RAKKAUTTA ENSI KOKKAUKSELLA

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Vihdoin päästään sen remontoidun keittiön pariin josta olen useaan otteeseen vain vihjaillut, että jotain tässä huushollissa tapahtuu. 

Kaikkihan lähti siitä, että rakennuttajan tekemät valinnat eivät miellyttäneet meitä alkuunkaan ja niitä ollaan tässä kummasteltu se vajaa kuusi vuotta mitä kodissamme olemme asustaneet. Joihinkin asioihin pääsimme rakennusvaiheessa vaikuttamaan mutta emme kaikkeen sillä kodinkoneet rakennuttaja oli ehtinyt jo tilata ja omien sanojensa mukaan niitä ei enää voinut vaihtaa. P.. puhetta sanon minä, olisi käyttänyt ne seuraavaan kohteeseen. 
Aikamme olemme tässä sitkutelleet ja pikkuhiljaa entranneet kotia enemmän oman näköiseksi, maalia ja tapettia on laitettu, osa jo poistettukin. Mutta tuo keittiö on meitä kismittänyt alusta saakka. 

Olemme olleet tyytyväisiä keittiön ulkonäköön ja valitsemiimme materiaaleihin. Keittiömme on hyvin simppeli, ilman mitään hienouksia mutta erittäin toimiva ainakin omasta näkökulmasta ajateltuna. Mutta entäpäs tuo hella? Kysymys kuuluu, MIKSI? Miksi rakennuttaja nykypäivänä laittaa uudiskohteeseen tuollaisen hellan? En halua kuullakaan sanaa "halvempi", olisi nostanut sen verran asunnon hintaa mitä nykyaikaisempi ratkaisu olisi tullut hänelle maksamaan. 
Ihan alkuun emme kehdanneet hellaa vaihtaa sillä sehän oli ihan pakasta vedetty, uusi. Sinnillä sillä keittelin ja epätoivoissani pidin sitä puhtaana. Mitta tuli täyteen monen monta kertaa ja useaan otteeseen katselimme uutta, kalusteisiin integroitua liettä ja uunia. 
Tänä keväänä se viimeinen mitta tuli täyteen ja ilmeisesti siippa kyllästyi kuuntelemaan marinaani, niinpä Google rupesi laulamaan ja tarjouksia remppaan kyseltiin usealtakin firmalta. 
Meidän harmiksemme keittiöfirma joka kotimme kaapistot on tehnyt, oli lopettanut omistajan jäädessä eläkkeelle, sieltähän kaikki tarvittava olisi löytynyt etsimättä. 
Samalla pohdimme minkä kokoista remppaa keittiöön tekisimme sillä keittiö on kuitenkin vielä suhteellisen uusi eikä tässä meidän makuumme ole mitään vikaa. Välillä olimme vaihtamassa kaikkia pöytätasoja mutta emme löytäneet mieluisia tai pelko tilkkutäkki efektistä pisti miettimään asiaa uudemman kerran. Lopulta löysimme tasan samaa pöytätasoa mitä kodissamme jo oli, näin olemme päädyimme pelkän lieden, hellan ja liesituulettimen vaihtoon. Tämä tietenkin tarkoitti myös kyseisen pöytätason uudistamista. Mieheni ilmoitti, että haluaa purkaa vanhan pöytätason pois, sillä hänellä oli kutina siitä, että rakennutaja olisi tehnyt jotain päin seiniä. Jeps, onhan tässä kuudessa vuodessa tullut huomattua, että taloa voi rakentaa monella tavalla, ei ollut siis yllätys että vikaahan täältäkin löytyi. Vinoja seiniä paikkailtiin monen monta päivää ja vihdoin vatupassi kertoi halutun vastauksen. 
Vihdoin pääsisimme asiassa eteenpäin, vai pääsisimmekö? Jos näinkin pienessä keittiörempassa kaikki voi mennä mönkään niin ne sitten menee ja ihan viimeiseen saakka. Tilaamamme kalusteet olivat vääränkokoisia ja värisiä, tästä keittiöfirma syytti meitä. WHAT?? Heidän työntekijä täällä kävi mittanauhan kanssa heilumassa, me vain kerroimme mitä halusimme. No siitä selvittiin ammattitaitoisen kalusteasentajan avulla. Seuraavaksi kyseinen keittiöfirma koitti veloittaa meitä eri summalla mitä asentaja oli meille kertonut. Isommalla laskullahan se firma meitä siis muisti, ylläri. Onnea on se, että asentaja oli todellakin kertonut miehelleni veloittamansa summan. Miten nimekäs firma voi toimia näin? 
Luojalle kiitos, mieheni ei ole niitä ihmisiä joilla menisi kieli keskelle suuta niinkuin itselleni varmasti olisi käynyt vaan hän pisti myyjän kanssa kova kovaa vastaan. 

Seuraavana oli vuorossa kodinkoneet, uuni, liesi ja liesituuletin. Tässähän ei voi enää mikään mennä vikaan. Vai voiko? No vissiin kait voi. 
Tuotteet tilattiin hyvissä ajoin Gigantista, saimme sieltä erittän asiantuntevaa palvelua ja näin löysimme mieluisat kodinkoneet. Toimitus vain viivästyi lähes kuukauden mikä siirsi tietysti koko remppaa mutta onneksi meillä oli käytössä toimiva hella joten ihan ilman ruokaa täällä ei sen vuoksi tarvinnut olla. 
Kun Gigantti tuli asentamaan uutta hellaa yllätykseksi sieltä tuli väärä liesituuletin, plaaah mitä vielä. No onneksi heiltä löytyi oikea liesituuletin myymälästä joka toimitettiin meille seuraavana päivänä. 
Kun luulimme, että nyt kaikki on fine ja pääsisimme innolla ruokaa laittamaan niin jotainhan tässäkin vielä piti tapahtua. Uunia käytettäessä koko koti pimeni (onneksi on kesä), sillä väärin kytketty uuni oli liikaa sulakkeelle. Jälleen Gigantti tuli katsomaan aikaan saannoksiaan. No nyt se toimii, tai ainakin pitäisi toimia. Torstaina kun illalla kotiuduimme oli koti jälleen pimeä tai sanottaisiinko sähkötön. Jotain oli edelleen pielessä. Sulakkeet olivat jälleen pois päältä eikä tällä kertaa vain kodistamme vaan myös taloyhtiön pääsulake oli palanut kerta heitolla. Nyt riitti. Mieheni soitti ystävälleen joka on sähköasentaja, hän tuli katsomaan tilannetta ja laitteethan oli asennettu päin peetä. Ystävämme teki sen mitä Gigantin asentajan olisi pitänyt osata tehdä, asensi laitteet oikein eikä sen koommin ole sulakkeet kärähdelleet. Gigantille on lähtenyt monesko lie vihainen puhelu ja odottelemme aikamoista hyvitystä. 


Muutamia koristelistoja keittiöstä vielä puuttuu mutta ne on vain ulkonäöllinen seikka. 
Uutta hellaa ja liettä on päästy testailemaan ja käyttämään. Kylläpä tuollainen induktioliesi on nopea kun on tottunut odottelemaan vanhan hellan kanssa iäisyyden, että pottuvesi kiehuu. Entäpä kiertoilmauuni sitten, WAU.

Lopputuloksena tässä on tuumailtu, että pitääkö kaikki tehdä itse jotta saa kerralla sitä mitä haluaa? Monen ihmisen ammattitaitoa on tullut kyseenalaistettua. Mielessä on leijunut kysymys, että voisinko itse työssäni terveydenhoitoalalla työskennellä yhtä hälläväliä asenteella mitä tässä meidän pienimuotoisessa mutta sekavassa keittiörempassa on nähty? En voisi. 

Mutta nyt on kesä ja kesäloma ja se jos mikä on ihanaa. Oikein leppoisaa viikonloppua.
-Nanni-

15 kommenttia:

 1. Nyt ymmärrän sun ketutuksen, ei oo siis todellista miten projekti on teillä vastustanut, ihan käsittämätöntä!
  Vaan hienolta näyttää nyt, noilla vehkeillä on varmasti kiva kokkailla :)
  Meidän mökkiremontti nytkähti toissapäivänä viimeinkin käyntiin mutta milloinkahan on valmista...
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllähän tässä vastusti niin että usko loppui useaan otteeseen.
   Oi huippua, haluan kyl nähdä sit kuvia mökiltä.
   Tervetuloa lomalle Päivänsäde <3
   Me lähdetään huomenna lasten kanssa Rukalle.

   Poista
 2. Ei apua! Kuulostaa aikamoiselta... Tuota samaa olen miettinyt monesti kun kohtaan hälläväliä-asenteella työtä tekevän jannun, oli hän sitten bussikuski, matkatoimistovirkailija, kalusteasentaja tms. Mitä jos itse suhtautuisin työhön samoin tai tekisin toistuvia virheitä (olen myös terveydenhuoltoalalla). Hui, onneksi meitä on moneksi.
  Mutta mahtavaa että se on nyt valmis, upealta näyttää!! :) Itsekään en malta millään odottaa että pääsen jälleen induktiolieden äärelle. Ei näitä väliaikaiskämppiä turhaan kutsuta motivaatiokämpiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä rempat on aina ihania siinä vaiheessa kun ne on valmiita mutta paljon meni meidän osalla alta riman. Jatkossa pitää varmaan tehdä itse, jos osaa.
   Terveydenhuoltoalalla on vain pakko tietää mitä tekee ja tehdä sekin vielä vähän huolellisemmin.
   Jospa tekin pian pääsisitte omaan kotiin.

   Poista
 3. No oho miten paljon vastoinkäymisiä teidän rempassa kävi.. Etpä ole muuten ensimmäinen, jolla on huonoja kokemuksia keittiörempasta. Mut mikä lopputulos! Aivan upea hella, kyllä nyt kelpaa kokkailla! Mäkin kyllä niin haluaisin tuollaisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllähän näitä vastoinkäymisiä kuulee valitettavan paljon.
   On tuolla ollut aivan sika magee laittaa ruokaa, tykkään.

   Poista
 4. No huh, huh, kaikkea kanssa, eipä ihme, että teitä on kismittäny!
  Nyt näyttää paremmalta, ihana tuo hella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meinasi välillä olla usko lopussa mutta jopa sentäs keittiö valmistui mutkan kautta.

   Poista
 5. Voi ei...Loppu hyvin, kaikki hyvin! Hyvän näköisiä muutoksia keittiössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana. Itsekin tykkään vaikka muutoksia on vielä tiedossa.

   Poista
 6. Aikamoinen määrä vastoinkäymisiä - ja vähän samoja kokemuksia on meilläkin Gigantin lieden asennuksesta!
  Meille tosin vaihdettiin silloin juuri tuollainen vanhanaikainen viritys - tosin kiertoilmauunilla. Meillä välillä ovat kokit sen verran sottaisia, että väsyin taistelemaan induktiolieden puhtaanapidon kanssa;)
  Ihania kokkailuhetkiä uudessa kyökissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Gigantti on ainakin vielä toistaiseksi kantanut vastuunsa möhlimisissään, toista voisi sanoa keittiöfirmasta josta tasot ja muut osat tulivat. Hehän pesivät kokonaan kätensä omilta töpeiltä.

   Poista
 7. Voi jestas että pistää ketuttamaan, kun tämmösiä juttuja lukee. Ensiksi täytyy sanoa, että samaistun tuohon hella -tuskaan :D Multa löytyy omasta vuokrakämpästä juuri samanlainen karvalakkimalli, vaikka itse asunto on uusi.. Olen innokas ruuanlaittaja ja koen, että sen lisäksi että hella on köykäinen toiminnoissaan, on se myös vaikea puhtaanapidettävä! Eikä mikään ilo silmälle varsinaisesti. Huoh.

  Eniten suututtaa löyhä työmoraali ja tämä tyyli, ettei teot ollenkaan vastaa puheita. Ensin ollaan niin asiantuntevaa ja pätevää, mutta kuitenkin työn jälkeä saa sitten korjailla perästä. Olen kyllä huomannut, että kuluttajaa sorretaan aivan liikaa siihen nähden miten selkeä laki oikeuksia ja velvollisuuksia kuitenkin säätelee. Alan opiskelijana toivoisin, että ihmiset perehtyisi ja pitäisi tiukasti kiinni oikeuksistaan, että tämä yleinen ''kuluttajaa saa panna halvalla'' -ilmapiiri muuttuisi. Hyvä, että olette pysyneet tiukalla linjalla ja pysykäähän jatkossakin tuon Gigantin hyvityksen kanssa.

  Lopputulos näyttää kuitenkin upealta - kummasti se uuni vaan siihen yleisilmeeseen vaikuttaa. Taitaapa olla ensimmäinen kommenttini tähän blogiin, vaikka olenkin keväästä seuraillut. Ihana hyvän mielen blogi tämä on - realistinen, mutta silti seesteinen tunnelma välittyy ruudun tänne puolelle :)

  VastaaPoista
 8. Eikö ole törkeää, että joillakin on pokkaa kutsua itseään ammattitaitoisiksi ihmisiksi. Itse en voisi omassa työssäni koskaan toimia samoin periaattein.
  Mistäköhän johtuu että nyky rakennuttaja laittaa noita karvalakki-helloja, kun induktioliesien hinnat ovat tulleet reilusti alaspäin ja niillä saa asuntoa todella paljon tyylikkäämmäksi. Ei voi käsittää.

  On kyllä todellinen onni, että mieheni on sinnikäs eikä todellakaan voi sietää nenästä vetämistä. Melkeinpä sanoisin etten itse haluaisi joutua myyjänä hänen kynsiinsä. Hih, hyvä vain minulle.

  Kiitos kommentista Kattis ja kiva kuulla, että tykkäät blogistani. Haluan pitää blogini aitona enkä tuoda tunnetta että olisin parempi kuin olen. Tällainen tavallinen äiti ja hoitsu vain :)
  Toivottavasti jaksat jatkossakin lueskennella kirjoituksiani. IHanaa uutta, alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 9. Mie olen kuullut muiltakin gigantin asentajista ja heidän asenteestaan.. Jännä että Rollostakin löytyy yhtä ammattitaitoista porukkaa. Meillä on vielä perinteinen malli kun mun kukkarolle oli liian kallis viime syksynä induktio liesi.. Se on nopea ja saakin olla tarkka ettei ruoka pala pohjaan. Ei kestä lähteä vessaan kesken ruuan keiton kun vanhassa mallissa voi.. Onneksi teillä oli tuttu joka pystyi asentaan hellan oikein paikalleen.. Hieno keittiö teillä on, avara ja avoin.. Tykkään :)
  -Nunnu-

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -