SUOMENLINNA - SVEABORG

tiistai 4. elokuuta 2015

Suomenlinna rakentaminen on alkanut vuonna 1748 ja vuoteen 1918 se tunnettiin Viaporina. Suomenlinna on Suomen yksi nähdyinpiä matkakohteita jossa asuu noin 800 helsinkiläistä. No se siitä historiasta, lisää historian nälkää janoava voi lukea googlesta. 
Viikko sitten olimme siipan kanssa Helsingissä kolme yötä. Suurin osa ajasta meni kaupungilla ristiin rastiin seikkaillessa, kauppoja kierrellessä ja erilaisissa kahviloissa ja ravintoiloissa nautiskennellessa. Muutama ihana ystäväkin siellä treffattiin. 
Ajatuksenahan oli lähteä yhdeksi päiväksi Tallinnaan mutta se jäi haaveeksi. Kaikki risteilyt oltiin myyty täyteen ja jäimme näin ollen rannalle nuolemaan näppejämme. Harmittiko aika lahjakkaasti. 
Yhden päivän suunnitelmana oli mennä piknikille Suomenlinnaan. Ilmojen ollessa aika epävakaiset, päätimme ettei reissusta välttämättä tule koko päivän kestävä piknik reissu vaan pääasia, että suht kuivana nähdään muutakin kuin keskustan kaupat. 


Jostain syystä olimme sekoittaneet muutaman hotellin toisiinsa ja olimmekin varanneet hotellimme hornan kuusesta. Onneksi hotellilla oli pyöriä lainata hotellivieraille. Niillähän me seikkailtiin sujuvan epävarmasti pitkin keskustaa sen mitä osasimme. 
Yhtenä aamuna nukuimme onnemme ohi ja saimme käyttöömme vaivaisesti yhden pyörän. Koskahan sitä viimeksi onkaan istunut tarakalla, olipas se vain lystiä. 

No mutta sillä pyörällähän me kaasuttelimme myös sinne Suomenlinnan lautallekin. Juoksujalkaa ehdimme lauttaan ja samalla saimme ihastella kun ruotsinlaivat irtosivat laiturista kohti Tukholmaa. Monipuolisella hotelliaamiaisella jaksaa talssia ja kummastella pitkälle päivään ja ekyimme ainostaan kurkkailemaan muutamaan kahvilaan Suomenlinnassa. Mieheni ei meinannut millään uskoa, että Suomenlinnassa asuu oikeasti ihmisiä vaan tulihan sekin todistettua matkan aikana. 


Kyllähän tuolla Suomenlinnassa katsottavaa ja kummasteltavaa piisasi useammaksi tunniksi. Voin kertoa, että kun ekana iltana sain käveltyä jalkani rakoille niin eipä ihan joka askeleella hymyilyttänyt. Kaupunkilomalla noita askeleita askelmittariin kertyi päivän aikana aika lukemat, niitä oli iltaisin hotellilla ylpeä katsella. 

Useampi museokin tuolla olisi ollut ja jossakin niistä olisin halunnut käydä mutta jostain syystä mieheni ei ole kovin innokas maksamaan museokierroksesta. No onneksi tuolla riitti katseltavaa ilman museoitakin. 
Harmittamaan jäi yhdessä pikku putiikissa pienet tuliaiset kotiin, sillä pienillä tuliaisilla oli iso hinta. Sinnekös jääköön. 

Jossain vaiheessa taivaalle alkoi kertyä uhkaavan sotaisat pilvet joten siinä vaiheessa päätimme, että nyt tämä paikka on nähty. 

Kyllä voin jokaiselle Helsingissä vierailevalle suositella Suomenlinnan reissua. 


11 kommenttia:

 1. Mieheni taasen tykkää käydä erilaisissa museoissa, minä en oo ehkä niin innokas :D
  Suomenlinna näyttää upealta paikalta! Harmi kun Tallinna jäi teiltä väliin vaan varmasti Helsingissäkin riitti nähtävää ja koettavaa.
  Pieni lomareissu yhdessä tekee kyllä hyvää parisuhteelle. Ja omalle päänupille myös :)
  -Päivänsäde-
  (Samalla kun kirjoitin tätä niin kuuntelin mieheni höpötyksiä ja olin kirjoittanut nimimerkiksi "Päivälllinen"!!!!!) :D:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakaan ei mikään perusmuseo kiinnosta mutta noi vanhat linnat yms... kiinnostaa.
   Toi Tallinnaan pääsemättömyys hieman harmitti mut ehdotin sit ihan kunnon reissua sinne. Toisella kertaa sitten.
   Yhteinen loma tekee aina hyvää. Uudesta jo haaveilen.
   Voi päivällinen sentään ku meinasi puhelin tippua lattialle kun niin repesin nauramaan sulle :D oot kyllä ihan paras.

   Poista
 2. Oliko oikeasti arkena kaikki Tallinnaan lähtevät laivat täynnä? :) Etukäteen kannattaa ostaa jo kotona netistä niin saapi varmasti reissun Tallinnaan :) Sepäs onkin sitten ihana paikka, ja mie erityisesti tykkään Vanhasta kaupungista. Sielä on jossain paikoissa halvemmat oluet kuin uudella puolella. J:n ystävä on asunut sielä Suomenlinnassa,mutta kyllästyi lautalla kulkemiseen..
  -Nunnu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu totta se oli. Meillä oli tarkoitus varata matka etukäteen mutta ajateltiin että katsellaan sit paikanpäällä millaisia kelejä se lupailee. Tämä kesä kun on ollut mitä on. No se jäi nyt tekemättä, toisella kertaa sitten.
   Mietittiinkin tuota SL.ssa asumista, onhan siinä haasteensa ja kesällä varmasti ärsyttää kun turisteja lappaa ihan solkenaan.

   Poista
  2. No toisella kertaa sitten pääsette ihanaan Tallinnaan.. :) Joo,se ja se että se lauttaa oli vain yks.. Näyttää paikalta jossa minäkin voisin käydä ;)
   -Nunnu-

   Poista
 3. Suokissa on kyllä aina kivaa ja siellä on tullut useammat iloittelut ja auringonottohetket vietettyä. :) Ihania kuvia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä kiva paikka. Uudestaan sinne pitää mennä kun on lapset mukana.

   Poista
 4. Ihania kuvia olet saanut!
  Ja kiva että kävitte Suomenlinnassa :)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia taasen ja mukavan kuuloinen matka!
  Varsinkin kiva tuo tarakalla istuminen. :)

  VastaaPoista
 6. Suomenlinna on kaunis paikka! Tallinnaan kannattaa kyllä mennä ajan kanssa, koska se on niiin ihana ja nätti paikka :) Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniita kuvia! Itselläni on vuosia, kun olen käynyt tuolla, pitäisi taas mennä käymään. Ehkäpä ensi kesänä.

  VastaaPoista

Ihanaa kun jaksat muistaa minua kommentilla, ne piristää päivääni.
Epäasialliset kommentit jätän julkaisematta.
-Nanni-

- THEME BY ECLAIR DESIGNS -