HAASTAVAN VIIKON KIVA PÄÄTÖS

lauantai 27. kesäkuuta 2015... vaikkei viikko vielä ohi olekaan. 
No jospa menisi ensin alkuviikkoon jotta päästään tähän päivään. Tiistaina mieheni ojensi töiden jälkeen minulle paketin jonka sisällön tiesinkin. Olimme tehneet juhannus viikonloppuna himoitsemastani kamerasta loistolöydön netistä. Kamera saapui postiin jo tiistaina ja sitähän innolla päästiin tutkailemaan ja kummastelemaan. Olo oli kuin lapsella jouluaattona, sairaan siistiä tässä se vihdoin ja viimein on. 
Fiilis hiipui pikkuhiljaa ja pian se loppui kuin seinään. Epätoivo iski lopullisesti torstaina ja nukkumaan menin märyn saattelemana. En vain yksinkertaisesti saanut otettua ainuttakaan laadullisesti hyvää kuvaa, saati edes jonkinlaista kuvaa. Alkuun epäilin taitojani, kokeilin, säädin, kuvasin ja märisin. Ei tästä tule mitään, paskan möivät, oli torstaina jo viimein ajatukseni. Olin pakkaamassa kameraa takaisin laatikkoon ja viemässä sitä postiin kun päätin vielä käydä sen kanssa alan liikkeessä. Sain vielä illalla apua ystävältäni joka ottaa todella tasokkaita kuvia. Säädimme kameraa ja kummastelimme asiaa. Ei auttanut kuin pakata kamera laukkuun ja mennä sen kanssa kiltisti liikkeeseen. Sain asiantuntijalta kummastuneen katseen kun hän otti kameralla muutamia kuvia. Olin uskotellut hänelle, että kamerassa on varmasti jokin vika. Ja pah, kaikki oli kohillaan, en vain osannut käyttää uutta leluani. Olipas melkoisen blondimainen olo. 
Tämän jälkeen sain vielä apua toiselta harrastelijalta joka myös kuvaa Canon eos 7D.llä. Hänkin totesi, ettei kamerassa ole mitään vikaa, että nyt vain kovasti kuvia ottamaan ja opettelemaan uuden kameran käyttöä. Huomattavasti huojentunein mielin lähdin kotiin ja eilisestä saakka on kamera laulanut tiuhaan. Kovasti joudun opettelemaan mutta hiljaa hyvä tulee, vai miten se nyt menikään?
Eli jos lähiaikoina blogini kuvat eivät aivan ole tasokkaita voi vain syyttää kuvaustaitojani.

Tiedän märisseeni aivan lapsellisesta syystä, sillä suurempiakin suruja maailmassa on mutta jos vähän saan itseäni ja käytöstäni puolustella niin pettymys oli hetken aikaa suuri. Olin säästänyt kameraa varten todella pitkään, odottanut ja haaveillut, sitten kun haave toteutuu niin eihän sitä kukaan odota, että ensimmäisenä joutuukin pettymään.

Onneksi tänään onkin vietetty ihan erinlaista päivää. 
Aamulla starttailtiin kaverin kanssa kohti Haaparannan Ikeaa. Molemmilla mahdottoman pitkä lista ostoksista ja iloinen mieli. 
Alkuun tietysti pysähdyimme kahvittelemaan kauppakeskukselle sekä tutkailemaan ale-myyntejä jonka jälkeen siiryimme Ikeaan. Voi taivas aina sitä yleisöryntäystä joka tuossa putiikissa vallitsee. Harmikseni kaikkea himoitsemaani ei löytynyt mutta jäipähän jotain seuraavallekin kerralle ostettavaa. 
Shoppailun jälkeen nälkä oli jo aivan jotain suureellista. Äkkiä murua rinnan alle tai tästä akasta tulee kärtyinen. Löydettiinkin todella erikoinen ravintola nimeltään Mustanparran päämaja. Voi miten hauskan näköinen paikka, ruoka oli herkullista ja tarjoilu todella ystävällistä. 
Nyt on reissusta kotiuduttu, ensimmäiset kuvat kamerasta koneelle siirretty ja ilta vierähtää sohvalla löhöillen.

Loman alkuun vaivaiset kaksi viikkoa, jaksaa jaksaa, hyvin jaksaa. 
-Nanni-

15 kommenttia:

 1. Joskus se on pienestä kiinni. Meidän neiti puotti kameran lattialle ja luulimme että on rikki. Ei onneksi :) Vaikka ollaan ilmaseksi saatu niin olisi harmittanut.. Mukava kuulla kivasta ostos reissusta :)
  -Nunnu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne itselle tärkeät tavarat ja asiat harmittaa jos ne ei toimi tai hajoaa.
   Uusi ikean reissu pitää tehdä sillä niin monta asiaa sinne vielä jäi :P

   Poista
  2. Ainahan sinne kaikkee ihanaa jää :p
   -Nunnu-

   Poista
 2. Onko nämä kuvat otettu nyt 7D:llä?
  Aivan mahtavaa jos kuvaus alkaisi sujumaan :)
  Meilläkin lomaan vielä kolme viikkoa, jaksaa jaksaa :D
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, uudella kameralla ne on otettu ja voi miten iloinen mieli mulla alkaa olemaan kun jo osa kuvista onnistuu.
   Nähdäänkö lomalla?

   Poista
  2. Tosi hyvät kuvat :) Kiva kun meistä oli apua vaikkei me mitään tehtykkään :D
   Ilman muuta nähdään <3
   -Päivänsäde-

   Poista
  3. No oli tietenkin apua. Pääasia oli se, että kamera ei olekaan rikki vaikka hetken jo niin epäilinkin. Nyt on muutamia onnistuneita kuvia otettu.
   Jos vaikka lomalla kahviteltais jossain ihanassa paikassa tai koirien kanssa treffattais.

   Poista
 3. Älä kippuroi, kyllä sie opit...aina uusi kamera tehettää töitä :)

  Kuulostaa olleen kiva reissu :) Ruottalaiset ja norjanmiehet ovat tosiaan vallanneet Ikean, huomaa, että lomakausi on startannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukkaa todellakin riitti mutta eipäs meillä mihinkään kiire ollutkaan. Pitää nyt katsoa jos lomalla sit kävis uudemman reissun.

   Poista
 4. Onnea uuden kameran johdosta! Kyllä se siitä, ei Kiinaakaan rakennettu päivässä. Harjoittelua vaan, ajan saatossa sitä oppii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu eipä tässä auta kuin opetella.
   Saitkos sovittua meille kivan tapaamisen sit ku tullaan?

   Poista
 5. Voi, tiedän tuon tunteen. Joskus sitä odottaa jotain niin kovin ja se pettymys tulee sieltä ihan sydämen syövereistä. Voin vain kuvitella, miten voimakkaasti se tuntuu lapsen sydämessä. :D

  Täytyisi itsekin ottaa ohjekirja ja opetella tuota kameran käyttöä. Minähän olen vaan räpsinyt sillä... No, jospa nyt lomaviikolla.

  VastaaPoista
 6. Kyllä se siitä lähtee. Alku voi olla hankalaa, mutta kyllä se siitä sitten varmasti iloksi muuttuu. Nämä kuvat näyttävät hyviltä.

  VastaaPoista
 7. Onneksi kuitenkin lopulta kävi hyvin tuon kameran kanssa!
  Itsekin olen aika lyhytpinnainen, ja kaikki olisi onnistuttava heti ;)

  VastaaPoista
 8. Voi tiedän tunteen! Mulla se toivottomuus jatkuu yhä. Ensimmäisen järkkärini ostin talvella ja yhä edelleen käyttö takkuaa. Tosi ärsyttävää, kun on kauan odottanut, että saa kunnon kameran ja hyviä kuvia niin eihän ne kuvat itsekseen tule vaan kameraa pitää opetella käyttämään. Yhä edelleen kuvat on suurimmaksi osaksi kuraa (omasta mielestäni), mutta olenpa saanut muutaman kerran jopa hämmästellä itsekin kun kuvasta onkin tullut juuri sellainen kuin visio oli. Näin on tapahtunut ehkä kaksi kertaa ja kuvia on tullut räpsittyä jo monta tuhatta (eli ei nyt kauhean hyvä onnistumisprosentti). :D Ei auta kuin jatkaa harjoittelua.
  Otatko kuvia jpeg- vai raw-muodossa? Itse en ole uskaltanut vielä kokeilla ottaa raw-kuvia kun nuo jpegitkin tuppaa epäonnistua.
  -Tepi-

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -