"SINÄHÄN ET MINUA MÄÄRÄÄ"

maanantai 15. kesäkuuta 2015


Lausahduksen kajautti muuan viikko sitten pikkutyttö isälleen Prismassa. Olin purskahtaa raikuvaan nauruun mutta sain hillittyä itseni ja tyydyin vain hymyilemään lapsella ja isälle joka ei tiennyt mitä lapselleen sanoa. Hyvin määrätietoisen oloinen, ehkäpä noin viisi vuotias tyttö oli selvästikin oman aikakautensa prinsessa jota omien vanhempien määräilyt piisasi sillä hetkellä. 
Tilannehan ei välttämättä sillä hetkellä naurattanut tytön vanhempia mutta minua tämä nauratti lähinnä siksi, että samaa lausahdusta meillä kuullaan viikottain. Toinen hyvin tutuksi tullut lausahdus on: mää kerroin teistä kyllä mummulle". 
Näitä vihastuttavan ihastuttavia lauseita perheessämme viljelee esikoinen, pian kaksitoista vuotta täyttävä esimurkku. 
Muistaakohan kukaan meistä, että missä iässä sitä itsellä aikoinaan murrosikä alkoikaan painamaan? Teille vinkiksi joilla vielä on pienempiä lapsia, ettei kannate säikähtää kun lapsi täyttää kymmenen vee, murrosikä koputtelee ovella halusitpa tai et. 
Kuinkahan monesti meidän sälli on minulle tokaissut etten minä määrää häntä. Jaahas ja kukakohan noita lapsia sitten määrää ellei omat vanhemmat? Taidan olla ihan fossiili ja Out of season äiti, minä mitään mistään ymmärrä. Eihän nykyajan lapsia saa komennella, lapsethan ne määrää perheessä kaapinpaikan, vai määrääkö? Meillä ei ainakaan. Asioista keskustellaan koko perheellä jos tilanne antaa siihen mahdollisuuden mutta kyllä meillä vielä vanhemmat on niitä jotka sanoo viimeisen sanan. Tai ainakin yrittää. 


Hyvänä kakkosena perheessämme tulee Pipuna. "Mitä isot edellä sitä pienet perässä". Kyllähän neiti imee itseensä kaikki "hyvät" lausahdukset ja tavat veljeltään. 
Mutta saahan lapsellakin luonnetta olla. Lapset kokeilevat rajojaan ja kuinkas niistä muuten selville päästään ellei vähän sohimalla muurahaispesää. 

Meillä on takana juhlarikas viikonloppu josta neidinkin kuvat on otettu. Lisää kuvia julkaisen seuraavassa postauksessa. 

Minähän määrään täällä, niin kerta.
-Nanni-

12 kommenttia:

 1. Voi kun Pipuna on nätti<3
  Hui, onneksi meillä on tuo murkkuikä jo ohitettu kummankin kohdalta!
  Tytöllä se oli paaaljon pahempi kuin pojalla.
  Kivaa juhannusviikkoa sinne<3

  VastaaPoista
 2. Nuo lasten kommentit on kyllä ihan parhaita! Pitäähän se yrittää vähän rajoja hakea ja omaa valtaansa ;) Meillä kans kuuluu aika monesti että "älä määräile" tai että "ei tarvitse sataa kertaa sanoa samasta asiasta". :D

  VastaaPoista
 3. Olipa Ihanasti kirjoitettu! Piste. Huutomerkki.😂.
  Olen itse alkanut käyttämään tuota lausahdusta kun olen jostain ponnekkaasti eri mieltä.Se tuo kevennystä asiaan. Niin kerta!

  VastaaPoista
 4. Kyllähän tuo kuullostaa niin tutulta..meillä aikoinaan tyttö oli se tuittupää ja pojat rauhallisempia....tytöllä tulikin sitten se murkkuikä väellä ja voimalla ja myrskyllä mutta siitäkin selvittiin...Mutta kaunis tuo teidän Pipuna, pistää varmaan isompana poikein päät pyörälle ja ojennukseen! :)

  VastaaPoista
 5. Tyttö on yhtä kaunis kuin äitinsäkin :) Onko tuittupäisyys tullu myös sinusta? :) Hyvä se on ettei kaikkea ANNA! Eipähän jalkoihin jää teillä kumpikaan :) En edes tahdo ajatella mitä se on kun meidän neiti astuu murrosiän puolelle.. Varmasti kaikista fossiileista, fossiilein olemme me..
  Neiti kokeilee meillä jo nyt että voisiko hän päättää miten asiat tehdään,vielä ei ole onnistunut.
  -Nunnu- Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
 6. Niin nättinä! :) Meillä tyttö on se katraan rauhallisin ja pojat taas melkoisia viikareita. Kovin pahoja eivät ole (vielä) suustaan, mutta katsotaan muuttuuko meno kun ikää tulee lisää :D

  VastaaPoista
 7. Hih! Murrosikää odotellessa...meidät kun uhma on päästänyt uskomattoman helpolla niin katsotaan kostautuuko sitten teininä :D

  VastaaPoista
 8. Ja sama jatkuu vielä vuosia eteenpäin.. ;O)

  VastaaPoista
 9. Voi mikä ihana prinsessa ja omaakin tahtoa näyttää olevan ;)

  VastaaPoista
 10. Hih :D Murrosikää siis odotellessa :D :D

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -