lauantai 13. kesäkuuta 2015

SAISIKO OLLA SALAATTIA TAI KENTIES TORTILLOJA?

Kerroin aikaisemmassa postauksessani tutustuneeni Wellberries ateriasuunnitelmaan ja julkaisin siellä jo yhden tosi ihanan reseptin kuvineen ja ohjeineen. Koska tykästyin näihin toisiinkin resepteihin ja ne maistuivat myös meidän perheen nirsoilijoillekin niin haluan jakaa ne nyt myös teille muillekin kokeiltavaksi. 
Toinen herkku mitä kokkailin oli kalaa salaatilla. Tässäpä ohje tuohon ihanaan salaattiannokseen.


Lohi-varhaiskaalisalaatti parsalla

n. 500g lohta
n. 600g varhaiskaalta
1 avomaan kurkku
n. 500g vihreää tankoparsaa
1dl kookosmaitoa 
1/2 punttia ruohosipulia
1rkl omenaviinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
suolaa, pippuria

Napsauta parsoista kova kanta pois, kuori ne mikäli kuori vaikuttaa  paksulta. Keitä noin 5min suolatussa vedessä. 
Valmista lohi: leikkaa file sopiviksi paloiksi, poista nahka ja mausta. Paista kala kypsäksi kuumalla pannulla. Irrota uloimmat lehdet kaalesta sekä leikkaa kova kanta pois. Suikaloi kaali ja hienonna ruohosipuli sekä kurkku. Valmista kastike: Sekoita kookosmaito, omenaviinietikka ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele parsat kylmällä vedellä, paloittele ne sekä lohi. 
Sekoita kaikki ainekset salaattiin yhdessä kastikkeen kanssa. 


Rakastan salaattilounaita joten tämä oli todella mieluinen annos. Kuten kuvistakin huomaa, tein pieniä muutoksia omaan annokseeni. "Unohdin" parsan kauppaan ja lisäilin annokseeni ananasta ja tomaattia. Reseptit jaan kuitenkin sellaisenaan kuin ne Wellberiekseltä saan. 

Loppuviikosta kokkailin hieman erilaisia tacosia mihin olen tottunut,  mutta voi vietävä mitä herkkua ne olivatkaan. Tätä ohjetta suosittelen myös erittäin lämpimästi kokeilemaan. 


Thai-jauheliha "tacot" salaatista

400g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
2 tomaattia
2 porkkanaa
1 paprika
1 chilin palko
1 ruukku thaibasilikaa
1/2 ruukkua korianteria
1 lime
2rkl kalakastiketta
0.5 rkl juoksevaa hunajaa
n. 5rkl seesamöljyä
1 dl auringonkukansiemeniä
suolaa, mustapippuria
salaattia kupaiksi n. 200g esim. rapea Romaine

Hienonna valkosipulit ja paista jauhelihan kanssa pannulla kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna punasipuli. Kuori ja tee porkkanoista ohuita, lyhyitä tikkuja. Pese ja kuutioi paprika ja tomaatit. Hienonna yrtit ja chili. Valmista kastike: Sekoita keskenään limen mehu, kalakastike, seesamöljy ja hunaja. Sekoita jauheliha sekä muut raaka-aineet yhteen, kaada päälle kastike sekä siemenet. Pese salaatti ja tee lehdistä kuppeja. Tarjoile jauhelihasalaatti salaatinlehdillä.


No, kenellekään ei liene yllätys, että tein taas pieniä muutoksia. Taidan olla keittiössä sooloilun suomenmestari. 
Tällä kokilla meinasti ottaa ohraleipä sillä turhan innokkaasti pilkoin ihan koko chilin tarkistamatta sen tulisuutta. Edellisellä kerralla chilini oli tosi mieto, lähes mauton. No tässä ruoassa mauttomuus oli kaukana ja kylläpä tacosissani olikin potkua. 

Wellberrieksen ohjeita kokeillessani innostuin vieläkin enemmän vihannesten ja salaatin käytöstä. Meidän pöydästä löytyy aina salaattia mutta näiden parin viikon aikana olen löytänyt paljon kivoja vinkkejä minne kaikkialle vihanneksia voikin hyödyntää. 

Makoisaa lauantai-iltaa toivottelee...
-Nanni-re

9 kommenttia:

  1. Nam, tuli ihan nälkä jo noista kuvista! Täytyypä laittaa ohje talteen ja kokeilla itse tehdä noita Thai jauhelihatacoja salaatissa! Tulisuutta saa olla mutta liika on liikaa :) Salaatit ovat aina hyviä ja kun niistä tekee ruokaisia eipä muuta tarvitse ja pieni sooloilu ruuanlaitossa kuuluu asiaan eikö? Lisää Wellberrieksen ohjeita odottaen trv, Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu liika on liikaa jopa chilissä heh.
      Kurkkaapa alkuviikon Bon Appetit kirjoitus, siellä on Wellberries resepti ihanalle kanakeitolle, se uppos myös lapsille melko vauhdilla.
      Sain tutustella noihin ohjeisiin kaksi viikkoa mutta ihan kaikkia ohjeita en kokeillut niiden liian erikoisuuden vuoksi.

      Poista
  2. Hyvältä näyttää :) Ja joutuisin kyllä kans muuttamaan ohjeita neidin allerginen vuoksi. Onneksi se ei ole kiellettyä..:)
    -Nunnu-

    VastaaPoista
  3. Herkullisilta näyttävät ja ovat vielä niin terveellisiäkin, kiitti ihanuus ohjeista<3
    Ja letkeää pyhää!:)

    VastaaPoista
  4. Salaatinlehtien käyttäminen tortillalettuna on kiva idea. Noitahan jaksaa vaikka kuinka monta ;).

    VastaaPoista
  5. Salaattiin on kiva kääriä monenlaista syötävää, eikä sitten tule niitä hiilareitakaan niin paljon :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos sainpa hyviä vinkkejä taas tähän omaan elämäntaparemppaan. :) Kivaa iltaa Nanni <3

    VastaaPoista
  7. Nams, kylläpä kuulostaa ja näyttää hyvältä! :) Itse teen usein lohisalaattia, hyvää ja terveellistä!

    VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-