POHDINTOJA LOMAN KYNNYKSELLÄ

torstai 9. heinäkuuta 2015

Onpas ollut viikko, siitä ei juurikaan jää mitään lapsenlapsille kerrottavaa. 
Remppa alkaa olemaan loppusuoralla, muutamaa pientä juttua lukuunottamatta. Kuvia haluan jakaa vasta kun kaikki on just eikä melkein. 

Keväällä kun astianpesukone sanoi sopimuksen irti, käsin tiskaaminen oli ehkä vaivalloista mutta ei silti estänyt normaali arjen pyörittämistä. Laitapa remonttiin se osa keittiöstä missä on uuni ja hella niin siinä ei ihan heti hymy irtoa. Tästä olenkin tainnut jo aikaisemmassa postauksessa huokaillakin. Onnea on lähellä asuva anoppi joka on auttanut ruokahuollossa. Kiitos maailman parhaalle anopille. 


Mutta millaisissa fiiliksissä on viimeinen työviikko mennyt? Ehkä ei voi puhua ainoastaan tästä viikosta vaan myös muutamasta muustakin menneestä viikosta. Mistä johtuu mielessä vellova alakulo? Onko syynä jatkuva vesisade ja harmaan synkkä ilma? Onko kroppa ja mieli jo niin loman kaipuussa, että väsymys ja mieliala tekee omat tepposensa? Mene ja tiedä.
Kyseisestä asiasta keskustelimme työkaverini kanssa ja tulimme siihen tulokseen, että kyllä se aurinko tekee ison osan ihmisen fiilikseen. Kun sitä ei paljoa olla tänä kesänä nähty niin onkos tuo ihmekään jos mielikin on kuin pimeinä syksyn iltoina. 
Välillä olen joutunut pyytelemään vetämätöntä oloani anteeksi työkavereiltani, tunnen itsekin etten ole aivan oma iloinen itseni. Ärsyttävää tosiaankin on se, että itsekin huomaa itsessään muutoksen muttei voi asialle yhtikäs mitään. 

Pioni
Toivon huomenna alkavan loman tekevän tehtävänsä ja yhtä paljon haluaisin nähdä sateettomia lomapäiviä. 
Huomenna autonnokka suuntaa kohti Rovaniemeä, Tuiskun Antin kotikaupunkia, tuskin silti blaa blaa Anttiin törmätään. 
Reissun tarkoituksena on hakea lapset kotia, kyllä tässä jo ikävä kaihertaakin. Lauantaina ajelemme takaisin kotiin, sillä siippa sanoo hyvästit tämän kesän lomalle, teemme siis läpsystä vaihdot. 
Lomalle on pikkuisia ja hieman isompiakin suunnitelmia. Kotona haaveessa on tehdä pientä remonttia mutta sellaista joka onnistuu omin hartijavoimin tai remontin sijaan oikeampi termi varmaankin on sisustamista. 

Tällaisilla tunnelmilla olen jäämässä lomalle. Onko siellä muita lomalle jääviä?

Dahlia

Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä...
-Nanni-


23 kommenttia:

 1. Kyllä näitä säitä on monen alakulosta syyttäminen. Ei suomalainen jaksa pitkää pimeää kautta, jos kesä jää heikoksi. Toivotaan, että vielä saadaan lämpöä ja valoa. Sinulle rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aurinko varmasti toisi hymyn monen huulille.

   Poista
 2. Niin se on että aurinko saa mielen aurinkoiseksi. Hieman huolettaa jos kesä jatkuu näin, hyytyykö sitä jo alkutalvesta. Uskon kuitenkin että loma auttaa ja ehkäpä siellä on lapsiakin kova ikävä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lapsia tosiaan on jo ikävä.
   On kyllä kamala jos ei yhtään hellepäivää saada tälle kesälle.

   Poista
 3. Varmasti vaikuttaa nämä säät mielialaan ja lomankaipuu. Toivottavasti loma auttaa piristämään mieltäsi. Loma on kuitenkin loma vaikka vettä sataisikin. :)
  Minulla jo toinen lomaviikko menossa, onneksi puolet vielä jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia on ettei kokoajan sada vaikkei niin hulluna paistaisikaan. Ilman hellettäkin keksii kivaa puuhaa.

   Poista
 4. Loma?? Mikä se on? Kaikilla ei edes ole lomaa, vaikka miten mieli ja kroppa sitä tarvitseisi :/ Aurinkoa kun saataisiin niin mieli olisi edes vähän pirteämpi. -Mörrimöykky-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, kyllähän jokainen varmasti lomaa kaipaa, edes pikkuinen loma jos ei muuta. Koita jaksaa töissä ja jos vain aurinko joskus paistaisi niin sit kiskotaan siitä D vitamiinit talvea varten.

   Poista
 5. Vielä muutama päivä lomaa ja sitten minun arki alkaa. Kyllä sitä kaipaa lämpimiä päiviä. Toivottvasti loppukesään mahtuu edes viikko lämmintä..
  -Nunnu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä harmaan päivät saisi jo piisata.
   Ihanaa viikonloppua Nunnu.
   Peeäss: me ollaan juuri ajamassa Roihin ;)

   Poista
  2. Mukavaa kun väliin käyt sielä Rollossakin ;) Me tullaan huomenna Ouluun ;) Lähemme kotiin vähän aikasemmin kun siippa kipiä..
   -Nunnu-

   Poista
 6. Vähemmästäkin vaikuttaa mielialaan nämä -ei niin kesäiset- ilmat.. KYllä se hymy jälleen irtoaa herkemmin kun saadaan aurinkoisia päiviä! Meillä jää isi tänään lomille, jota on koko perhe odottanut jo kuin kuuta nousevaa :D Kaikkea kivaa luvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitetaan mekin treffailla lomalla, eiks vaan. Ihanaa lomaa sinne koko perheelle.

   Poista
 7. Voi ihanaa lomaa! Kyllä se siitä se mieli piristyy vielä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän. Aamulla jo kummasti suu kääntyi iloiseen hymyyn.

   Poista
 8. Tämä synkkä ja kylmä kesä on kyllä latistanut mielialan nollaan...
  Kivaa lomaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin. Jospa tämä tästä vielä kesäksi muuttuisi.

   Poista
 9. Laitoin eilen kommentin vaan taisin lähettää sen taivaan tuuliin :D
  Pimeät päivät ja illat on kyllä masentanut, ja oon niin kyllästynyt vesisateeseen :( Toivottavasti saadaan vielä lämpöä ja aurinkoa! Meillä viikko lomaan, hyvin jaksaa :D
  Ihanaa lomaa Nanni <3
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi minneköhän se eka viesti on karannut.
   Kyllä toi sateen ropina jo piisaa. En kaipaa yhtäkään vesipisaraa.
   Hei teilläkään enää viikko aikaa, mahtavaa.
   Me juuri ajellaan kohti Rovaniemeä.
   Kivaa viikonloppua ♡

   Poista
 10. No voi höh! Kyllä se arska sieltä vielä kurkistaa! Oispa kiva nähdä vielä ennen kuin lomat loppuu :) Mulla on ollut ihan ok mieliala, mutta jotenkin toivon joka päivä, että aurinko jo kurkistaisi pian...Ihanaa lomaa Nanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää treffailla. Mullahan vasta siis loma alkaa eli aikaa on.
   Kyllä mie ainakin mielummin lomailisin aurinkoisella kelillä kuin näin kylmällä säällä.

   Poista
 11. Mä luulen myös että monen suomalaisen mieleen vaikuttaa sää paljonkin, kun koko pimeän ja harmaan kauden odottaa aurinkoa, eikä sitä tulekkaan. Tarttis kai muuttaa Epsanjaan ;)

  Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon todellakin sen olevan syyllinen. Jos ei tänä kesänä aurinko kurkista niin tulee kyllä todella pitkä pimeä kausi huoh.

   Poista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -