VOIHAN VESIVEHMAAN JENKKA SENTÄÄN

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kun joitakin vuosia sitten mittariin läsähti 30 vuotta, muuttui elämässä monikin asia. Kuin ivallisena, kohtalo nauraa olemattomaan partaansa jos sitä joskus erehtyy valvomaan normaalia pidempään, saati että nauttisi lasillisen tai kaksi kuohujuomaa. En ole mikään alkoholin suurkuluttaja vaan pikemminkin ikä ja vanhemmuus on tehnyt minusta siinä asiassa sangen tylsän tyypin, johan tuota nuorena ehti relleestää. 
Mikä on muuttunut kun ikää ei ole enää kakskyt ja risat? Annapa tosiaan olla, jos erehdyt viettämään mukavan ja pitkään valvotun viikonlopun niin siitäkös kroppa kiittää vielä pitkään seuraavalla viikollakin. Kaksi työpäivää on mennyt kuin pienessä laskuhumalassa. Päivän päättymistä laskee minuteissa ja sekunteissa, epätoivo iskee viimeistään ruokatauon aikana ja voisi nukahtaa vaikka seisaalteen. 
Kotia päivän päätteeksi raahautuu "sata-vuotias" väsynyt nainen joka kaatuu suorilta jaloin sänkyyn ja toivoo, ettei kukaan oletakaaan sinun tekevän mitään. Itku ei ole kaukana, kun tekstari piipittää ystävältä viestiä "lähetäänkös salille tai jumpalle". Apua, ei todellakaan lähetä. Eilinen juoksulenkki oli tuskien taival mutta kotia päästyään saatoin hurrata, että kyllähän se elämä voittaa. 
Joku voisi nyt kuvitella, että suuretpa on ihmisellä murheet mutta lähinnä postaukseni on huvittunutta kummastelua valvotun viikonlopun jälkimaingeilta. 
Tänään jopa säälin työkavereitani, sillä jutun taso oli todella surkea. Tiesin itsekin puhuvani puutaheinää mutta suusta hypähteli sammakoita. Tämän kesän juhlimiset on juhlittu, se jos mikä on varmaa.
Jospa se elämä voittaisi ennen viikonloppua ja minusta olisi  niin töissä kuin kotonakin jotakin iloa. Joko siellä on selvitty juhannusjuhlista?
-Nanni-

20 kommenttia:

 1. No meillä valvottiin muusta syystä, mutta lopputulos sama! Voihan väsy :(

  VastaaPoista
 2. Tulihan tuota valvottua vaan pidin huolen ettei ihan aamuun asti mennyt :D Silloin seuraava päivä menee ihan hukkaan ja sitä en halua. Onneksi mulla on ollut alkuviikko vapaata niin on saanu toipua rauhassa (shoppailun merkeissä ;) )
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mekään kuitenkaan kahta pudempää valvottu mut sekin vissiin oli liikaa. Muistaapa ensi kerralla. Teitkö hyviä löytöjä?

   Poista
 3. Kyllähän se ikä tekee tehtävänsä. Minä en pääse juhlahumussa edes kunnolla alkuun, kun iskee jo päänsärky ja sänky kutsuu! Mutta eipä tule kankkustakaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas yleensä maha sanoo stopin ennenku kunnolla pääsen vauhtiin.

   Poista
 4. Puhut niin asiaa. Ei jaksa, ei pysty, ei kykene. Mutta silti meillä on suunnitteilla yksi sellainen repäisyilta. Eräs tosi hyvä bilebändi esiintyy parin viikon kuluttua vasta keskiyön jälkeen. Olen päättänyt mennä sitä katsomaan. Olen varma, että sen yön veroa maksetaan sitten seuraava viikko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut jospa se olisi kaiken sen väärti. Ihana kun on jotain mitä odotella.

   Poista
 5. Niin totta joka sana Nanni!
  Täällä valvottiin juhannuksen aikaan ja syötiin vielä oikein epäterveellisestikin, niin voi kauheus, mikä väsytila seuraavat päivät ja siihen vielä tunne, että räjähtää:( ei kiva! Vaikka kivaa olikin silloin jussina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes uskalla ajatella mitä puntari näyttää juhannuksen jäljiltä.

   Poista
 6. Kiva, kun tulee rehellistä tekstiä. Sitä arvostaa takuulla kaikki. Välillä väsyttää ja juhliminen todella tuntuu mutta itse otan päikkäreitä ja piristyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi noita juhlia ei enää tässä iässä ole niin tiuhaan kuin nuorena. Ja silloin sitä vaan jaksoi.

   Poista
 7. Täällä ihan sama juttu!
  Kai sitä näin "vanhempana" pitää olla aina tietty rytmi päivässä ja aina mennä yhtä aikaisin nukkumaan ettei vaan koko viikko mene pilalle. Mutta onneksi näitä valvomisia ja viinilasillisia on niin vähän nykyään...Ja nyt kyllä muistaa hyvin puolivuotta tämän väsyneen olotilan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu eipä tuo viinipullonkorkki kovin useasti avaudu. Toisaalta harmi sekin että vuoteen mahtuu kovin vähän illanviettoja.

   Poista
 8. Jotenkin kun ikää tulee lisää alkaa arvostamaan myös lepohetkiä. ;)

  VastaaPoista
 9. Tutulta kuulostaa. Ei tarvitse kuin nukkua vähän huonommin yksi yö, niin seuraukset tuntuvat kropassa. Mistään ei palaudu yhtä ketterästi kuin ennen. Ennen sitä pyöräili jokapaikkaan kevyesti. Nyt olen jopa taluttanut isoimmat mäet. Kunto ehkä riittäisi, mutta sisu loppuu kesken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä sen kropassa huomaa. Ennen jakoi vaikka mitä, nykyään pelkkä asain ajatteleminenkin väsyttää.

   Poista
 10. Voi sua Nanni <3 Leppoista loppuviikkoa sulle, kyllä se elämä voittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana. Jospa sitä oltais jo voitonpuolella.

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -