HAMPAISSA ROUSKUU GLUTEENITONTA

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Blogien lisäksi työpaikka on toinen paikka bongailla hyviä reseptejä, saada vinkkejä lasten kasvatukseen tai muuten vain parantaa/pahentaa maailmaa. 
Olen pitkään jo kateellisena katsellut kun työkaverini/ystäväni rouskuttaa kahvitauolla tekemäänsä herkkua ja olen useampaan otteeseen nappassut moisen herkun myös itselleni, luvan kanssa kylläkin. Vihdoin eilen muistin kaivella moisen herkun ohjeen itsellenikin, ajaa kaupan kautta kotiin ja ei muutakuin taikina sekaisin ja uuniin. 
Jos haluaa todella helppoa ja nopeaa naposteltavaa ja vieläpä gluteenittomana niin tässäpä maailman parhaan näkkileivän ohje. 

-Gluteeniton näkkileipä-

2dl maissijauhoja
3/4dl auringonkukansiemeniä
1/2dl pellavansiemeniä
1/2dl seesaminsiemeniä
1/2 kurpitsansiemeniä
2 1/2dl kiehuvaa vettä
1/2dl öljyä
sormisuolaa

1. Laita uuni 150asteeseen/kiertoilma noin 170asteeseen/tavallinen uuni. 
2. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. (et tarvitse konetta, kulho ja kapusta riittävät)
3. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle. 
5. Laita  käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi (sen pitäisi peittää koko pelti, ja itselläni peitti helpostikin).
6. Sirottele viimeisenä pinnalle sormisuolaa, mutta älä laita liikaa, muutamia hippusia sinne tänne. 
7. Paista uunissa noin tunti. Työkaveri antoi vinkkinä että tunti on ihan liikaa joten itse paistoin 45min ja se oli riittävä. Tunnissa  näkkileipä ei näytä kummemmalta mutta kuulemma maistuu jo palaneelta. 
8. Anna näkkärin vetäytyä. Paloittele käsin sopivan kokoisia palasia, herkuttele. 

Jos tuo gluteeniton kohta jäi mietityttämään niin vinkkinä voin sanoa, etten itse ole gluteenittomalla ruokavaliolla. Näkkäri maistuu hieman popkornilta, on loistavaa ihan paljaalteen rouskuteltavaksi, ei siis mielestäni kaipaa mitään päällisiä. 


Kiitos ohjeesta ihanalle ystävälle. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Ihanaa, on jo perjantai.
-Nanni-

6 kommenttia:

  1. Kyllähän kaiken uuden opettelu, varsinkin ruuanlaitossa on mukavaa ;) Voileipäkakut pitäisi tehdä..;) Leipoa yksi vuoka leipä,tai useampi mutta tarviin nyt yhden. Kaupoissa myydään voileipäkakun leipää valmiiksi saavutettua vain vähän aikaa.. Päätinkin yhden sijaan tehdä kaksi kakkua.. Siksi on leivän teko edessä :) Enkä nyt halua tehä paahtoleivästä :) Jostain leipomostakin sellaisen vuokaleivän saisi , mutta en jaksa lähteä kyseleen.. Viiikonloppuna juhlitaan hiukan mennyttä synttäriä ja tulevaa hääpäivää kun kumpikin nyt sattui arkipäivälle ;) Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua <3
    -Nunnu-

    VastaaPoista
  2. Tuo on hyvää, tein tässä aiemmin ja pitäski taas tehä!!!!
    Leppoisaa perjantaita Nanni<3

    VastaaPoista
  3. Me ollaan tehty samantapaisella reseptillä näkkäriä viikoittain paitsi ollaan lisätty suola yhtäaikaa muiden kuivien aineiden kanssa. Me levitetään taikina pellille "nuolijalla", annetaan olla uunissa 10 minuuttia jonka jälkeen leikataan halutun mallisiksi palasiksi, sitten takaisin uuniin 45 minuutiksi. Näkkäriä voi tuunata esim juustokuminan- ja fenkolinsiemenillä tai valkosipulilla, on ihanaa herkkua vaikka siis perusnäkkärikin on ihan mahottoman hyvää :)
    Mukavaa viikonloppua <3
    -Päivänsäde-

    VastaaPoista
  4. Minulla on nämä näkkärit ihan kokeilematta vaikka tarkoitus on ollut monesti tehdä. Kiitos reseptistä - tätä kokeilen kyllä lomalla - ja tämä on mainio vieminen myös tuliaisiksi;)
    Hyvää viikonloppua, Nanni - ja toivottavasti myös aurinkoa!

    VastaaPoista
  5. Minä kokeilin samaa reseptiä riisijauhoilla kun ei ollut kaapissa maissijauhoja. Hyviä tuli niinkin!

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -