. On syöty tabletteja, vedetty sumutetta nenän kautta, laitettu tippaa jos toistakin jne... sellaista lääkettä ei tunnu löytyvät joka näihin silmiini auttaisi. Pahimmillaan olen muutamina vuosina joutunut olemaan jopa töistäkin pois sillä silmäni ovat tulehtuneet pahasti, ne vain vuotivat kuin putous konsanaan ja olivat punaisen turvonneet. Muistan kerran erään potilaankin katsoneen minua todella pitkään. Hän varmaan ajatteli, että olen itkenyt viikon putkeen. Totesin hänelle tukkoisella äänellä, ettei tämä ole tarttuvaa vaan olen vain erittäin pahasti allerginen. 

Kauhulla aina odotan tätä kevättä vaikka rakastankin taas toisaalta kevättä ja kesää koko sydämestäni. 
Toivon, että Turkin reissun aikana täällä koivu pölyttäisi pölyttämisensä ja tänä vuonna pääsisin helpommalla. 
Tänä aamuna salille meni niin "itkuinen" akka, että siinä jo itselläkin nolotti olla ihmisten ilmoilla. Minkäs teet.Eilen oli niin ihana ilma, että takaterassilla oli ihana istuskella ja pohtia kalusteiden esille ottoa. Terassi vain kaipaa ekana pesua ja petsiä. Jossain vaiheessa aurinko porotti niin kuumasti, että nahkarotsi oli jo aivan liikaa. 

Löytyykö sieltä muita nuhaneniä?
-Nanni-

15 kommenttia:

 1. En mie mutta tyttäreni on jollekin/joillekin siitepölyille allerginen. Onko eläimille en tiiä.. Saimme lääkäriltä ajan allergia testeihin, että nämä siitepölyt ja eläimet selviää sillä reissulla..
  Mieheni kaksi muutakin lasta kärsii näistä vaivoista..
  Itse olen saanut olla onnellinen kun kestän kaikki pölinät ja kukinnat.
  Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on kyl onnea että saa nauttia keväästä ja kesästä.

   Poista
  2. Stemppiä,Nanni siitepöly aikaan.. Onneksi se menee ohi... Jossain vaiheessa kesää :)
   Annukka

   Poista
 2. Vannon nenäkannun eli sarvikuonon nimeen! Kannattaa kokeilla jos et ole vielä kokeillut. Olin aiemmin läpi vuoden tukkoinen ja siitepölyaikaan oireet tuplaantuivat. Nykyisin käytän läpi vuoden sarvikuonoa 1-2 krt päivässä ja oireita ei ole enää lainkaan. Kaiken lisäksi tämä hoito on luonnonmukainen. :)

  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meilläkin on tuo kannu kovassa käytössä. Ihme ja kumma mut meidän neitikin antaa kannutella ja jopa tykkää siitä.
   Tuo kannu on kyllä loistava keksintö..

   Poista
 3. Ihania kuvia susta! Mulla on pientä nuhaa, vaikka mulla ei ookkaan oikeata allergiaa... Voi olla tuo kaikki pölykin, jos niiskututtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana ♡.
   Juu tuo katuööly ei helpota asiaa mut eniten mua ahistaa se koivu.

   Poista
 4. Siitepölyallergia on kyllä tympeä vaiva. Onneksi itellä ei oo varsinaista allergiaa mutta kevään tullen saattaa tulla pienimuotoista oiretta.
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
 5. Tuttu juttu - ja pahenee vain vuosi vuodelta. Minulla se pysyi suht koht kurissa pitkään, mutta kun nykyinen työpaikkani muutti uuteen taloon, jossa on koneellinen ilmastointi, se pahentui kunnolla.
  Tänään hain juuri antibioottikuurin ja lisähistamiinia - flunssan jälkeen nämä siitepölyt kivasti auttoivat poskiontelotulehduksen pitkittymistä. Ja juuri kävin kirveleviä ja turvonneita silmiä valelemassa kylmällä vedellä. Silti - en anna pihakoivujamme kaataa;)

  VastaaPoista
 6. Upeat kuvat sinusta. Mielettömän kauniit. Toivottavasti hengittäminen on tänä vuonna helpompaa :)
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Siis wau, nytkö nämä kuvat on otettu eikä viime kesänä! Ihania ja niin kesäisiä! Tsemppiä, täällä ei onneksi allergia vaivaa.

  VastaaPoista
 8. Juu nyt ne on otettu, toissa päivänä kun takapihalle paistoi aurinko. Oli tosi lämmin ja niiin ihana ilma.

  VastaaPoista
 9. Täällä ilmottautuu yksi nuhanenä lisää:)
  Olen kyllä saanut oireet pysymään poissa Histecin ja nenäsuihkeen avulla, onneksi!
  Heinänuha on hirveää!
  Kauniit kuvat ja tyylikäs sie <3

  VastaaPoista
 10. Oli kyllä ihanasti lumet sulaneet pihalta loman aikana ja tällä viikolla ollut tosi lämpimiä päiviä olla takapihalla ja grillata ^_^

  VastaaPoista
 11. Täällä kärsitään myös samasta vaivasta! Allergialääkkeitä saan syödä läpi kesän, ja niissä haittapuolena väsymys...

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -