HAASTAVAA KUVAUSTA - VAI ONKO?

tiistai 18. elokuuta 2015

Kuvaaminenhan on suuri intohimoni niinkuin varmasti lähes kaikille bloggaajille. Kuvaaminen ei noussut suosiooni vasta blogin myötä vaan ensimmäisen kamerani sain jo ihan lapsena. Ei se mikään luojan luomus ollut mutta kyllä sillä räpsi sen mitä lapsi nyt räpsii. Siitä se innostus ja kalusto on kasvanut.

Olen ottanut innolla kuvaus"tilauksia" vastaan aina kun niitä on ollut tarjolla. Jokaiselle olen kertonut suorin, rehellisin sanoin, että olen harrastelija enkä välttämättä osaa toteuttaa kaikkia hienouksia vaan otan kuvia parhaan mahdollisen taitoni mukaan. Tämä on kelvannut tähän saakka  ja jatkossakin se saa kelvata tai sitten täytyy palkata ammattilainen. 

Alkukesästä sain jo tilauksen kuvata viisi henkinen perhe. Tällainen tilaus oli minulle jo ihan uusi haaste. Sitä olen makustellut ja suunnitellut pitkin kesää. Kuten yleensäkin, haluan suunnitella keikan kunnolla, missä kuvataan, miten kuvataan, millaisia kuvia otetaan ja millainen ilma silloin mahdollisesti olisi. Tottakai lähdetään siitä liikkeellä, mitä kuvattava itse toivoo.
Viiden ihmisen yhtäaikainen kuvaaminen tulisi olemaan todellinen haaste harrastelijalle. Koitapa saada kaksi ihmistä kuvassa hymyilemään silmät auki yhtä aikaa, saatikka sitten viisi ihmistä. 
Lopulta kuvausviikko koitti. Perheen äiti ilmoittikin, että kuvattavia olisikin vain kolme eli perheen lapset. Okei, selvä. Helppo nakki. Just joo, on todellakin. 
Mietin ja pohdin kameran säätöjä muutaman päivän ja kysäisin lopulta vinkkiä ystävältäni joka kuvaa todella laadukkaita kuvia. Häneltä sain kultaakin kalliimpia neuvoja joiden kanssa lähdin kuvaustilanteeseen. 

Esitin perheen äidille toiveen, että kuvaus tapahtuisi joko aamusella taikka iltasella, ei mielellään keskipäivällä jolloin aurinko porottaa täydeltä terältä. Tämän neuvon jopa vielä muistan  suorittamaltani kuvauskurssilta.
Niinpä me marssimme lauantaiaamuna suht varhain merenrantaan kamera kainalossa. 
Eniten jännitin, että miten saisin kolme lasta pysymään paikallaan, katsomaan kameraan ja kiinnostumaan hommasta mahdollisismman pitkään, että saisimme mahdollisimman monipuolisesti kuvia aikaiseksi. 
Siis jännitykseni oli aivan turha. Ainoa mikä aiheutti haastetta oli se taivaalta porottava aurinko. Siinä saatiin porukalla pyöriä ees sun taas, ettei aurinko paista suoraa kuvattavien silmään mutta ei myöskään suoraa kameraan. 
Päätin, että kamera saa laulaa lähes tauotta, näin ehtisin saada mahdollisimman paljon otoksia, sillä pienimmäiset eivät meinanneet kauaa jaksaa filmitähden roolina oloa. 
Ihanasti lapsosilta itseltäänkin tuli ehdotuksia kuvien oton suhteen. Tällainen helpottaa kummasti kuvausta kun kuvattava/kuvattavat ovat innolla mukana touhussa. 
Olen aikaisemminkin havainnut yhden tärkeän seikan ja saman havainnon tein tälläkin kertaa. Lapset osaavat olla kuvissa luonnollisesti sekä rennosti. Sama ei helposti aikuisilla luonnistu. Lapset uskaltavat heittäytyä eivätkä ole turhaan itsekriittisiä. 
Lopputulokseen olin erittäin tyytyväinen vaikka itse sanonkin. Koska kyse on vieraiden lapsista niin montaa kuvaa en tänne julkaise mutta muutamia aarteita valitsin teille ihasteltavaksi. Lupa julkaisuun on tietysti kysytty.

Uskomatonta mutta totta, alimmaisessa kuvassa ei ole minkään laista asettelua. Lapset vain sattuivat kävelemään seuraavalle kivelle kuvattavaksi. Tykästyin tähän kuvaan jostain syystä erittäin paljon. 

Kiitokset mahtaville kuvattaville, olitte kerrassaan reippaita malleja. 
-Nanni-

22 kommenttia:

 1. Kivaa, että olet saanut kuvauskeikkoja. Kauniita otoksia. Merenranta on kyllä vertaansa vailla oleva kuvauspaikka ja lapset kuvauskohteina sekä haastavia, että onnistuessaan hurmaavia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Nautin kyllä tästä keikasta, toivottavasti niitä tulee lisää jatkossakin.

   Poista
 2. Olet kaapannut hienon tunnelman näihin kuviin!
  -Päivänsäde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivänsäde, itsekin tykkään hurjasti.

   Poista
 3. Oi,kuinka hienoja kuvia :) Mitä aarteita sinä oletkaan saanut kameralla otettua? ;) Jo vain sinut kehtaa pyytää kuvaamaan :)
  -Nunnu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nunnu, tosi ihanasti sanottu <3

   Poista
 4. Kyllähän se liikkuvien ihmisten kuvaaminen on aina haastavaa :) ihania kuvia olet ottanut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, mutta onneksi sain taltioitua muutamia ihanuuksia.

   Poista
 5. Todella hienoja kuvia!

  Laura

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniita. Tykkään itsekin tuollaisista epäsymmetrisistä "asetelmasta". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilin, että onnistuuko se niinkuin ajattelin ja onnistuihan se. Ihanaa

   Poista
 7. Osaat kyllä kuvata hyvin. Eikä ihme että oot saanut keikkoja. :)
  Itsekin tykkään tuosta alimmasta kuvasta. Ei niin perinteinen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata Maria, ihanasti sanottu <3

   Poista
 8. Kaunis tunnelma näissä kuvissa, ranta onkin aivan loistava kuvauspaikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana paikka, siellä on niin monta elementtiä kuvaukseen.

   Poista
 9. Kivoja kuvia ja todellakin viimeinen kuva on ihan paras!

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -