ERILAISET SYNTTÄRIKEMUT

tiistai 25. elokuuta 2015

Esikoinen vietti viime viikolla kahdennettoista synttärinsä joita juhlittiin hieman erin tavoin kuin olemme yleensä tottuneet viettämään. 
Nykyään tuntuu, että synttäreistäkin on tehty varsinainen kilpa-ajo, kuka ajaa nopeiten, kenellä on hienoimmat ja kalleimmat synttärit. Itse en halua enkä pystyisikään kilpailemaan tässä sarjassa. Hoitajan palkoilla ei viedä koko koululuokkaa hoploppiin eikä superparkkiin päiväksi leikkimään ja tarjota vielä hesburgerit kaupanpäälle. Halvemmallakin täytyy saada aikaiseksi mukavat kemut. Meillä juhlittiin kutakuinkin ilmaiset, mutta kerrassaan onnistuneet synttärijuhlat.Synttärikutsussa luki kutakuinkin näin:
"Tervetuloa synttäreilleni lauantaina klo:15 eteenpäin. Helteen salliessa uimavaatteet mukaan"
No hellehän helli ja niimpä kemut etenivät seuraavanlaisesti. Ensin vieraiden saapuessa koko poikakonkkaronkka pelaili pallopelejä takapihalla tämän jälkeen herkuteltiin. Tällä kertaa en leiponut minkäänlaista kakkua eikä sitä kukaan tuntunut kaipaavankaan. Tarjolla oli itsetehtyjä jäätelöitä, kotitekoista pizzaa, karkkia ja sipsiä. Hyvin selvittiin näillä herkuilla. 
Herkuttelun jälkeen lastasimme kaksi autoa täyteen juhlijoita ja pussukoita pyyhkeineen ja saavuimme pian kivalle mutta rauhalliselle uimarannalle. Jännitin ennen juhlien alkua, että muistaakohan yksikään ottaa uimavarusteitaan mukaan tai onko joku joka ei uimarannalle haluaisi lähteä. Päätin edetä tilanteen mukaan jos sellainen olisi tullut. Eipäs tullut. Yksikään ei pistänyt vastaan rannalle menosta vaan kaikki säntäsivät hietikoille pää kolmantena jalkana. 
Pari tuntia rannalla vierähti vauhdikkaasti, välillä vedessä leikkien, välillä rannalle puuhaillen. Toki otin kylmälaukkuun mukaan limpparia ja muitakin herkkuja. 
Meidän neiti hehkutteli lähes koko rantareissun ajan kuinka mahtavaa viettää tällaiset synttärit. Kuulemma kenelläkään ei koskaan ole ollut uimasynttäreitä. Hih, joku sentäs oli tyytyväinen. 


Kännykkäkuva
Jossain vaiheessa pojat "katosivat" läheiseen saareen. Mitähän lie Idiana Jones aarteita sieltä löysivätkään. 
Harvoin tämän tyylisiä juhlia pääsee järjestämään, Suomen sää kun on mitä on. Itse olin ainakin oikein tyytyväinen, että päätimme lähteä rannalle sillä kaikilla tuntui olevan todella mukavaa.
Tällaiset synttärit tällä kertaa, saa nähdä millaiset on neidin kemut kuukauden päästä. 

Millaisilla juhlilla teillä ruukataan juhlia?
-Nanni-

14 kommenttia:

 1. Olipa ihanat juhlat ja mikä ihana sää sattuikaan teille! Aivan mahtavaa! Meillä tämän seuraavan kuukauden sisällä kolmen lapsen synttärit...että silleen :D

  VastaaPoista
 2. Mahtava idea ja hieno juttu että sää suosi, takuulla lapset nauttii tuollaisesta! Synttärionnittelut täältäkin Esikoiselle <3

  VastaaPoista
 3. Kivan kuuloset juhlat ja mukavaa, että sääkin suosi sankaria!

  VastaaPoista
 4. Luonnon oma hoploppi;-). Voin kuvitella, että synttärivieraat olivat innoissaan, niinkuin sankarikin. Meillä kaikki lapset ovat syntyneet talvella, välillä vähän harmitellut kun kemuja ei voi pitää ulkona. Vai miten ois avantouinti, heh heh.

  VastaaPoista
 5. Hieno idis viettää synttäreitä rannalla!
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
 6. Oi,hieno idea :) Meillekin Hoplopin synttärit olisi liian kalliit.. Siskonmiehen poika halusi järjestää omat synttärinsä metsään. Nuotiokahvit,muurikkalättyjä, hilloa ja kermavaahtoa :)
  Mukava kuulla että synttärit oli mukavat :)
  -Nunnu-

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtavan kiva synttäri-idea, tämä idea saattaa lähteä matkintaan. Upeaa päivää sydämellinen ja kaunis Nanni <3

  VastaaPoista
 8. Ihana idea tuo rannalle lähtö! :) Se on totta että synttäreistä on tullut melkoista bisnestä nykyisin. Kyllä sitä saa pienemmälläkin rahalla järkättyä kivaa puuhaa, kuten tässä sun esimerkissä!

  VastaaPoista
 9. Mahtavat synttärit tosiaan! Nykyään ku pakkaa kaikki juhlat jo mennä yli ja näyttämisen puolelle.
  Mutta näin vietetyt juhlat on kyl rennot ja eikä röystäilevät!

  VastaaPoista
 10. Onpas kiva idea synttäreiksi, lapsena olisi ehdottomasti viihtynyt tuollaisilla synttäreillä :)

  VastaaPoista
 11. Biitsisynttärit on kyllä huippujuttu. Ei ihme, jos juhlakansa oli tyytyväisenä :). Harmi ettei syyssateilla ja talvituiskuilla voi mennä rantsuun ;).

  VastaaPoista
 12. Kerrassaan loistavalta kuullostavat synttärit, varmasti olivat tyytyväisiä niin vieraat kui sankarikin. Harmi, kun meillä synttärit sattuvat loka- helmikuun aikajaksolle, jolloin kukaan ei oikein innostu kyllä rantabileistä ;)

  VastaaPoista
 13. Huiput synttärit!
  Justiin siskoni puhui, että heidän lapselleen oli tullut kutsu sellaisille synttäreille, mihin oli kutsuttu ymmärtääkseni 3 kaveria. Vanhemmat vievät tytöt uimaan uimahalliin (meillä ei sellaista ole) ja menevät sitten Kärkkäiselle ostoksille ja hampurilaisille. Jokainen maksaa omat ostoksensa, mutta uintiliput ja syötävät tarjotaan. Kyseessä perheen ainoa lapsi. Onhan se hienoa, että pystyy järjestämään jotain erilaista, mihin on totuttu mutta kyllä ihan edullisestikin voi järjestää tosi mukavat synttärit. :)

  VastaaPoista
 14. HUIPPU IDEA! Ei ne hyvät ideat isoa kassaa vaadi.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -