VAARALLISEN IHANA RUSKETUS

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Rusketus
Kiitos reissun, ihoni on terveen ruskea toisin kuin talvella näytän aivan kalkkilaivankapteenilta. 
Harmi etten saanut kuviin talletettua todellista ihon väriäni vaan kuvissa näytän aika vaalealta mitä todellisuudessa en tällä hetkellä ole. 
Ihannoin kaunista rusketusta. Nuorena asuin solariumissa ja vanhoja kuvia katsellessa erotun aina joukosta tumman hipiäni kanssa. Olinko hieman onnellinen saadessani opiskeluaikoina töitä kuntosalilta, siivoojana kylläkin mutta työsuhde etuihin kuului vapaa kuntosalin sekä solariumin käyttö. Todennäköisesti solariumissa makaaminen karkasi jossain vaiheessa käsistäni enkä uskallakaan ajatella seurauksia joista saatan tulevaisuudessa kärsiä. 
Jos ruskettuminen ei olisi niin salakavalan vaarallista olisin todennäköisesti edelleenkin kesää talvea ruskea kuin papu. 


Nykyiseen ammattiini opiskellessani tajusin kaivavani "omaa hautaani". 
Nykyään ihosyöpään sairastuu vuosittain 14 000 suomalaista. Melanooman riski kasvaa joka kerta kun auringonotossa polttaa ihonsa. Onneksi itse en ole helposti palavaa sorttia mutta pitihän sitä Turkissa kerran itsensä kunnolla kärventää. 
Hysteerisen tavoin en kuitenkaan rupea mitään syöpää tai muutakaan sairautta pelkäämään mutta ehkä maalaisjärki tässäkin asiassa on viisainta pitää mukana. Mielessä enemmänkin kummittelee ihon vanheneminen joka nopeutuu liiallisesta auringon otosta, kuka sitä nyt tieten tahtoen haluaisi vanheta?

Miksi kaikki hyvä on aina pahasta? En tupakoi, enkä liioin käytä alkoholiakaan, koitan elellä muutenkin terveellisesti vaikka herkkuja syönkin. Tekipä niin tai näin niin joka asiassa tuntuu olevan haittapuolensa. 


Täällä jo sormet syyhyten mietittiin uutta matkaa vaikkei kunnolla edellisen matkan vaatteitakaan olla ehditty pestä. Reissatessa se matkakuume senkuin kasvaa. Harmi, että tuo matkustaminen on niin kallista. Olisipa ollut nuorena viisas ja matkustellut ennen lasten syntymää. 

Puolikuuta peipposesta, pääskysestä ei päivääkään. 
-Nanni-


23 kommenttia:

 1. Kyllä huomaa kuvista, että olet ruskettunut.
  Matkustelu on mukavaa ja reissuista jää aina niin kivoja muistoja:)
  Harmi tosiaan , kun se on niin kallista puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ja noissa kuvissa olen tosi vaalea mitä todellisuudessa olen. En saanut säätöjä oikein kohilleen.
   Matkustaminen on kyllä ihanaa.

   Poista
 2. Minä olin aiemmin aikamoinen auringonpalvoja. Nykyään en enää makaa auringossa ja suojaan ihoni vähintään 30-50 suojakertoimilla. Jossain vaiheessa sitä vaan tajusi, että mitä on tekemässä itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopas muuta. Ei ihan hirveästi järkeä.

   Poista
 3. Kivasti sopii yhteen mekko ja tennarit, raikas sporttinen lady look, sopii tosi hyvin sulle :)
  Vaikken ole koskaan ollut auringonpalvoja niin nuorempana tuli käytyä useampana kesänä "solariumkuuri" ennen etelänmatkoja, nyt ajatuskin siitä oksettaa :D
  Ihanaa kun täällä pohjoisessakin alkaa tuntumaan kesältä :)
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivänsäde. Tykästyin tuollaiseen rentoon menoon, vaikka tosi paljon tykkäänkin korkkareista.
   Kesä saisi kyllä kunnolla jo rytistä päälle.

   Poista
 4. Olet kyllä saanut väriä! Toivotaan tänne aurinkoa, että väri pysyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ja noissa kuvissa näytän tosi paljon vaaleammalta mitä oikeasti olen. Nyt olisi ihanaa kun tämä rusketus pysyisi.

   Poista
 5. Olet kuvissa raikkaan näköinen - ja kuvista kyllä rusketuksenkin näkeen.
  Itse en ole koskaan nauttinut auringossa makaamisesta vaan etsin niitä varjopaikkoja. Silti kärtsätty on moneen kertaan - pahiten Turkissa minäkin - ja solariumit on kokeiltu. Helpolla väriä pintaan - vähänpä sitä silloin ajatteli tai edes tiesi, mitä vaaroja siinäkin hommassa oli.
  Iloa matkan jälkeiseen arkeen <3

  VastaaPoista
 6. Olet saanut väriä :) Minusta tuntui että tunnetuin Kreikassa paremmin kuin Turkissa,mutta se taitaa johtua ihan siitä etten ehtinyt Turkissa aurinkoa ottamalla ottaa :)
  Matkustaminen on ihanaa mutta ei rahat riitä joka huomiseen matkusteluun.. Nyt lähinnä mietin paljonko pitää maksaa meidän neidin päivähoidosta.. Toivottavasti en järkyty..
  -Nunnu-

  VastaaPoista
 7. Tulipa siellä solariumissa nuorempana makoiltua, eipä silloin juuri ollut tietoa sen vaaroista. Lapsena olkapäät paloivat ainakin kerran kesässä. Se on kyllä totta, että teit niin tai näin voi sairaus silti tulla.

  Hienoja kuvia sinusta, näytät niin freesiltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♡

   Aurinko on ihana mutta sitäkin ihanuutta saa vähän varoa.

   Poista
 8. Täällä ilmoittautuu yksi auringonpalvoja. rakastan aurinkoa! Itse palan perinteisesti sen kerran ja sekin tapahtuu yleensä hartioista. Kookosrasvan nimeenvannon, ja tuon kanssa otan kyllä yllin kyllin aurinkoa kesäisin. Myös porkkanakuurin toteutan joka kevät! :)
  Aurinkoista torstaita upeus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on ihanaa mutta miksi kaikki ihana on niin kallista.

   Poista
 9. Rusketus on kyllä... minä olen ihmistyyppiä joka siis palaa eikä suinkaan rusketu. Onneksi on suncapsules joka tilannetta helpottaa suunnattomasti.

  Upea kokonaisuus ja ihana päivetys sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse rusketun mutta nykyään jo vähän pelottaa moinen harrastus.

   Poista
 10. Joo, onhan se rusketus ihan nättiä, mutta ei kai kovin järkevää itseään kärventää. Kiva asu kuvissasi.

  VastaaPoista
 11. Kyllä olet niin oikeassa, että auringon ottamisessa kannattaa on käyttää järkeä. Jos tosiaan 95% melanooma tapauksista olisi ennaltaehkäistävissä, niin varsin monin tavoin voi suojata itseään auringolta.

  Se on muuten aivan totta, matkat ruokkivat toinen toisiaan ja aina täytyy hieman olla matkaa mietittynä. <3

  Upeaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Minäkin olen pikkuhiljaa enemmän ja enemmän herännyt auringonvaaroihin ja se ihan pelottaa, mitä onkaan mm. Thaimaassa asuessaan saanut aikaan, jota ei voi peruuttaa. Äh. Viihtyisin niin auringossa! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Ihana kesänäinen. :-)

  Pekka

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -